Was eerder al duidelijk dat Rozenburg, onder leiding van hoofdcoach Peter-Marcel Nauta, vooral met zoveel mogelijk Rozenburg gerelateerde spelers naar de toekomst wil kijken, is in dat streven de volgende stap gezet. Rozenburg gaat met een team van spelers onder 23 in een competitie spelen met zoveel mogelijk regioclubs. Rozenburg heeft veel talentvolle spelers in de selectie die zich ook in die competitie verder kunnen ontwikkelen en zo nodig de aanstormende talenten uit de jeugd verder mee te nemen naar een hoger niveau.

De coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta heeft er al eerder blijk van gegeven niet alleen voor eigen succes naar West te zijn gekomen, maar wil meebouwen aan een Rozenburg met veel eigen jeugd en/of spelers die jaren lang het Rozenburg shirt om de schouders (gaan) dragen. In de afgelopen overschrijvingsperiode is daar een begin meegemaakt door spelers met een Rozenburg achtergrond terug te halen naar sportpark West.

Datum

thuis

 

uit

15-09-2020

Zwartewaal

-

Rozenburg

29-09-2020

Rozenburg

-

Rockanje

20-10-2020

Vierpolders

-

Rozenburg

08-12-2020

Rozenburg

-

Vlotbrug

12-01-2020

Rozenburg

-

Zwartewaal

02-02-2021

Rockanje

-

Rozenburg

02-03-2021

Rozenburg

-

Vierpolders

20-04-2021

Vlotbrug

-

Rozenburg

11-05-2021

Kruisfinales voor de eerste twee de competitie

 

Locatie nader te bepalen

Met oog op de toekomst is spelen in een competitie onder 23 jaar belangrijk voor de doorstroming van talenten naar het eerste elftal. De directe begeleiding van het team is in handen van Rishi Doeki, coach van de B-selectie op West, met als begeleider/teammanager Michel Hoogwerf. De selectie van het team zal bestaan uit 15 spelers uit de A en B- selectie aangevuld met speler uit onder 19.

 

Uit de A-selectie zullen regelmatig spelers als Kevin van Heemst, Armin Hasanovic, Marnix Sonneveld, Yordiz Ramirez en Luuk Visser acte de presence geven. Aangevuld met talenten uit onder 19 zoals keeper Christiaan Reurink, Quintin Felomina, Jasper Hoogwerf, Tim Bekker Joey in ’t Hout, Wessel Boertje. De definitieve selectie zal van wedstrijd tot wedstrijd worden bekeken. Een mooi initiatief met een duidelijke visie. Maar die mooie toekomst ligt niet alleen in handen van de jeugd, maar zullen de huidige spelers van het ‘Vlaggenschip’ van West ervoor moeten zorgen wel op niveau te blijven spelen en daar hun steentje moeten bijdragen. “Het is een serieuze competitie met 11 teams verdeeld over twee pooles”, laat Nauta ons weten en hoge verwachtingen heeft. “Of we aan het opleiden zijn voor andere clubs? Kan natuurlik altijd, maar dat hangt vooral van de talenten af en de mogelijkheden om door te stromen naar het eerste elftal.” Een mooie stap naar de toekomst van Rozenburg,

Foto’s v.b.n.b.: Armin Hasanovic, Kevin van Heemst, Yordiz Ramirez (links) en Marnix Sonneveld.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .