Op een nat, koud en vooral winderig sportpark aan de Oldegaarde bleef Rozenburg met lege handen. Coach Nauta had gekozen om wat behoudender te spelen en niet in het open mes te lopen. Rozenburg had voor de wedstrijd al 24 doelpunten tegen en dat is wat veel voor een ploeg in het linkerrijtje. Een aangepast 1-4-4-2 systeem en wat compact spelen vanaf de eigen zestien moest de strategie zijn om Charlois te bestrijden.

Een wedstrijd waar de weersomstandigheden een grote invloed hadden en mooi en goed voetbal bijna onmogelijk was. De harde wind en de striemende regen en een wedstrijd waar de veld verlichting vanaf de eerste minuut al aan moest waren geen ingrediënten om naar een leuk potje voetbal te kijken. Dat werd het dan ook niet. Vooral spelen op het middenveld, waar het ook nog druk was, speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op dat deel van het kunstgrasveld. Rozenburg miste in Rotterdam Regillio van Buuren en Bryan van der Laan. Uiteindelijk verloor Rozenburg met 3-2. Aanvoerder Nick de Bil was niet helemaal ontevreden

Nick de Bil na de wedstrijd

“We hebben het hier altijd wel lastig. Kunstgras, goede technische jongens met veel snelheid. We wilde compact spelen, dat ziet er niet altijd leuk uit voor het publiek, zat ook weinig voetbal in. Het was meer strijden, ook voor de tegenstander. En met deze weersomstandigheden moet je zorgen dat je de duels wint. De eerste helft geef je weinig weg. We komen wat gelukkig op voorsprong. Dan staat het na twee minuten al weer gelijk. Ik dacht uit een hoekschop komt die bal via het hoofd van Maik (den Ouden, red.) tegen zijn arm. Volgens mij moet een verdediger dan in bescherming worden genomen. Maar goed hij ( scheidsrechter Stanley van Lith, red.) legt de bal op de stip en de 1-1 een feit. We hadden een kleine aanpassing om meer zekerheid in te bouwen. Dat voeren we denk ik wel goed uit. Uiteindelijk verliezen we dan toch, maar ik denk dat een gelijkspel hier toch wel verdiend was geweest. Als je kijkt tot nu toe mogen we met het punten aantal best tevreden zijn. We hadden een prima start en zakken nu wat weg. We mogen niet ontevreden zijn, alhoewel vandaag drie puntjes laten liggen en een puntje toch wel verdiend was.”

Rozenburg kwam in de 28e minuut op voorsprong. Uit een vrije trap van Patrick Struijk was het, misschien een beetje gelukkig bij de tweede paal, Vince Lissenburg die de 0-1 op het scorebord zette. Nog geen twee minuten later was het weer gelijk. Vanaf 11 meter was het Nayron Mathilda die na een discutabele handsbal, voor alles en iedereen met een Rood Geel Hart, van Maik de Ouden de bal achter Ünal Bayka in het net schoot. In een matige eerste helft had Marnix Sonneveld in de slotminuut voor de thee de voorsprong voor de gasten uit Rozenburg op zijn schoen. Maar een toch wel honderd procent kans ging verloren.

In de tweede helft waar de wind iets minder grip had op de wedstrijd kwam het gevaar veelvuldig over de rechter kant van Rozenburg, vooral Giliomar Leona was een lastig te stoppen speler. Giliomar was het dan ook die Charlois in de 71e minuut op voorsprong zette. De snelle linkerspits liet zijn hielen zien en vanaf de hoek zestien was Rozenburg doelman Bayka gezien. Nog geen minuut later had Rozenburg de schade gerepareerd. Een vrije trap van Patrick Struijk verdween langs de muur in de uiterste beneden hoek en daar had Charlois doelman Lorenzo van Trijp geen antwoord op. Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta wisselde Vince Lissenberg, die er met een ernstig bloedende hoofdwond vanaf moest, voor Sander Kraaijeveld. Marnix Sonneveld voor Floris van den Heuvel en Paul Santra voor Stefan van Es. De overwinning leverde dat niet meer op en zelfs kon de ploeg van Nauta het puntje niet binnenboord houden. In de slotfase wist invaller Dario Lara Olya de winnende treffer uit een vrije trap te scoren, 3-2.

Rozenburg zakt door dit resultaat naar de 8e plaats op de ranglijst. Zeker een positie waar de ploeg van Nauta trots op kan zijn. Tenslotte zijn de Rood Gelen voor het eerste seizoen in de tweede klasse en is het verschil met de nummer 3 maar 2 punten is. De laatste weken verspeelde Rozenburg wat onnodige punten, Sparta is de te kloppen ploeg in de tweede klasse D en daar kan je van verliezen. Tegen Strijen had er misschien meer in gezeten dan de 1-1 die nu op de borden stond. En afgelopen zaterdag verlies tegen Charlois, waar een puntje de verhouding in het veld misschien wat meer had weergegeven. Rozenburg krijgt te veel doelpunten tegen. De op één na meest gepasseerde defensie, maar of daar nu, zoals afgelopen zaterdag, 1-4-4-2 de oplossing voor is zal de toekomst leren.