De loting is verricht en zondag zal het balletje gaan rollen in de Rozenburcht. Het winnende team van Jeffrey Emor komt naar de Rozenburcht om de titel te verdedigen. Jef was jarenlang een gewaardeerd speler van Rozenburg 1 en heeft de voetbalschoenen veel te vroeg aan de wilgen gehangen. Zondag is hij weer te bewonderen in de Rozenburcht.

 

De trekking voor het ROLF toernooi is geweest. Op ludieke wijze hebben de Sint en Piet de wedstrijden bepaald. Ook de indeling van de teams kan niet meer gewijzigd worden. Sterke teams, het toernooi is allang niet meer een gezellige middag waar de prestaties niet echt van invloed zijn. Gezelligheid en met zijn alle het einde van het jaar vieren zeker wel. Maar er zal ook worden gestreden om de bokaal! En dit jaar heeft de organisatie nog een paar prijzen die spelers in de wacht kunnen worden gesleept.

- ROLF Swiffer Doelwachters Prijs - beste keeper

- ROLF Tor Amor Bokaal - doelpunt van het toernooi

- ROLF Zeker Leuk Gedaan Beker – aanmoedigingsprijs

- New Kid @ The ROLF Trofee - beste nieuwkomer individueel

 

Inmiddels is deze beker omgedoopt tot De ROLF Rozet Rozenburcht Cup! Het team Poeha in de originele samenstelling (Jeffrey Emor, Melvin Breukel, Gerard v/d Steen, Marcel van Zevenbergen, René Olierhoek, Erik v/d Ridder en Cees Romers de cup komt verdedigen. Jeroen Hecker is als ausputzer toegevoegd aan dit kampioensteam.

 

Jeffrey Emor

Je komt je titel verdedigen / wat zijn je kansen? “Vorig jaar was voor mij en de meeste medespelers een debuut bij ROLF. We hadden niks te verliezen en gingen lekker vrijuit voetballen. Nu ligt dat anders. We hebben met onze prestatie een bepaalde verwachting gecreëerd en daar lopen wij niet voor weg. We hebben jongens die een aardig balletje kunnen trappen. Jammer genoeg hebben we er van de organisatie geen spits bij gekregen, maar wederom een verdediger Jeroen Hecker. Jeroen is altijd goed voor opvallende acties en blijft altijd doorgaan. Leuk voor het publiek. Onze tactiek zal dus niet veel veranderen ten opzichte van vorig jaar. Meer kan ik echt niet erover uitweiden. Krijg ik problemen met de kleine Generaal, Erik van de Ridder red. Ik denk dat we een kans maken, maar het zal niet gemakkelijk worden.”

Speel je met het zelfde team als vorig jaar? “Ja! Volgens de organisatie is de Defend Champs het enige team dat hetzelfde is t.o.v. vorig jaar. Met Erik van de Ridder, Gerard van der Steen en Rene Olierhoek hebben we voetballend vermogen. Maar onderschat jongens als Cees Romers en Melvin Breukel niet. Laatstgenoemde heeft volgens mij het mooiste doelpunt van het toernooi nog op z’n naam staan. Zij kunnen dit jaar voor een verrassing gaan zorgen. En met Marcel van Zevenbergen hebben we natuurlijk een kanjer op doel staan. Hij heeft ons vorig jaar een aantal keer in de wedstrijd gehouden. En Jeroen krijgt de kans zich te laten zien bij de Poeha’s.”

Heb je de tegenstanders gezien, welke teams behoren tot de favorieten? “Overigens fantastisch hoe Remy, Wim en wellicht nog meer mensen de ROLF weer organiseren. TOP! Overal is aan gedacht en ze weten de beleving van te voren goed in te brengen. Ik heb de teams voorbij zien komen. En ja, ik denk dat het zal gaan om het team dat fit genoeg is om ook de finalewedstrijden winnend af te sluiten. Het mooie aan dit systeem is dat de nummer 4 in de poule ook gewoon nog eerste kan worden. Leuk gedaan van de mannen. Er zitten sterke teams bij, dus ik denk dat iedereen kans heeft om het toernooi te winnen.”

Het toernooi niet meer in de vertrouwde Rozet, anders? “Zeker anders! Maar ook op een positieve manier hoor. Ik ben er nog niet geweest en ben wel benieuwd. De Rozet had toch wel wat hoor. Hoe je bovenkomt en dan de zaal inkijkt. Stukje historie voor velen denk ik.”

Hoe vaak speel je zelf nog? “Sinds kort speel ik af en toe met vrienden mee met 35+ voetbal 7 tegen 7 in Brielle. Onder leiding van Ralph Bosveld worden de aanwezigen, gemiddeld de laatste tijd 28-30 man, in teams ingedeeld en spelen we een toernooi. Leuke opzet en geheel vrijblijvend! Een opzet wat op dit moment prima bij mij past. Kan je, dan kom je en anders niet. Je betaalt per keer. De derde helft is ook altijd erg gezellig. Zeker aan te bevelen!”

De organisatie:

Management: Remy Bouritius & Wim Reitzema

Scorers/Jury: Eric Marienus & Michael Moerman

Refs: Iwan van de Sluijs & Erwin Reitzema

Muzikale ondersteuning: DJ The Maxx (Max Hagen)
Hofmeester: Peter Rijnsdorp

 

Foto’s/ publicaties: Met dank aan organisatie ROLF Foto Jeffrey Emor archief S&R