Na een prima begin van de competitie, de Rood Gelen pakte de eerste drie punten op West tegen De Zwerver, staat zaterdag de wedstrijd tegen Vitesse Delft op de rol. Voor Rozenburg misschien toch een wedstrijd waar een deel van de ploeg van Nauta moet terugdenken aan mei 2013 waar de laatste ontmoetingen tegen de ploeg uit Delft gespeeld werden. De supporters zullen het zich zeker nog herinneren. In Delft won Rozenburg door een doelpunt van Jock de Burgo met 0-1. In Rozenburg won Vitesse Delft met 1-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Het waren wedstrijden in de nacompetitie van het seizoen 2012-2013. Rozenburg op het randje van de eerste klasse, maar zover kwam het niet. Dat pleit werd beslecht in de thuiswedstrijd die eindigde in een strafschoppenserie. Een stukje uit de Rozenburgse Schakel over die wedstrijd.

Rozenburg - Vitesse Delft 1 - 2

Wat een mooi en spannend einde van de competitie had moeten worden, eindigde uiteindelijk in een ontgoocheling. Tien gele kaarten, vijf rode, twee doelpunten van Kevin van der Geest voor Vitesse Delft en één doelpunt van Raoul Neral voor Rozenburg. In de strafschoppenserie van zeven penalty's liet scheidsrechter Post er minimaal zes overnemen. Met deze cijfers leek het op een ordinaire schoppartij zonder respect. Maar niets was minder waar. Twee ploegen die voor de winst speelde en dit keer met het arbitrale trio in de hoofdrol waar vooral scheidsrechter Post wat merkwaardige beslissingen nam......   Verder in het verslag ……..…….. Nadat de scheidsrechter in de eerste helft al kaarten had uitgedeeld aan Vitesse Delft wegens aanmerkingen op de leiding was het de beurt aan Rozenburg. Eerst kaarten voor de Rozenburgers Raoul Neral, ruw spel, en Elroy van Seventer, vertragen van het spel, en daarna was het de beurt aan Jordie de Groot. Van minder dan twee meter werd de bal keihard tegen de arm van de Rozenburg aanvoerder geschoten en scheidsrechter Post zag daar opzettelijk hands in. Geluk voor Vitesse, de bal op de stip en geel voor de aanvoerder van Rozenburg. Kevin van der Geest gaf doelman De Korte van Rozenburg geen kans en stond de gelijkmaker op het bord.

Later werd door Vitesse ook nog de 1-2 binnen geschoten en volgde een bijna belachelijke strafschoppenserie om een winnaar aan te wijzen, maar dat is historie. Vitesse Delft won vanaf de stip, en er werd nog lang over die wedstrijd nagepraat. Zaterdag andere belangen en anders spelers op het veld, alhoewel Bryan van der Laan, ELroy van Seventer, Nick de Bil en Jordie de Groot, deel uitmakend van de huidige selectie, er in mei 2013 bij waren.

 

Hoe kijkt Peter-Marcel Nauta naar de wedstrijd van zaterdag

Aanstaande zaterdag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, een wedstrijd waarin we titelkandidaat v.v. Vitesse Delft treffen. De herinneringen aan Vitesse Delft uit zijn zoet voor Rozenburg, in 2013 werd er met 0-1 gewonnen, waarmee een prachtige uitgangspositie werd gecreëerd in de nacompetitie van destijds, helaas liep het anders af in een tumultueuze return. Een wedstrijd waar nog regelmatig over gesproken wordt op West, maar het is verleden tijd, het heden staat voor de deur en dat betekent dat Rozenburg ook a.s. zaterdag wil winnen. Titelkandidaat Vitesse Delft kende een matige start en verloor uit bij NSVV met 3-2, de Numansdorpers hadden een comfortabele voorsprong van 3-0 maar verzuimde om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar behaalde uiteindelijk wel een verdiende overwinning. Rozenburg is wat het resultaat betreft prima gestart, na een aftastende beginfase speelde we aardig, alleen de eindpass liet te wensen over waardoor we mogelijkheden niet konden omzetten in kansen. De 0-1 was een misverstand tussen keeper en verdediging, maar na dit doelpunt schakelde we een tandje bij en kwamen we prima op 1-1. In de slotseconde van de eerste helft teisteren we nog een keer de paal, anders ga je al  met een voorsprong rusten. Na rust snel de 2-1, maar daarna verzuimen we te blijven voetballen en wordt het onnodig moeilijk, daarnaast spelen we diverse overtal situaties niet goed uit en krijgt De Zwerver letterlijk een cadeautje aangereikt in de vorm van een penalty. Keeper herstelt zijn eerdere fout geweldig, ondanks een prima aanval waarin we wederom het aluminium testen blijven verdere doelpunten uit en zijn de eerste drie punten binnen. Resultaat goed, maar in de uitvoering nog ruimte voor verbetering en dat kunnen we zaterdag verder vormgeven. Zaterdag ontbreken Jeroen Brobbel, Floris van de Heuvel en Onur Zaif, daarnaast heeft Sander Kraaijenveld zich ook gemeld in de ziekenboeg. We nemen echter het vertrouwen en een prima trainingsweek mee.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .