Rozenburg liet niet veel heel van de ambities van derdeklasser DVO’32 uit Vlaardingen. De ploeg van coach Ben Hoogwerf was zeker niet voor een afstraffing naar sportpark West gekomen. Maar de op de tweede plaats op de ranglijst, in de derde klasse D, staande Vlaardingers kregen zes doelpunten om de oren, en waren kansloos tegen een goed, bij vlagen zeergoed spelend Rozenburg.

Mag het dan in de competitie wat lastiger zijn gegaan de laatste wedstrijden. En moest coach Peter-Marcel Nauta alle zeilen bijzetten om zijn team op het goede spoor te houden, wat de laatste wedstrijden zeker niet altijd was gelukt, ging het dinsdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen DVO’32 als bijna vanzelf. Na een furieus en goed begin van de competitie werd het na winterstop een mindere periode met alleen de winst, met heel veel arbeid, tegen Alexandria’66. De laatste twee oefenwedstrijden laat Rozenburg een ander gezicht zien, en vooral duidelijk maakt dat de ploeg van Nauta, in de tweede klasse thuis hoort. Zaterdag was er de winst op de nummer 3 van de ranglijst in de derde klasse C, SSS met 5-2. En afgelopen dinsdag was er winst op DVO’32 de nummer twee in de derde klasse D, 6-1. Bij Rozenburg weer doelman Tristan Pols onder de lat en hadden de zaterdag afwezige Elroy van Seventer en Jordie de Groot weer hun plaatsje in de verdediging ingenomen. Op het middenveld bleef dit keer aanvoerder Bryan van der Laan aan de kant. Van der Laan had wat nekklachten en bleef bij dit vriendschappelijke potje uit voorzorg aan de kant. In de aanval had vooral Floris van den Heuvel het op zijn heupen. Dat de linkspoot een balletje voor kan geven was al wel duidelijk en ook dinsdag waren er twee assists van de voet van de razendsnelle linkerspits. Maar wil het bij het zelf afronden nog wel eens mis gaan, tegen DVO’32 scoorde Van den Heuvel drie maal waarvan de laatste, de zesde treffer van de avond voor Rozenburg, er één was in de categorie “Beauty’s”. Slalommen in de zestien en twee man inclusief de keeper het bos insturen, was mooi om te zien.

Niet een dinsdagavondwedstrijd had Nauta ze ongetwijfeld meegegeven. Rozenburg wil er op dinsdagavond er nog wel eens een verplichtnummertje van maken. De ploeg was gretig en wilde vol voor de winst gaan en speelde bij vlagen meer dan mooi voetbal. Het eerste doelpunt, rond het half uur, was voor Rozenburg, en Floris van den Heuvel de maker. Nog voor de thee kwam DVO’32 terug op gelijke hoogte. Tristan Pols, die tegen DVO weer onder de lat stond, werd verrast door een lage schuiver, vanuit een positie waar de verdedigers iets feller hadden mogen verdedigen. Na de thee begon Rozenburg te scoren. Geen wissels zoals normaal in een oefenpotje, maar Nauta wilde kennelijk zien waar zijn team zonder Bryan van der Laan en Nick de Bil toe in staat was. Floris van den Heuvel bracht Rozenburg opnieuw aan de leiding, 2-1. Nadat Paul Santra met een knieblessure er vanaf moest, moest Nauta toch wat wisselen in zijn team. Rechterspits Stefan van Es, die op die positie verdienstelijk speelt, terug naar het middenveld en Nick de Bil als rechter aanvaller. In ieder geval wilde Nauta, Bethslot Woldeamanuel in de spits houden. Een positie waar hij kennelijk moet gaan spelen in de wedstrijden waar Nick de Bil zal ontbreken. De 3-1 kwam van Nick de Bil uit een assist van Van den Heuvel. Een aanval uit het boekje, 3-1. Patrick Struijk zorgde met een afstandschot, vanaf een meter of 16, voor de 4-1. En die zelfde Struijk was attent bij de eerste paal op een voorzet van Floris van den Heuvel, 5-1. Als Floris van den Heuvel dan zelf voor de 6-1 zorgt kan het schaarse publiek naar huis. Rozenburg zal verder tot 7 maart niet meer in actie komen en alleen nog maar gaan trainen. Als je zo in twee vriendschappelijke wedstrijden de top van de derde klasse naar huis stuurt, geeft Peter-Marcel Nauta aan met zijn ploeg in de tweede klasse thuis te horen. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst (om er maar weer eens één te pikken). In de competitie zullen dergelijke prestaties ook moeten worden geleverd. En of Nauta met zijn ploeg daar ook weer kan schitteren of met werkvoetbal punten pakken zien we op 7 maart als de uitwedstrijd tegen Deltasport op het programma staat.

Foto: Floris van den Heuvel.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .