Voor leuk of goed voetbal krijg je geen punten. Natuurlijk had Rozenburg nog last van de drie rode kaarten die de ploeg kreeg tijdens de wedstrijd tegen Sparta. Maar ondanks dat was Rozenburg zeker niet de mindere, afgelopen zaterdag aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis. De ploeg van Nauta geeft de doelpunten zo makkelijk weg daar valt niet tegenaan te ballen. Voor dit Rozenburg wordt het een lange heel lange weg naar het einde van dit seizoen. En of ze zich nog uit de degradatiezone weten te spelen?

De kloof wordt steeds groter, maar opgeven zal geen optie zijn voor de Rood Gelen. Als je ziet dat een voorsprong binnen 4 minuten weer wordt weggegeven door een glijpartij van centrale verdediger Maik den Ouden en natuurlijk kunstgras kan een reden zijn. Risicoloos spelen is in deze fase van de strijd misschien ook een oplossing, zeker bij een prachtig verkregen voorsprong. En als je dan als ploeg opzoek bent naar een puntje in de slotfase en een simpele bal voor de keeper gaat er dan nog in en is de achterstand gelijk hopeloos. Met 24 gescoorde doelpunt staat Rozenburg dan nog wel tussen ploegen in de top 8, maar 46 doelpunten tegen in 14 wedstrijden is iets waar een ploeg gewoon niet tegen aan kan ballen. Rozenburg begon goed aan de wedstrijd, die een kwartiertje later begon. De Calandbrug stond meer dan 30 minuten open en voor die geopende brug stond ook de auto met de shirts van Rozenburg. In de 7e minuut raakte Lennart Quak, na een prachtige een-twee, de lat en in de 13e minuut speelde Bethslot Woldeamanuel zich prachtig vrij en gaf Hellevoetsluis doelman Deshney Hoornweg het nakijken, 0-1. Rozenburg deed zeker niet onder voor de nummer twee op de ranglijst en was bij vlaggen de betere ploeg. Maar lang duurde die vreugde niet. Binnen 4 minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Een uitglijder van Maik den Ouden was de aanleiding. Fabian Boekholt kreeg een vrije doortocht en omspeelde Rozenburg doelman Silvio Spiessens probleemloos, 1-1. Nog voor de thee werd het 2-1 voor de thuisploeg door een treffer van Sekan Yavuzyigtoglu. Ook daar stond het verdedigend niet helemaal goed. Rozenburg kreeg aan de Brielsestraatweg voldoende kansen. Bethslot Woldeamanuel, Lars Bekker, Marnix Sonneveld, maar het geluk wat je dan een beetje moet hebben was niet aan de zijde van de rode lantaarndrager. Marnix Sonneveld viel in die eerste helft nog uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Jeroen Brobbel waardoor coach Nauta zijn verdediging moest herstructureren en flankverdediger Jordie de Groot naar het middenveld verhuisde. Last had Rozenburg niet van die wisselingen en eigenlijk zag het er aan de Brielsestraatweg niet zo hopeloos uit. Punten mee naar huis nemen was zeker een mogelijkheid.

De harde wind in de lengte richting van het veld was wel een partner in de wedstrijd tussen Hellevoetsluis en Rozenburg. Voor de thee had Rozenburg de wind mee en na de thee tegen. Veel last leken de spelers er niet van te hebben. Rozenburg bleef opzoek naar de gelijkmaker of meer en Hellevoetsluis wilde de voorsprong verdedigen en op de counter de voorsprong vergroten. Nauta wisselde nog wel, Jules Nguzo en Julian Tas mochten nog hun opwachting maken. In de 38e minuut profiteerde Glenn Stoffers van een cadeautje van Rozenburg en stond de eindstand op het bord, 3-1.

Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan

“Het wordt een triest verhaal op deze manier. Ik denk dat we zeker de eerste helft de betere ploeg waren, maar dan moeten we ze wel gaan maken. En als je kijkt hoe we de doelpunten weggeven. Die gelijkmaker ook Maik (den Ouden, red.) glijd gewoon uit, zo’n bal kan je ook gewoon wegschieten. Bij dat tweede doelpunt zitten we er niet kort genoeg op. Die voorzet moet er uit. Dan komt die voorzet en dekken we aan de buitenkant. Dat mag niet gebeuren. Dan proberen we nog wel wat te forceren. Over die derdegoal wil ik het helemaal niet hebben. Die moet de keeper gewoon pakken. Dat is gewoon een simpele bal voor een keeper, denk ik. Zo hard werd die bal niet ingeschoten. Als je ziet hoe we kunnen spelen heb ik er nog steeds vertrouwen in. We kunnen voetballend best tevreden zijn alleen het resultaat is er niet naar. We maken de kansen niet voldoende af en we krijgen de doelpunten zo makkelijk tegen. Er komen nu 4 wedstrijden waar we punten moeten pakken anders kan het boek dicht.”