De basis lijkt te smal van het team van coach Harry Kok. In en tegen Sassenheim miste SCOMZeehondDuck drie spelers die normaal tot de vaste kern van de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle behoren. Het zijn de feiten. Kan het team op volle sterkte redelijk in de middenmoot van de 3e klasse A van de bond meespelen, is het missen van drie basis spelers te veel voor Harry Kok en zijn mannen. Wordt het ook met minder wisselspelers op de bank en jeugd die nog moet instromen lastig om wedstrijden zoals in Sassenheim winnend af te sluiten.

SCOMZeehondDuck miste Jeffrey Bouman, Sasha Akneav en de nog altijd geblesseerde Timo Heskes in Sassenheim. Een gemis dat vooral in de beginfase van de wedstrijd even duidelijk werd. Er waren nog maar drie minuten gespeeld en stond SCOMZeehondDuck al op een 3-0 achterstand. Frappant dat de ploeg van Harry Kok na die succesvolle openingsfase van de thuisploeg eigenlijk gelijke tred kon houden met de gastheren uit Sassenheim en zeker niet werd weggespeeld. Sterker nog via twee doelpunten van Robert Goedendorp en een treffer van Ties Jacobs kwam SCOMZeehondDuck langszij. Als Jim Kok, zonder gevolgen, dan nog een tijdstraf van 20 seconden krijgt en Sassenheim vol op de counter speelt, brengt de thuisploeg in de slotfase van de eerste periode de marge weer op twee, 5-3. “We stonden eigenlijk snel met 3-0 achter”, vertelde Robert Goedendorp over de wedstrijd tegen Sassenheim. “Dit jaar zie je toch wel dat teams meer en meer op de counter gaan spelen. Wat je dan ziet is dat de laatste 5 seconden van de schotklok er al een aantal scherp liggen en bijna beginnen te sprinten. Denk dat we zondag op die manier 3 tot 4 doelpunten tegen kregen. Bij ons gaat schieten op doel toch wat lastiger dit seizoen, en is het rendement niet altijd wat we willen. En als je niet scoort en zij spelen op de counter ben je vaak gezien. Wel een wedstrijd die redelijk gelijk op ging, Bij de stand van 7-5 kregen we kansen op 7-6, die scoor je dan niet en krijg je een counter om je oren. Sassenheim scoorde wel en lagen iets scherper dan wij. Als wij wat scherper zijn kan je denk ik toch wat beter bij blijven dan nu het geval was. We zouden wat meer mensen moeten hebben die het netje weten te vinden. Afgelopen wedstrijd waren het de twee oudsten die de doelpunten maakte (Robert Goedendorp 4x en Ties Jacobs 3x, red.) Omdat er door Sasenheim veel op de counter werd gespeeld was het ook veel zwemmen en een aanslag op de conditie. Ziet toch ook wel dat ploegen conditioneel steeds sterker worden.”

In de tweede periode bracht de thuisploeg de stand op 7-3 en leek een nederlaag aanstaande. Een achterstand die, ook al was er in de derde en vierde periode een meer gelijk opgaande wedstrijd SCOMZeehondDuck, niet meer weggewerkt kon worden. Op de stand op de ranglijst heeft SCOMZeehondDuck nog wel twee ploegen onder zich, maar de marge naar de veilige middenmoot begint op te lopen. Het tweede seizoen in de 3e klasse bond waar het team van Harry Kok vooral de degradatie streep in de gaten moet houden. “Hopelijk kunnen we na de winterstop nog wat puntjes gaan pakken, zeker als we het team dan weer compleet hebben”, kijkt de topscorer en Rozenburger van SCOMZeehondDuck, Robert Goedendorp alvast een beetje naar de tweede competitiehelft. “Het doel, als we dat al hebben, is zo hoog mogelijk spelen. Maar er zijn er misschien ook wel bij die wel snakken naar wat potjes winst en die kans is een treetje lager groter. Het is zoals het is. Er komt niet zoveel door, van uit de jeugd of lagere teams, en dat is wel jammer. We moeten ook reëel zijn, misschien zit er wel niet heel veel meer in, zeker als je 3 basisspelers mist. Die spelers heeft het huidige SCOM gewoon nodig. Zaterdag gaan we tegen Rotterdam onze huid zo duur mogelijk verkopen. Ze staan wel een paar plaatsjes boven ons en hebben meer dan twee keer zoveel punten (Rotterdam 16 punten ScomZeehondDuck 7, red.). Winnen zou dus al een stunt zijn, zoals ik er nu naar kijk. Zaterdag missen we Maik (Kok, doelman, red.) moet geopereerd worden dus daar gaat Roland Grooten spelen. Jaren lang eerste doelman geweest, dus dat is niet direct een groot probleem. De eerste wedstrijd na de winterstop wellicht ook nog en daarna zal Maik wel terug zijn. Er zijn nog wel ploegen waar we punten van kunnen pakken dus ik zie het zeker nog niet somber in.”

Periode standen: 1e Periode 5-3; 2e Periode 7-3; 3e Periode 9-5 en de 4e Periode 11-7.

 

Zaterdag 8 december 2018 om 21:00 uur staat de wedstrijd in de Rozenburcht tegen Z&PC Rotterdam op de rol.

Foto's: doelpuntenmakers in Sassenheim boven Robert Goedendorp (4 X) en onder Ties Jacobs (3 X)

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 26th. .