Ook al lijkt competitievoetbal verder weg dan ooit kijken de voetbalverenigingen toch al naar volgend seizoen. Immers regeren is vooruitzien en dat is op sportpark West, de thuisbasis van v.v. Rozenburg, niet anders. Doelman Ünal Bayka vertrekt naar Nieuwenhoorn en lijkt de selectie verder in tact te blijven.

 

Coach Peter-Marcel Nauta

“De selectie blijft deels in tact, buiten het vertrek van Ünal Bayka naar v.v. Nieuwenhoorn. Uiteraard is dit spijtig voor v.v. Rozenburg, maar een mooie kans voor Ünal. Een drietal spelers, te weten Jeffrey Bokma, Jeroen Brobbel en Yordiz Ramirez, zullen komend seizoen aan de selectie van het 2e elftal worden toegevoegd, dit is een bewuste keuze aangezien de kans op speeltijd klein is en zij momenteel nog niet klaar zijn voor het 1e elftal. In het 2de elftal kunnen we dan gaan doorselecteren en een duidelijke doelstelling neerleggen, promotie naar de res. 2de klasse, om de aansluiting op het 1e elftal te verbeteren.”

In hoeverre Rozenburg buiten de huidige selectie nog spelers aantrekt is nog niet duidelijk. Vooral bij de doelverdedigers zou het gaatje opgevuld moeten worden. Rozenburg heeft in de selectie nog twee keepers, maar spelen in de tweede klasse is het niet beschikken over een doelman op de bank toch wel een risico. En als de ploeg van West het gaatje tussen het 1e en 2e elftal wil verkleinen kunnen ook bij het 2e elftal niet veel concessies worden gedaan.

 

De competitie

Dat er in competitieverband nog kan worden gespeeld dit seizoen is klein of niet meer mogelijk. De eerste geluiden gaan op om de VPR-Trophy in ere te herstellen. De VRP Trophy was jarenlang een toernooi waar ploegen van Voorne-Putten en Rozenburg het tegen elkaar opnamen. Hoe gaat het verder met de VR-Cup zijn daar nog mogelijkheden. Ook de KNVB heeft plannen met een Regio Cup. Het is voorlopig allemaal koffiedik kijken. De maatregelen die de regering heeft afgekondigd versoepelen, lijkt ver weg. Wat overblijft is afwachten, vooral hoe het virus zich verspreid en wat er voor mogelijkheden overblijven.

Foto boven Jeffrey Bokma/Peter-marcel Nauta. Foto midden links Jeroen Brobbel rechts Yordiz Ramire

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.