Het was ongetwijfeld puzzelen voor Peter-Marcel Nauta om voor de wedstrijd in en tegen Koudekerk 11 spelers op het formulier te zetten. Een ongelofelijke lijst van spelers die geblesseerd zijn of om andere redenen niet beschikbaar. En er lijkt nog geen einde aan te komen. Ook in Koudekerk kwam Rozenburg niet ongeschonden uit de strijd. Aanvoerder Bryan van der Laan moest er met een fikse enkelblessure vanaf aan de Gruttolaan in Koudekerk.

Rozenburg moest teruggrijpen op het 4-4-2 systeem. “Gewoon omdat er te veel spelers binnen de lijnen staan die het systeem met wingbacks niet voldoende hebben gespeeld”, was de verklaring van de coach voor de wedstrijd over de systeemwissel. “We hebben een waslijst aan spelers die niet beschikbaar zijn (10 spelers uit de A selectie, red.), dan moet ik wel terugvallen op een wat meer vertrouwd systeem. We zijn dichtbij een rondje verder dus daar gaan we zeker voor. Straks komen er nog twee (Damian de Ridder en Sam Jongejan team onder 18, red.) die nu nog ergens aan het spelen zijn. We pakken het zeker serieus op en zijn gekomen voor 3 punten”, was de trainer voor de wedstrijd duidelijk in wat hij van zijn team verwachtte.

Het was wennen voor de rood gelen in Koudekerk. Al in de 7e minuut de eerste echte kans voor Yvar de Groot. Vrij in de zestien vond hij Rozenburg doelman Benny van der Meer op zijn pad met een uitstekende reflex. Drie minuten later had Kevin Patrick Vonk meer succes. Weer vrijgelaten kon de Rozenburg sluitpost dit keer geen verweer bieden en stond de 1-0 voor de thuisploeg op de borden. Rozenburg probeerde het wel maar had in de beginfase moeite met het spel van de thuisploeg. Maar ondanks de vele wisselingen in de ploeg van Rozenburg kreeg Rozenburg na een kwartiertje meer grip op de wedstrijd en dat leidde in de 19e minuut tot de gelijkmaker. Een prima hoekschop van Nick de Bil werd door Bryan van der Laan snoeihard in de touwen gekopt en was Koudekerk doelman Roy Dorrepaal kansloos. Rozenburg had in Koudekerk genoeg aan een gelijkspel, maar dat was zeker niet de insteek van de Rood Gelen .

Na de rust bleef Bryan van der Laan, met een fikse enkelblessure, achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ibrahim Ayyildiz. In die tweede helft wilde Rozenburg zeker een voorsprong nemen om niet in de slotfase met de rug tegen de muur te worden gedrukt of nog erger met lege handen terug naar Rozenburg te moeten. Die voorsprong kwam er ook. Na wat kansjes en mogelijkheden was het Bethslot Woldeamanuel die de ploeg van Peter-Marcel Nauta op voorsprong zette. Spits Nick de Bil pakte de taak van meeverdedigen op en zijn afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Woldeamanuel en de 1-2 op de borden. Er stonden toen 17 minuten op de klokken. Koudekerk zetten na die achterstand aan om toch nog terug in de wedstrijd te komen. En na wat kansjes en mogelijkheden waar de verdediging van Rozenburg wel raad mee wist, kon Wessel Bakker toch weer het net achter Rozenburg doelman Van der Meer vinden. Weliswaar met enig geluk, de bal werd van richting veranderd toen de Rozenburg sluitpost al naar een hoek onderweg was op een verder niet al te moeilijk schot, maar kansloos was door de veranderde richting. Lang kon de thuisploeg niet hopen op een beter resultaat. Een minuutje later was het Stefano Tavares die Rozenburg weer aan de leiding bracht, zeker ook door goed voorbereidend werk van Tim Bekker. Rozenburg kwam verder niet meer in gevaar en kon het potje rustig uitspelen.

Aanvoerder Nick de Bil

“We zijn door dat was al een poosje geleden. Maar het begint natuurlijk met weer veel aanpassingen in het team. Een behoorlijke waslijst van afwezigen en nu Bryan van der Laan ook nog bij die lijst. We kunnen erin blijven hangen, heel vervelend, maar we moeten door en zullen ons moeten aanpassen. We willen eigenlijk heel wat anders dan wat we nu doen. We hadden alleen Elroy (van Seventer, red.) nog in de verdediging en dan met 3 centrale te gaan spelen is denk ik niet verstandig. Na de achterstand pikten we het denk ik goed op. Die gelijkmaker uit een hoekschop (van Nick de Bil, red.)kopt Bryan van der Laan er lekker in. Ze speelde toch wel heel hoog soms met hun achterste linie op de middenlijn daar hadden we in het begin wat moeite mee. Na die goal tegen en de gelijkmaker kregen we er grip op en hebben niet meer zoveel weggegeven. Het was lastig voetballen met die harde wind. Eerste helft wind mee, te weinig meegedaan denk ik. Tweede helft wind tegen, ik weet eigenlijk niet wat beter is. Onze tweede goal was meeverdedigen van mij kant, ik weet moet ik meer doen, keeper blokt nog mijn schot. De bal komt voor de voeten van Bethslot en de bal rolt er lekker in. We kregen dan wel weer een goal tegen, maar je ziet als we voor het doel van de tegenstander komen, gelijk met veel man zijn we gevaarlijk. Als ik naar de hele wedstrijd kijkt hadden wij wat meer rust aan de bal dan Koudekerk. Als je in drie beker wedstrijden 9 punten pakt (wedstrijd tegen SVH gaat uit de boeken, red.) eigenlijk 6 na twee potjes doe je het denk ik goed. We gaan aan de competitie beginnen en op je vraag zijn jullie er klaar voor. We moeten er gewoon staan met de jongens die in de basis staan en kunnen spelen. We gaan aan de competitie beginnen.”

De fase waarin Rozenburg nu zit met een waslijst aan niet beschikbare spelers gaat het niet over mooi maar over effectief en in dat kader zijn punten punten en die hoogstandjes komen later wel weer. Geen onnodige schade oplopen zal ook voor Peter-Marcel Nauta het motto zijn waar hij volgend de week zijn spelers de wei in zal sturen.