Van puntjes sprokkelen kwam afgelopen zaterdag niets terecht voor het dames 1 team van Vovero. Toch is dat de enige manier om dit seizoen ter overleven voor de dames van coach Madelon Spee. Op de 3e set na was Vovero kansloos tegen Volley Zuid 3. De Rode Lantaarn, laatste plaats op de ranglijst, komt nu wel akelig dichtbij. Het doel, handhaven dit seizoen, zal nog een hele klus worden.

 

Madelon Spee

“We hebben eigenlijk niet eens zo slecht gespeeld”, vertelde coach Madelon Spee. “Voor me gevoel niet kansloos. Na de eerste twee set werd het wel beter. Maar we kwamen er gewoon niet doorheen. Op een gegeven moment leek het wel of zij alles hadden. Dan gaat het in de koppetjes stapelen en kom je er zeker niet meer doorheen. Kan natuurlijk elke week het zelfde zeggen maar het is moeilijk en lastig maar we zullen het ermee moeten doen. Floor ( Tallie, geblesseerd aan haar rug, red.) heeft weer een setje meegespeeld. Dit keer bewust wel wat wissels op de bank om op belangrijke momenten toch even te kunnen wisselen en met Floor moeten we natuurlijk nog erg voorzichtig zijn. We gaan er voor de volle honderd procent voor en heel veel meer mag je ook niet verwachten. Aan de inzet ontbreekt het niet en aan het einde van de rit gaan we zien of dat genoeg is. We blijven er zeker in geloven, zeker ik. Ik zie best dingen die goed zijn. Maar dat moet wat constanter worden. Vorige week waren we echt slecht, vandaag zeker niet. Maar dan hebben we de pech dat er vandaag een ploeg aan de andere kant van het net stond die gewoon beter was.“

De Wedstrijd tegen Volley Zuid 3

Op de stand op de ranglijst zal zeker niet ingelijst onder de kerstboom liggen bij Vovero coach Madelon Spee. Haar ploeg staat op de voorlaatste plaats op de ranglijst en de huidige rode lantaarndrager Hou Stand heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg boven Vovero op plaats 10 zelfs 2 wedstrijden minder gespeeld. Dat is zeker niet rooskleurig maar ook niet somber. Madelon Spee bouwt aan een nieuw team en dan sta je meestal niet bovenaan in de ranglijst. Wedstrijden als die van afgelopen zaterdag zijn niet altijd motiverend maar kan de ploeg wel veel van leren. Het ontbreekt aan een afmaker die de ballen snoeihard binnen de 3 meter slaat. Lengte aan het net is er ook niet altijd en dat moet worden opgevangen met slimmer spelen en vaste patronen in het spel brengen. Dat ijs is na één nachtje nog niet dik genoeg. En als je dan, net als afgelopen zaterdag aan de andere kant van het net een betere ploeg staat is zelfs een puntje al moeilijk. Voor Vovero en de ambitieuze coach Madelon Spee te hopen dat het fundament nu weer staat en dat ze na de winterstop kan beginnen met bouwen.

Setstanden: 1e set 18-25; 2e set 17-25; 3e set 23-25; 4e set 15-25.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 20th. .