De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar de kans dat Rozenburg een rondje verder komt in de beker lijken niet zo erg groot. Spelen tegen zondagclubs en dus tegen ploegen die min of meer onbekend zijn pakte afgelopen zaterdag tegen VFC in Vlaardingen niet goed uit en verloor Rozenburg met 3-0. Trainer/coach Peter-Marcel Nauta is dan ook uit op eer herstel met zijn ploeg.

Peter-Marcel Nauta

“Bekerwedstrijd nummer 2 waarin we thuis spelen tegen v.v. ESTO uit Bodegraven, een wedstrijd die voor beide ploegen in het teken zal staan van eer herstel”, begint Nauta aan zijn wekelijks verhaal hier op sportenrozenburg. “Zaterdag werden we overlopen door het Vlaardingse VFC, niet zo zeer qua voetbal, maar wel op basis van beleving, inzet en speldiscipline. VFC wilde winnen en dat straalde ze ook 90 minuten lang uit. We kennen het spelbeeld en de omstandigheden van v.v. ESTO – c.v.v. Zwervers  niet, maar een 1-6 oorwassing lijkt me wel duidelijk, dat doet een team ook geen goed. Het grootste verlies voor Rozenburg van afgelopen week is uiteraard de blessure van Stefan van Es, helaas is het nog onduidelijk wat er precies aan de hand is, maar de voortekenen zijn gewoon niet goed en die gaan we dus voorlopig missen. Naast de blessure van Stefan van Es hebben we ook het stoppen van Luuk Visser, deze keus moeten we respecteren en gelijk weer vooruit kijken, die energie moeten we in het elftal stoppen, want we hebben nog genoeg te doen. Gelukkig zijn er ook positieve signalen, Vince Lissenberg zal zeer waarschijnlijk na een laatste test weer volledig mee kunnen trainen, dit zal ons op termijn weer extra mogelijkheden geven in verdedigend opzicht. Maxim Burema, vorige week geschorst, is weer beschikbaar, hetgeen ons aanvallend weer versterkt. Daarnaast is de TC er in geslaagd om een verzorger aan te trekken, deze zal in ieder geval voorlopig zorgdragen voor behandeling voor de training of wedstrijd, en de TC heeft een grensrechter in weten te huren voor de zaterdagen.”

Hoe de coach en met voor opdracht Peter-Marcel Nauta zijn ploeg de wei in stuurt bleef nog even onduidelijk. Alles zal in het teken staan van winnen dat is wel duidelijk.  

Nauta tot slot

“Zaterdag dus de kans op eer herstel en zelfvertrouwen tanken op weg naar de seizoen opening. We zullen qua speelwijze wat kleine aanpassingen doen, maar zeker niet afwijken van onze intenties, en Maxim Burema zal de positie gaan innemen van Stefan van Es. In de laatste lijn overweeg ik ook een aanpassing, maar ik ben er nog niet helemaal uit, daar neem ik nog een beslissing over.”

Vermoedelijke opstelling: doel Rick Groenendijk. Achter v.l.n.r.: Jordie de Groot, Maik den Ouden, Elroy van Seventer, Stefano Tavares. Middenvelders: Bryan van der Laan, Onur Zaif en Patrick Struijk. Voorhoede: Behtslot Woldeamanuel, Nick de Bil en Maxim Burema.

De wedstrijd tussen Rozenburg en vv ESTO wordt gespeeld op sportpark West aan de Vinkseweg in Rozenburg en begint om 17:00 uur

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .