De trainingen zijn weer gestart op sportpark West. Nog niet alle selectiespelers zijn terug van vakantie, maar het begin is gemaakt. Hopen dat het weer een normale competitie wordt zonder onderbrekingen door het coronavirus of wat voor andere zaken het spelen van een potje voetbal kan verstoren. Voor Rozenburg beginnen de officiële wedstrijden op 3 september met een thuiswedstrijd in het bekertoernooi.

De tegenstanders van Rozenburg dit seizoen in het bekertoernooi zijn Sportclub Monster, Koudekerk en SVH zondag. Totaal onbekende tegenstanders voor de Rood Gelen. Alhoewel Monster in een verveleden wel een tegenstander van Rozenburg was.

Het programma

datum

thuis

 

uit

aanvang

3 september 2022

Rozenburg

-

Sportclub Monster

14:30 uur

3 september 2022

Koudekerk

-

SVH

17:00 uur

10 september 2022

Sportclub Monster

-

Koudekerk

14:30 uur

10 september 2022

SVH

-

Rozenburg

17:00 uur

17 september 2022

Koudekerk

-

Rozenburg

14:30 uur

17 september 2022

Sportclub Monster

-

SVH

17:00 uur

SC Monster speelt dit seizoen in de 3e klasse B, een competitie waar de ploeg ook vorig seizoen speelde. De afgelopen competitie eindigde SC Monster op plaats 2 en wist de 2e periode voor zich op te eisen. In het zicht van de haven strandde de ploeg vorig seizoen en is dit seizoen zeker weer één van de favorieten om de stap naar de tweede klasse te maken.

SVH speelt dit seizoen in de 3e klasse D bij de zondagsamateurs. In het seizoen 2018-2020, een seizoen dat niet volledig werd uitgespeeld door corona, kreeg de ploeg van de KNVB als vierdeklasser en koploper tot dan toe, een ticket voor de derde klasse. Een gevolg van het doorschuiven van clubs in de top van het zondagvoetbal. Vorig seizoen behaalde SVH een 8e plaats in de competitie.

Koudekerk werd het afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse A en gaat het dit seizoen opnemen tegen de ploegen in de derde klasse A.

Over de kansen van Rozenburg? Op voorhand een ex tweedeklasser moet tot de favorieten in deze poule worden gerekend, maar de voorbereidingen van ploegen, zeker ook die van Rozenburg, loopt door de vakantieperikelen zeker nog niet vlekkeloos. In ieder geval is Monster een lastige tegenstander. Soms zien trainers de bekerwedstrijden als een voortzetting van de oefenpotjes. Andere willen een paar rondjes verder komen. Hoe de ploeg van Nauta er instaat?

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .