Het was een ambitieuze doelstelling, kampioen worden in de tweede klasse en promoveren naar de eerste klasse. En lang zag het er naar uit dat het niet zomaar een loze kreet was. Het team van coach Cindy Doorduin had rond de jaarwisseling hele goede resultaten neergezet, was koploper of had uitzicht op de titel. In het kalender jaar 2019 kreeg Indus te maken met tegenslagen en werd de druk op het team met de week groter.

Toch kan Indus terugkijken op een prima zaalseizoen 2018-2019 en een meer dan mooie tweede plaatst achter het Rotterdamse Snelwiek. In de Rozenburcht won Indus nog wel met 24-21 en dat was gelijk de enige wedstrijd die Snelwiek verloor. Maar over de gehele competitie was de ploeg uit Rotterdam de sterkste met een prima verdediging en verreweg de minste doelpunten tegen. We kijken met Cindy Doorduin nog even terug op de laatste twee wedstrijden.

De laatste 2 wedstrijden geen punten voor de dames van Indus

“Wedstrijden tegen niet de minste teams”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Allereerst zondag 24 maart in Rotterdam tegen Roda uit Rotterdam (thuis verloren 20-23) en vervolgens de inhaalwedstrijd op dinsdag 26 maart tegen het Delftse Hercules (thuis verloren 19-25) Natuurlijk wilden we de negatieve spiraal niet doorzetten, maar door veel pech (blessures en toch ook wel scheidsrechterlijke dwalingen af en toe) lukte het de tweede helft van de zaalcompetitie in het nieuwe jaar niet veel om te winnen. Uiteindelijk zijn we tweede geworden en dat vind ik ook niet verkeerd. Het was niet ons doel, maar gezien de omstandigheden (blessures, slechte trainingsmogelijkheden) ben ik heel blij met deze 2e plek. “

“De wedstrijd tegen Roda uit Rotterdam was eigenlijk helemaal niet slecht”,gaat Cindy verder met haar verhaal. “Zeker de eerste helft zat de verdediging goed dicht. Aanvallend werden mooie kansen benut. Toch kreeg Roda meer vat op de wedstrijd en reageerde gelijk met mooie tegendoelpunten. Met de rust stond het 13-9 in het voordeel van Roda. Met de boodschap gewoon rustig te blijven en zo te blijven spelen gingen we de tweede helft in. En juist doordat we rustig bleven liepen we puntje voor puntje in en stonden we met mooie doelpunten van Ashley Poel en Linda en Margaretha van Seters, met nog een paar minuten te spelen op een achterstand van 19-18. Anouk Roest maakte hierna een schitterend doelpunt vanuit de linkerhoek en Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek, zodat de stand op 20-21 kwam. Helaas werd er niet slim gespeeld en verspeelden wij de bal, waardoor Roda langszij kwam. De laatste aanval was voor ons, maar in plaats van een pingel te geven aan ons, liet de scheidsrechter doorspelen en maakte Roda het winnende doelpunt vanuit de break-out, 22-21.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw en Mariska van den Bulk 4x, Linda van Seters 2x, Iris Quak, Debbie Lievaart en Anouk Roest 1x

Uitwedstrijd tegen Hercules

“Dinsdag stond de uitwedstrijd tegen Hercules uit Delft op het programma, het jonge studententeam”, kijkt Cindy Doorduin terug op die wedstrijd. “Helaas voor ons misten wij 4 basisspeelsters ( Britt Doorduin met een enkelblessure, opgelopen tegen de wedstrijd tegen Roda, Iris Quak vakantie, Anouk Roest school en Margaretha van Seters kampte thuis met zieken) Hierdoor werden uit ons tweede team Bobby Poel en Indy Harteveld opgeroepen om hun debuut in het eerste te maken. Ook deed Marissa van Barneveld (heeft handbal even op een laag pitje gezet) gevraagd mee te doen, waarvan zij heel graag gebruik maakte. Deze wedstrijd was dus meer een oefenwedstrijdje, waarbij we het verschil in doelpunten zo min mogelijk moesten houden, om niet toch derde in de poule te worden. Het verschil met Roda stond op 20 doelpunten in ons voordeel.

Afspraak was dus gewoon lekker het spelletje te spelen en proberen zo min mogelijk foutjes te maken. Ons normaal snelle spel werd een beetje afgewisseld met wat langzamere aanvallen en ik moet zeggen dat ik verbaasd stond van wat ze lieten zien. Goed handbal, leuke aanvallen, goede verdediging en mooie doelpunten. Na de eerste helft stond het dan ook maar 13-12 voor Hercules. Het was zo leuk om te zien hoe de “extra” dames het deden. Marissa speelde eigenlijk als vanouds haar spelletje mee en maakte ook vanuit de linkerhoek het eerste mooie doelpunt. In de tweede helft bleek dat de Delftse jonge dames wat meer conditie hadden. Mijn meiden uit het eerste konden dit niet allemaal opvangen en daardoor liep Hercules uit en wonnen zij de wedstrijd met 28-18. Ik kan niet anders zeggen, dat ik supertrots ben op hoe alle meiden hiermee om zijn gegaan. De meiden uit het eerste hebben de andere meiden super opgevangen en de meiden van het tweede, plus Marissa, speelden gewoon hun spel mee en ik mag wel zeggen, heel verdienstelijk.“

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 7x, Ashley Poel 6x, Mariska van den Bulk  2x, Debbie Lievaart, Linda van Seters en Marissa van Barneveld 1x