Indrukwekkend was het afgelopen zondag, 30 juni 2013, in Amerongen waar de Bergentocht tegen Kanker werd gehouden. Natuurlijk was de Rozenburgse inbreng, zeker in de organisatie, groot maar ook bij de deelnemers. Veel bekende gezichten uit ons dorp waren naar de Utrechtse Heuvelrug gekomen om voor het goede doel hun kilometers af te leggen.

Het is dan wel niet een echte wedstrijd maar de prestatie die door de deelnemers geleverd werden, waren er zeker niet minder om. We zagen hele jongen deelnemers waar je een brok van in je keel kreeg. Kale koppies en pluizig haar blijf dan maar eens ongeroerd op het knopje van je camera drukken. Maar ook een moeder van 80 jaar die dit jaar haar zoon heeft verloren aan kanker en op de fiets haar kilometers heeft gereden samen met haar familie. En dan opeens zien we ook een bekende artiest, Lenny Keylard, een ster uit de 'The Voice of Holland' van 2010, onder de deelnemers die op zijn skateboard de tocht heeft volbracht.

Welke disciplines waren er

De deelnemers konden steppen, fietsen (wielrennen, mountainbike, toerfiets) of lopen (wandelen, hardlopen) over één of meerdere “bergen” die deel uitmaken van de schitterende Utrechtse Heuvelrug. Hoe langer de gekozen afstand, hoe meer heuvels noem ze maar de Nederlandse bergen in het parcours waren opgenomen. En het was voor de meeste zwaar, niet alleen fysiek maar ook emotioneel, en waarbij zeker de finish als het einde van een triomftocht in het zicht kwam. Het doel, een tocht te organiseren waar jong of oud geoefend of niet aan kan deelnemen. Daar is de organisatie zeker in geslaagd, met 800 deelnemers in de eerste editie. En we hoorde heel veel volgend jaar weer..........

Het geld is hard nodig

Jaarlijks sterven er in Nederland ca. 1500 mensen aan hersenkanker, ofwel meer dan 4 mensen per dag. Het is de kankersoort, waar de meeste kinderen en jong volwassenen aan sterven. Al decennia lang staat het genezingspercentage voor kwaadaardige hersentumoren op 0,3%. De enige voortgang die er geweest is in al die jaren is betere diagnose technieken, betere operatie technieken. Dat heeft de gemiddelde levensduur van een hersentumorpatiënt verlengd, van ongeveer 6 maanden in 1968 tot anno nu 15 maanden. Maar 15 maanden en een sterftekans van 99,7% daar MOET verandering in komen. En daar is veel geld voor nodig, en dat geld moet hoofdzakelijk komen van de burger.

Het is ooit begonnen als Steppen tegen Kanker op de Alpe d' Huez. Van 2009 tot 2012 was er de zware strijd om met de step de Alpe d'Huez te bedwingen en op die manier geld in te zamelen voor het onderzoek naar hersentumoren. Het evenement is nu, met succes, verplaatst naar de Utrechtse Heuvelrug.

Familie Alofs

In 2009 werd Kilian Alofs getroffen, tijdens zijn vakantie in Spanje, door hevige hoofdpijnen. Zo erg dat de ouders besloten naar het ziekenhuis te gaan. Daar hoorde ze het vreselijke nieuws dat zoon Kilian een hersentumor had. De wereld stortte in en Kilian werd terug in Nederland behandeld met bestralingen en chemokuren. Gelukkig gaat het nu goed met Kilian. Het gezin ging opzoek naar informatie over hersentumoren en kwam zo in aanraking met Klaske en Nico Hofstee uit Driebergen, die een paar jaar eerder waren getroffen door deze verschrikkelijke ziekte. Het gezin Alofs staat vanaf dat moment, met ongekende inzet, in het teken van 'Stop Hersentumoren'. Afgelopen zondag een prachtige dag in Amerongen en kon de organisatie trots een cheque tonen van ruim € 164.400,-. Een geweldig resultaat zeker met de slogan in het achterhoofd......

 

 

bg_01
bg_02
bg_03
bg_04
bg_05
bg_06
bg_07
bg_08
bg_09
bg_10
bg_11
bg_12
bg_13
bg_14
bg_15
bg_16
bg_17
bg_18
bg_19
bg_20
bg_21
bg_22
bg_23
bg_24
bg_25
01/25 
start stop bwd fwd

 

 

zonder onderzoek geen kans, zonder u geen onderzoek