De competitie krijgt een vervolg. Voor Rozenburg is dat de uitwedstrijd tegen Deltasport. In de twee vriendschappelijke wedstrijden liet Rozenburg zien het dipje van na de winterstop achter zich te willen laten. Maar het waren derdeklasser. De vraag is dan ook hoe groot is het verschil tussen de kelder van de tweede klasse, Deltasport, en de top van de derde klasse, DVO ‘32 en SSS waar Rozenburg vriendschappelijk tegen heeft gespeeld de afgelopen weken.

Rozenburg heeft in de competitie na de winterstop slecht gepresteerd, althans in vergelijk met de start in de tweede klasse. Maar misschien ook wel logies dat je als promovendus niet zomaar even ook in de tweede klasse een favorieten rol kan gaan vertolken. Toch is er gezien de vriendschappelijke wedstrijden reden tot optimisme. Met bij vlagen meer dan aantrekkelijk voetbal stuurde de ploeg van Nauta SSS, met 5-2 naar huis. En DVO’32 moest haar meerdere erkennen in de Rood Gelen en verliet sportpark West met een 6-1 nederlaag. Beide ploegen spelen in de top van de derde klasse en doen daar mee voor de prijzen.

Terug naar de wedstrijden van na de winterstop

Op 25 januari, de eerste wedstrijd na de champagne en de oliebollen, ging Rozenburg in een thuiswedstrijd onderuit tegen Spirit, 1-4. Op 1 februari was De Zwerver in Kinderdijk te sterk en verloor Rozenburg die uitwedstrijd met 2-1. Een kleine opleving was er in Rotterdam tegen Alexandria en won Rozenburg die wedstrijd met 0-1, om vervolgens in de thuiswedstrijd tegen NSVV weer keihard onderuit te gaan, 1-3. Resultaten die anders moeten als de ploeg van Peter-Marcel Nauta niet in problemen wil komen de rest van de competitie.

Tegenstander Deltasport pakte na de winterstop nog maar één puntje in de uitwedstrijd tegen Spirit. Verloren werd er van DCV thuis, 1-3, Charlois uit 7-1 en Binnenmaas thuis,1-3.

Peter-Marcel Nauta over Deltasport

Aanstaande zaterdag hervatten we voor de 2de maal de competitie na de tweede “winterstop”, tevens het begin van de 3de periode. De 3de periode is de doelstelling voor s.v. Deltasport, die de geschorste spelers zien terugkeren en nu op jacht gaan naar eerherstel. De formatie van Ton Pattinama speelde afgelopen zaterdag een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen de zondag afdeling van Leonidas, na een 2-0 achterstand bij rust stond er uiteindelijk 2-2 op het bord. Deltasport moet dus zeker rekening mee gehouden in de 3de periode en is zeker niet de gedoodverfde degradatiekandidaat die iedereen denkt. Zelf hebben we niet onverdienstelijk geoefend in de afgelopen weken, SSS (nummer 2 3C) en DVO ’32 (nummer 2 3D) werden met respectievelijk 5-2 en 6-1 verslagen, waarmee we hebben laten zien welke groei we hebben doorgemaakt ten opzichte van vorige seizoen. In beide wedstrijden hebben we goed gespeeld in alle hoofdmomenten en dat is zeer positief, en geeft veel vertrouwen. Zaterdag hebben we niet de beschikking over Nick de Bil (schorsing) en Onur Zaif (blessure), maar Paul Santra is op tijd hersteld en inzetbaar. Gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst is er maar één uitslag die telt en dat is een winstpartij.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .