De thuisblijvers hadden het gelijk aan hun zijde. Zelfs de slechtste Netfix film of serie moet beter zijn geweest dan wat Vierpolders en Rozenburg afgelopen dinsdagavond op het sportpark aan de Coosenhoekstraat in Vierpolders op de mat legde. Uiteindelijk werd het 1-1, tenminste als we niet een stukje hebben overgeslagen. Coach Peter-Marcel Nauta had voor een 1-4-4-2 opstelling gekozen, maar of de rood gelen dat nu beheersen?

Voor ons langs de lijn een spelletje zoek de verschillen. Vorig jaar (het afgebroken seizoen 2019-2020) was de voorbereiding ook niet denderend, maar werd er nog wel eens gewonnen. Maar dit seizoen blijft de teller staan op 2 gelijke spelen, één afgelopen zaterdag in het bekertoernooi tegen HMSH en tegen derdeklasser Vierpolders afgelopen dinsdag. Als de lijn van verliezen daardoor gebroken is, goed nieuws voor de manen van West. Rozenburg voetbalde vooral tegen zichzelf en moest zichtbaar wennen aan het spelconcept waarmee coach Nauta zijn mannen het veld in had gestuurd. We hebben dat Nauta vorig seizoen ook een keer zien doen, maar Nauta is een man van 4-3-3, althans als we tussen de regels door naar hem luisteren. In de eerste helft werden de ruimten op de helft van de tegenstander niet of nauwelijks benut en in de tweede helft werd die ruimtes dicht gelopen omdat middenvelders bijna weer als buitenspelers stonden in het veld. Rozenburg kwam in de eerste helft aan de leiding door een fraai uitgevoerde aanval waar Vince Lissenberg trefzeker was. Lissenberg in het veld gekomen voor Sander Kraaijeveld die de wond aan zijn knie, opgelopen in de wedstrijd tegen ONA, weer open zag gaan. Arts Van den Heuvel, aanwezig als toeschouwer, moest de wond van Kraaijeveld behandelen bij het ontbreken van een verzorger aan de kant van Rozenburg. Het leek erop dat Rozenburg zich onder het juk, van niet kunnen winnen, vandaan wilde spelen, maar dat was uiterlijke schijn. Een wedstrijd om snel te vergeten en gelukkig was het voorlopig de laatste dinsdagavondwedstrijd. Dat Rozenburg in een vriendschappelijke wedstrijd nog tegen gele kartonnetjes aanliep zegt genoeg. Die ene van een noodzakelijke overtreding kan dan nog door de beugel, maar oeverloos zeuren tegen de scheidsrechter zegt meer over de fase waarin Rozenburg zich bevind, dan de scheidsrechter die ook een avondje bank had opgeofferd om een wedstrijd te leiden. In de tweede helft kwam Vierpolders geheel onverwacht nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Max Lodder. Bij Rozenburg stond doelman Tristan Pols onder de lat en kreeg de van een blessure teruggekomen nieuwkomer Luuk Visser speelminuten van coach Nauta. Het was ook een wedstrijd die geen winnaar verdiende, zeker Rozenburg als tweedeklasser niet.