Hopen dat er nu verder geen roet meer in het eten wordt gegooid door het coronavirus en beker en competitie kunnen worden uitgespeeld. De start, in het bekertoernooi, is zaterdag met de uitwedstrijd tegen VFC een tweedeklasse uit Vlaardingen. Een ploeg die in de zondagafdeling speelt en voor Rozenburg de grote onbekende is.

Ook dit seizoen op de vrijdag kijken we met Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta naar de komende wedstrijden. Waar natuurlijk ook schorsingen en blessures ter sprake kunnen komen, zijn verwachtingen en als de coach een puntje van de sluier wil oplichten wellicht de opstelling en/of speelwijze.

Peter-Marcel Nauta

“Eindelijk, a.s. zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021/2022, waarin we openen met een bekerwedstrijd en op bezoek gaan bij de zondag afdeling van v.v. VFC. Op 3 oktober 2020 speelde we onze laatste competitie wedstrijd, thuis s.v. Charlois uitslag 3-3, waarmee tevens het seizoen 2020/2021 direct ten einde kwam en dus na het halverwege afgebroken seizoen 2019/2020 wederom een verloren seizoen. De afgelopen periode heeft absoluut zijn invloed gehad op spelers en is ook voelbaar op het fysieke vlak, we zijn op 20 juli begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De motivatie en beleving van de spelers gedurende de trainingen is uitstekend, toch zijn we conditioneel nog niet waar we moeten zijn, ondanks dat we in de afgelopen periode 17 trainingen hebben afgewerkt en 7 wedstrijden gespeeld. Hier hebben we dus nog stappen te maken, maar ik denk dat alle clubs hier mee te maken hebben.  

De oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag, thuis v.v. Nieuwenhoorn uitslag 3-4, heeft ons weer nieuwe inzichten gegeven. We hebben keurig gespeeld, prima speldiscipline en goede uitvoering van taken, in een wedstrijd tegen een kwalitatief goede en hoogwaardige tegenstander. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld, waardoor het tevens een conditionele prikkel was. Het is uiteindelijk een bevestiging van waar we naar toe werken en waar Rozenburg  toe in staat is, dat gevoel heerst bij de spelers ook. Het is wel zaak dat we dit iedere wedstrijd op brengen en daar zijn we tot op heden nog niet in geslaagd, dat is dus één van onze verbeterpunten.  

Zaterdag eerst VFC zondag, een voor ons volledig onbekende tegenstander die al jaren in de 2de klasse speelt, maar daar moeten wij ook niet naar kijken. We moeten vooral naar onze eigen prestaties kijken en de lijn van afgelopen dinsdag een vervolg geven, dus spelen met dezelfde intensiteit en discipline. Ten opzicht van dinsdag een kleine aanpassing i.v.m. de schorsing van Maxim Burema, zijn positie zal worden ingenomen door Stefan van Es, voor de rest zullen de dezelfde namen op het veld staan als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd.”

Opstelling: doel Rick Groenendijk. Achter v.l.n.r.: Jordie de Groot, Maik den Ouden, Elroy van Seventer, Stefano Tavares. Middenvelders: Bryan van der Laan, Onur Zaif en Patrick Struijk. Voorhoede: Behtslot Woldeamanuel, Nick de Bil en Stefan van Es.

De wedstrijd die gespeeld wordt op het sportpark van VFC, gelegen aan Sportlaan 130, 3135 GX Vlaardingen, begint op 4 september, om 17:00 uur. De andere wedstrijd in de poule, tussen ESTO en CVV Zwervers, beide zondagclubs, wordt op zondag 5 september gespeeld.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .