Afgelopen zondag is voor de handbalsters van Indus de competitie weer begonnen. Doel van de Rozenburgse dames is het verloren terrein goedmaken met een kampioenschap. Het eerste kleine stapje is gezet door de winst in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Oliveo uit Pijnacker. Voor Indus is het breder maken van de selectie een must en coach Cindy Doorduin wil zeker de jeugd een kans geven. Het zal dit seizoen een mix worden van punten halen om mee te spelen in de top van de ranglijst en de jeugd speeltijd geven.

 

Dames van Indus winnen eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

“Met nog maar 2 trainingen achter de rug stond afgelopen de eerste wedstrijd van seizoen 2019-2020 al weer op het programma”, begint Cindy Doorduin haar verhaal. “De vakantie is nog maar net voorbij, maar bij de handbal begint al sinds jaar en dag de veldcompetitie in het eerste weekend van september. Vorig seizoen eindigde dan toch nog in een degradatie naar de tweede klasse. Heel jammer, maar we zullen toch weer door moeten. Zowel voor het veld- als het zaalseizoen wordt nu in de tweede klasse gespeeld en ons doel voor beide competities is kampioen worden.”

De lat ligt hoog

“De lat ligt hoog, we hebben een kleine selectie en weinig opvolging, maar we gaan er weer voor. We gaan dan ook de meisjes uit de B-jeugd (14-15 jaar) betrekken bij trainingen en wedstrijden in het eerste en tweede damesteam. Zo heeft Yana Mol uit dit meisjesteam afgelopen zondag al haar eerste minuten mee mogen doen en ook Bobby Poel uit het tweede damesteam mocht op de bank plaatsnemen. Oliveo uit Pijnacker was de tegenstander vandaag”, vertelde Cindy Doorduin na de wedstrijd. “Dit is één van de directe concurrenten van de veldcompetitie. Het eerste kwartier van de wedstrijd liep de stand gelijk op. Tot de stand 6-6 ging het redelijk op. Mooie uitgespeelde doelpunten goed benut door Iris Quak, Ashley Poel en Joanne de Leeuw. Hierna liepen de aanvallen helemaal lekker en liepen we uit naar 12-6. Met deze stand kreeg Joanne de Leeuw 2 minuten en moesten we het even met z’n vijven doen. Dat verliep niet zo goed. Verkeerd aanspelen en slordig spel zorgde ervoor dat Oliveo rap dichterbij kwam, zelfs tot 12-10. Gelukkig werd de draad hierna wel weer opgepakt stond het met de rust 14-10 met nog twee doelpunten van Joanne en Anouk Roest. Na de rust bleef Oliveo in de buurt, maar kwam nooit meer dan 2 doelpunten dichterbij. Bij ons werden mooie aanvallen afgewisseld met wat mindere, echter en de grote problemen zijn we gelukkig niet geweest. Eindstand 24-22.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 11x, Iris Quak 5x, Joanne de Leeuw en Anouk Roest 3x, Debbie Lievaart en Margaretha van Seters 1x

Cindy Doorduin is niet ontevreden 

“Verdedigend ging het redelijk, daar moeten ze elkaar nog wat meer in coachen en steunen. Aanvallend moeten we nog meer constanter worden. Nog een beetje de conditie opvijzelen en daar staat weer het team wat we weer voor ogen hebben, gedreven en enthousiast.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .