Rozenburg is aan de oefencampagne begonnen en als je de wedstrijden niet gezien hebt en alleen de uitslagen kent, lijkt het een meer dan lastig seizoen te worden. In twee wedstrijden 10 doelpunten tegen lijkt dan ook desastreus, maar niets is wat het lijkt.

De wedstrijd tegen Spijkenisse o23 gaf aan dat Rozenburg op de goede weg is. Natuurlijk blijft er veel te wensen over. En zal coach Peter-Marcel Nauta niet tevreden zijn. Dinsdag speelde Rozenburg vooral de eerste helft meer dan verdienstelijk. Verdedigend was Elroy van Seventer weer terug in het centrum van de verdediging. En speelde Stefano Garcia Tavares op de rechtsback positie, een positie waar de tegenwoordig in Rozenburg wonende Tavares in het verleden bij zijn vorige clubs ook vaak werd ingezet. Maxim Burema hield zich heel erg goed staande tegen Spijkenisse op de linkerspitspositie. Maar ook de jonkies Ibrahim Ayyildiz, Wessel Boertje lijken een toekomst te hebben op West in ieder geval de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Natuurlijk is het gaatje tussen o19 en de tweede klasse groot en moeten de talenten nog wennen aan het sneller handelen en dat het fysiek er ook wat anders aan toegaat dan bij de jeugd. Bij Rozenburg ontbreken ook nog steeds Vince Lissenberg, Stefan van Es beide geblesseerd. En is Patrick Struijk nog niet op het trainingsveld gesignaleerd. Ook was Marnix Sonneveld afgelopen dinsdag niet inzetbaar. Kwaliteit heeft dit Rozenburg wel, maar of de kwantiteit voldoende is?

Zaterdag GHVV’13

GHVV’13 speelt in de derde klasse en heeft afgelopen dinsdag gewonnen van Vlotbrug met 4-0. Ook de eerste oefenpot wist GHVV’13 te winnen. Tegen Egelantiers boys werd het 4-1 in het voordeel van GHVV’13. Voor beide trainers een weerzien met een club waar ze ooit aan het roer stonden en speelde. In het geval van Rob Vuik trainer/coach van GHVV’13 niet alleen als coach ook als speler in de periode dat Rozenburg op het hoogste amateurniveau van Nederland speelde. Als coach was Vuik er in een periode dat er bijna geen succes kon worden behaald. Spelend in de tweede klasse geconfronteerd werd met een leegloop en het moest het doen met een elftal wat niet tweede klasse waardig was. Degradatie een feit en ook in zijn tweede seizoen de veel te hoge verwachtingen van Rozenburg onmogelijk waar kon maken. Maar ook Rozenburg trainer/coach Peter-Marcel Nauta heeft, net als Vuik, een verleden met de tegenstander van zaterdag (PFC/Bernise) oftewel het huidige GHVV’13. Nauta speelde in de jeugd voor PFC tot en met de selectie en was 13 seizoenen eerste elftal speler van Bernisse. Nauta begon ook zijn trainerscarrière bij PFC. Of die sentimenten zaterdag nog een rol spelen. Beide ploegen zullen voor de winst gaan. De competitie is dan nog wel ver weg, maar vooral Rozenburg zal met een klinkende overwinning van het veld willen stappen.

 

De wedstrijd die zaterdag, 14-8-2021, op het nieuwe sportcomplex Guldeland in Geervliet zal worden gespeeld begint om 14:30 uur.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .