We hadden er op onze redactie ver in ons achterhoofd wel een beetje rekening meegehouden. Maar als het dan weer zover is, toch weer een verrassing. Maar ‘het is zoals het is’ om een uitspraak van de trainer van Rozenburg te gebruiken. Rozenburg zaterdag op West tegen Hellevoetsluis op een leeg sportpark West. Wel jammer voor een streekderby, een kraker in tweede klasse D.

Het is zaterdag ook de laatste ronde van de eerste periode. Rozenburg is daar ver van verwijderd en heeft andere zorgen, maar volgende week wanneer de tweede periode begint nieuwe kansen voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Voor de eerste periode heeft koploper DCV genoeg aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Sparta (AV). Pelikaan zit op het ‘Vinkentouw’ en heeft een ruime eigenlijk zeer ruime overwinning nodig op rode lantaarndrager Charlois om nog een gooi te doen naar de eerste prijs van dit seizoen. Nauta zal zaterdag voor de punten willen gaan. Los van wat er zich in de kop van de ranglijst afspeelt. Immers op de voorlaatste plaats van de ranglijst is dan weliswaar een feit, maar of de ploeg van West daar thuis hoort?

Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta over zaterdag en de laatste wedstrijd van de Rood Gelen

“Aanstaande zaterdag de derby tegen v.v. Hellevoetsluis, helaas zonder publiek want dat maakt dergelijke ontmoetingen altijd speciaal, maar het is wat het is. Hellevoetsluis draait momenteel uitstekend, ze hebben de laatste 2 competitie wedstrijden met ruime cijfers gewonnen tegen respectievelijk Charlois (2-7) en Spirit (5-2), ze scoren dus veel, maar geven ook altijd wat weg. Deze competitie hebben ze pas 1 keer de nul gehouden. En een derby is onvoorspelbaar, een derby gaat, buiten de 3 punten, over eer gevoel, en in een derby moet je als speler nog meer de grenzen opzoeken om de overwinning over de streep te kunnen trekken. Onze laatste wedstrijd leverde een teleurstellende 4-3 nederlaag op, een wedstrijd die uit het niets kantelde in het voordeel van CION en waarna we in de achtervolging moesten, helaas was de 3-0 ruststand teveel van het goede voor ons. Zeker wanneer je in de eerste helft weer 3 eenvoudige doelpunten weggeeft en vervolgens in beide helften behoorlijke kansen laat liggen. Pijnpunt blijft dus dat we teveel weggeven, wanneer we dit kunnen verbeteren dan komt het goed, we creëren namelijk altijd kansen en scoren ook genoeg. Zaterdag kunnen we niet beschikken over Patrick Struijk, Vince Lissenberg, Marnix Sonneveld en Tristan Pols, daar staat gelukkig tegenover dat Jordie de Groot weer wat minuten kan gaan maken en zijn Nick de Bil en Lennart Quak weer beschikbaar waar ze in de wedstrijd tegen CION ontbraken door werk.”

 

 

Uitslagen Hellevoetsluis

     

Hellevoetsluis

-

Spirit

5 - 2

Charlois

-

Hellevoetsluis

2 - 7

Hellevoetsluis

-

CWO

1 - 1

Strijen

-

Hellevoetsluis

2 - 0

Hellevoetsluis

-

CION

4 - 3

Hellevoetsluis

-

Deltasport

1 - 1

SVS

-

Hellevoetsluis

1 - 4

Rozenburg een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Hellevoetsluis een veel betere start en staat de ploeg van Paul Bestebreur op plaats 4 van de ranglijst. Hellevoetsluis is ook de meest scorende ploeg in de tweede klasse D. Daar staat tegenover dat Hellevoetsluis wel al 12 keer een treffer moest incasseren. Zeker geen makkie zaterdag op West voor de thuisploeg. Overigens zit Rozenburg niet in de positie om er zo over te denken. Meer dan honderd procent zal de ploeg van Nauta moeten geven om een kans op de punten te kunnen maken. Gezien de waslijst van afwezigen ook nog een puzzel voor de coach van West en wilde hij over de eventuele opstelling niets kwijt.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 14th. .