Zaterdag, wedstrijddag zeven en de huidige top vier treffen elkaar en wordt het duidelijker wie zo vroeg in het seizoen al aan de tweede klasse denkt. In Schiedam krijgt de nummer twee HBSS, koploper DVO’32 op bezoek. In Oostvoorne is het treffen tussen de nummer drie OVV en de nummer vier Rozenburg.

Een spannende zaterdag in de derde klasse D. Rozenburg moet op bezoek bij OVV en daar is het lastig punten pakken. OVV verloor alleen van Meeuwenplaat in de derde ronde, maar dan toch op het eigen sportpark aan de Zwartelaan. En ook het gelijke spel tegen Victoria'04 was in Oostvoorne. Zijn er dan toch kansen voor bezoekende clubs in Oostvoorne. Rozenburg speelde al drie keer gelijk, maar heeft samen met koploper DVO’32 nog niet verloren. Afgelopen weekend de kraker in Vlaardingen tussen DVO’32 en Rozenburg, waar de Vlaardingers tegen het eerst puntverlies aanliepen. Ook speelde Rozenburg een uur lang met tien man. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Een prestatie die aangeeft dat Rozenburg in de top van de derde klasse wil en kan spelen. Veel zal afhangen van het resultaat in Oostvoorne aanstaande zaterdag. Winst is voor Rozenburg een top drie en verlies bovenkant middenmoot. Het is vrijdag, dus even luisteren naar Rozenburg coach Peter-MarcelNauta.

“Zaterdag, de eerste streek derby op het programma en wat voor één, de nummer drie OVV tegen de nummer 4 Rozenburg, en het onderlinge verschil is slechts 1 punt en 1 doelpunt in het voordeel van OVV. Theoretisch gezien kunnen zowel OVV als Rozenburg nog de eerste periode pakken, maar we zijn beide afhankelijk van de resultaten van zowel DVO '32 als HBSS. Het OVV van Marcel Langeveld boekte afgelopen weekend een keurige 0-3 overwinning uit bij Rijnmond Hoogvliet Sport, een uitslag waar je op voorhand als trainer voor tekent, maar aan de hand van Pascal van Hulst, hattrick, werd deze hindernis keurig genomen. Bij OVV treffen we tevens oud gediende Patrick Struijk, die een belangrijke creatieve rol speelt achter Van Hulst, zaak dus om deze tandem in bedwang te houden. Rozenburg een prima 1-1 bij koploper en titelkandidaat DVO '32, ondanks de numerieke meerderheid van DVO '32 na ongeveer 25 minuten wedstrijd, was hier vrij weinig van te merken in de wedstrijd zelf. De organisatie snel aangepast, en de 1-0 valt eigenlijk omdat we op dat moment in onder tal te veel mensen voor de bal hadden. Gelukkig maken we pal voor rust 1-1, geeft toch een boost aan de ploeg. Na rust een lastige beginfase, waarin DVO '32 het spel goed probeerde te spreiden, maar als snel verloren ze het overzicht en kregen we in de omschakeling eigenlijk nog prima mogelijkheden. Uiteindelijk een terechte puntendeling, alhoewel de vraag altijd blijft, wat als met 11 tegen 11? Niettemin draagt een dergelijke teamprestatie bij aan ons vertrouwen, wij kunnen ons meten aan de titelkandidaat, in onder tal en nog steeds met het gemis van een behoorlijk aantal spelers. Zaterdag een nieuwe test, waarin we weer een resultaat willen boeken en naar plaats drie opschuiven, en die ongeslagen status is toch wel leuk om zo lang mogelijk in stand te houden.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .