Spirit liet afgelopen zaterdag een kans liggen om de eerste periode in de tweede klasse D, voor zich op te eisen. Spirit moest winnen van De Zwerver en kwam niet verder dan een puntendeling, 1-1. Nu is de ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel afhankelijk van Sparta, die nog een wedstrijd tegen het geplaagde Delta Sport te goed heeft. Een wedstrijd die voor 21 december op de rol staat. Sparta heeft nu alles in eigenhand, bij winst is de eerste periode voor Sparta. Rozenburg was na een prima competitiestart ook nog even in beeld voor die periode. De eerste periode gaat over 8 wedstrijden.

Rozenburg verloor de eerste periode van SVS, Alexandria en Binnenmaas en kwam met het nodige geluk in de uitwedstrijd tegen DCV uit op een gelijkspel. Met het inleveren van 11 punten kan je natuurlijk niet echt van een kanshebber spreken. Maar voor wie de wedstrijden gezien heeft, waren de verliesbeurten tegen SVS en Alexandria niet echt nodig. Kreeg Rozenburg tegen DCV te veel, maar was het niet direct een ploeg waar Rozenburg op voorhand de punten moest laten. Het was in Krimpen aan den IJssel een day off, maar wel de feiten. Na, voor de meeste clubs, 8 wedstrijden in deze competitie staat het allemaal nog dicht bij elkaar en ‘iedereen kan van iedereen winnen’ lijkt een cliché, maar ook dat zijn de feiten. De huidige koploper Spirit heeft inmiddels 9 punten ingeleverd. Alexandria de ploeg op nummer 10 heeft 14 punten ingeleverd. Er is dus nog van alles mogelijk in de tweede klasse D. Voor het geplaagde Delta Sport liggen de feiten iets anders en zeker niet rooskleurig. De club uit Vlaardingen kreeg 5 punten in mindering, maar die vijf punten worden in de officieel lijsten van voetbal.nl (nog) niet vermeld. Maar ook zonder de punten in mindering staat Delta Sport in de gevarenzone.

v.v Rozenburg

Peter-Marcel Nauta pakte met zijn ploeg 13 punten, won 4 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 3 keer. Een resultaat dat goed is voor plaats 4 (als Charlois de inhaalwedstrijd tegen DCV wint plaats 5). Rozenburg heeft vijf spelers die alle minuten hebben gespeeld: Ünal Bayka, Regillio van Buuren, Nick de Bil, Bryan van der Laan, Jordie de Groot. Bethslot Woldeamanuel, Patrick Struijk, Marnix Sonneveld en Vince Lissenberg startte wel 8 keer in de basis, maar werden, één of meerdere keren, gewisseld. Maik den Ouden en Elroy van Seventer startte 7 keer in de basis. Floris van den Heuvel was de speler met de meeste invalbeurten, 5. Paul Santra 3 keer , Stefan van Es en Onur Zaif 2 keer , Sander Kraaijeveld en Jeffrey Bokma 1 keer, waren de andere spelers die invalbeurten achter hun naam mochten schrijven. Al met al, tot nu toe, een knappe prestatie van de promovendus. Rozenburg heeft zeker laten zien met de betere in de tweede klasse mee te kunnen. In de top 5 van de ranglijst na 8 wedstrijden had misschien niet iedereen verwacht en is zeker een verdienste, maar het kan nog beter. Het Rozenburg gehalte is hoog in de selectie van Peter-Marcel Nauta en als je daar de spelers bij optelt die al jaren voor de Rood Gelen spelen, heel hoog. Rozenburg heeft met Nauta een trainer die de groep aanvoelt en er ongetwijfeld nog meer uit kan halen.

 

Het gele kartonnetje

 

Vince Lissenberg

3

Jordie de Groot

3

Maik den Ouden

2

Bryan van der Laan

2

Paul Santra

1

Nick de Bil

1

Elroy van Seventer

1

Patrick Struijk

1

Stefan van Es

1

Marnix Sonneveld

1

 Wie scoorde de doelpunten

Bryan van der Laan

8

Nick de Bil

3

Bethslot Woldeamanuel

3

Elroy van Seventer

2

Vince Lissenberg

2

Jordie de Groot

1

Marnix Sonneveld

1

Regillio van Buuren

1

 

 

 

 

 

 

 

Elroy van Seventer kreeg in de wedstrijd tegen Alexandria direct rood.

Met 21 doelpunten is Rozenburg de meest scorende ploeg in 2D, maar 18 doelpunten tegen misschien wat veel voor een ploeg met ambitie. De doelstelling was en is handhaven. Daar is de eerste stap gezet.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 29th. .