In het tweede deel van ons gesprek gaat de coach van Rozenburg iets dieper in op de leeftijdsopbouw van zijn ploeg, het doel voor het komende seizoen en natuurlijk voetballen in een anderhalve meter maatschappij. Voor Peter-Marcel Nauta mag het gaan beginnen, hij wil niets liever. Maar maakt zich zeker zorgen over de komende periode waar mensen weer op vakantie gaan en het aantal besmettingen weer toe neemt en de regels niet altijd worden nageleefd. Tussen de regels door horen we een man waar discipline en opvolgen van regels hoog in het vaandel staan, maar ook de vrijheid wil geven waar het kan. Iets wat we ook terugzien bij Nauta als voetbaltrainer.

De kloof tussen de jonkies en de ervaren spelers is best groot. Hoe ga je die kloof dichten

“Klopt, dat ga je ook zomaar niet dichten. Het kan zijn dat er een vrij jong eerste elftal ontstaat. Te hopen dat de ervaren spelers de schoenen niet al te vroeg aan de wilgen hangen. Er zijn er in de selectie niet al te veel rond de vijfentwintig. Toch zie ik daar geen problemen voor de toekomst. Als de groep zoals nu voor het grootste deel intact blijft moet het kunnen. En halen? Voor veel spelers is geld toch nog steeds belangrijk daar kan Rozenburg niet in mee en dat moet je denk ik ook niet willen. De kans bestaat dat over een jaar of twee er spelers zullen zijn die het genoeg vinden. Voor de trainersstaf de opdracht om er voor te zorgen dat er voldoende aanvulling is op dit niveau. Er lopen echt nog wel spelers rond op West die de aansluiting zouden kunnen maken. Nee ik zie daar geen probleem. Ik kijk zeker mee vooruit en hopen dat de oudere generatie de schoen nog even aan blijft doen.”

Wat zijn je kansen of wat is het doel

“Ik denk bovenaan rechter- onderaan linkerrijtje moet haalbaar zijn. Middenmoot dat moet zeker mogelijk zijn. Als ik kijk naar de ploegen die er nu zijn, VVGZ, Pelikaan, Sparta. Deltasport heeft ook een leger spelers aangetrokken. Ook nog oud profs, die willen kennelijk terug naar de eerste klasse. Je moet wel zo reëel zijn dat er zomaar 4 tot 5 ploegen zijn voor de eerste plaats. Dan zal er een kloof zijn tussen die ploegen en wat in de middenmoot kan aansluiten. Ik denk met de ervaring die we op hebben gedaan en een periode waar het niet tegen zit, je ook wel een periode kan pakken. Dat hebben we het afgelopen seizoen ook gezien. Op een haar na pakte we de eerste periode, zeker als je ook nog ziet welke en hoe we twee wedstrijden uithanden hebben gegeven. Waarom we daarna een terugval hadden weet ik niet. Zeker geen onderschatting, alhoewel het zeker misschien wel te goed ging voor een nieuwkomer. Tegenstanders weten na een aantal wedstrijden ook meer van je, en ben je niet meer de verrassing die je was. Dan moet er een stapje bij. Wel jammer want als je die twee wedstrijden niet weggeeft en je een periode pakt ga je toch anders spelen. Nu verloren we wat potjes en kwamen we toch wat meer naar onderen, dan wordt het anders voetballen. Maar voor de duidelijkheid ik heb nooit het gevoel gehad dat we er niet in zouden blijven. We waren erg gebrand op die derde periode. Altijd wel weer een aparte periode. Ploegen die al wat hebben, ploegen die puntjes moeten sprokkelen en ploegen die er niet meer in geloven. Kan een aparte periode zijn met verrassende uitslagen. Daar kan je als club van profiteren en de jongens wilde ook wel wat recht zetten na een mindere periode.”

Hoe gaan we aan die competitie beginnen in een anderhalve meter maatschappij

“De regels van het RIVM en de bond zijn regels waar we ons aan moeten en willen houden. We zullen niet meer in het gangetje staan te wachten om gezamenlijk het veld op te komen. Ik volg het nieuws en ben ook benieuwd hoe we dat gaan doen. Op dit moment gaat het zo hier en daar weer mis, omdat de regels niet worden nageleefd. Ik begrijp dat niet, waarom denken we dat we regels aan onze laars kunnen lappen. Je kan je afvragen of als het zo verder gaat of er dan wel kan worden begonnen aan de competitie. Ik heb er geen invloed op, dus bereiden we ons voor zoals elk seizoen en ben blij dat er vriendschappelijk kan worden gespeeld. Als we het virus niet onder controle kunnen houden ben je al spekkoper als er bij de amateurs kan worden gespeeld. Betaalde voetbal waarschijnlijk wel, maar hoe? Het is een bijzondere tijd. Het is nog twee weken weg, maar heb er onwijs veel zin in. Je moet er niet aandenken dat we bijvoorbeeld eerst in oktober beginnen en de winterstop niet houden. Alleen maar trainen daar doen voetballers het niet voor die willen wedstrijden en als het even kan winnen. Maar wat ik al zei, ik heb er weinig invloed op en moet het ook gewoon afwachten. Maar als we mogen dan staan we er.”

Tot slot

“Als we weer met z’n alle van start kunnen gaan, niet allen voor Rozenburg, kan het wel eens een mooi seizoen worden. We hebben lang niet kunnen doen wat we met z’n allen willen. En dan weet je weer wat je hebt gemist. En daarom kunnen we er wel eens een prachtig seizoen van maken, ook voor het publiek.”  

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .