De dames van Vovero hebben het eerste doel deze competitie bereikt. Afgelopen donderdag werd er in de Rozenburcht met 4-0 gewonnen van Volley Voorne. Daarmee is het team van Madelon Spee niet alleen onbetwiste koploper, maar ook zeker van deelname aan de competitie van de sterkste derdeklassers na de kerstvakantie met als doel de terugkeer naar de tweede klasse.

Na de kerstvakantie is er een herindeling van de derde klasse en komen de sterkste derdeklasser in een nieuw te voormen poule, waar uiteindelijk promotie naar de tweede klasse behaald kan worden. Afgelopen donderdag de wedstrijd tegen Volley Voorne waar Vovero eigenlijk nog wel wat tegenstand verwachtte, maar uiteindelijk kwam het team van Madelon Spee nooit in gevaar. Het werd weer een vijfpunter en nog steeds heeft het team van Madelon Spee maar drie sets afgestaan deze competitie. Als we het over het vervolg hebben met de coach blijft ze voorzichtig en kan ze ons niet heel veel vertellen over hoe het er allemaal na de kerstvakantie uit gaat zien.

Madelon Spee

“Geen idee hoe de indeling in het nieuwe jaar wordt. We hebben wel geprobeerd daar wat meer informatie over te krijgen, maar tot nu toe geen respons van de bond. We gaan in ieder geval voor de eerste plaats in de huidige competitie, kunnen we ons ook niets verwijten.”

Hou Stand D2 is de concurrent van Vovero. Hou Stand moet nog één wedstrijd spelen tegen Smash’66 een ploeg die op plaats 11 staat. Vovero heeft nog 2 wedstrijden te spelen. Volley2B, een middenmoter en ook tegen Smash uit Alblasserdam. Afhankelijk van de uitslag van Hou Stand tegen Smash’66 heeft Vovero nog 5 punten nodig om zeker te zijn van de eerste plaats. Bijna een voorspelling die geen voorspelling meer is, maar een zekerheidje, alhoewel je het nooit weet in het volleybal.

“Donderdag was het niet echt een lekkere pot”, gaat Madelon Spee verder met de terugblik op de wedstrijd tegen Volley Voorne. “Ik had het gevoel dat de tegenstander het al op had gegeven voor er ook maar één bal was geslagen. Bij het inslaan dacht ik echt dit kan een leuk potje worden, maar dan zie je maar dat individueel het nog wel aardig leek, maar als team is toch iets anders. En als je er dan een service druk op kan zetten, zoals wij deden blijft er weinig over van die individuele kwaliteiten. Als ik eerlijk ben had ik er meer van verwacht. De druk was er eigenlijk wel weer snel een beetje af. We spelen zeker niet altijd goed, maar we winnen wel steeds. En dat geeft een goed gevoel. Nadat we tegen RVC/Libanon hadden gespeeld ging die druk er toch wel een beetje vanaf. En ik vrees dat het tot de kerst zo blijft. Wel is ons doel eerste blijven, dat levert ook bonuspunten op (3, red.). Als ik nog even terug kijk op die wedstrijd van afgelopen donderdag was het een makkie. Eigenlijk de enige set waar Volley Voorne een beetje in de buurt kwam was de derde set waar het 25- 22 werd, maar ook in die set nooit in problemen geweest. Als je dan ziet dat we ze in de vierde set met 25-11 naar de douche stuurde was er niet veel tegenstand. In de eerste- en tweede set had het verschil ook veel groter kunnen zijn. Moet wel zeggen dat mijn team niet het beste volleybal heeft laten zien, maar wel weer gewonnen. Soms ging het een beetje moeizaam, maar zelfs dan nooit in de problemen. Fijn dat we Nina Evenhuis meer dan twee sets hebben kunnen laten spelen. Goed voor de ploeg en goed voor Nina die we zo snel weer op haar niveau en nog beter kunnen laten spelen. Spelverdeelster Kelly Bontenbal was wat ziek en die heeft ook niet zoveel gespeeld. Overigens blijven we dan wel gewoon met twee spelverdeelsters spelen. Het is een speelwijze waar voor we gekozen hebben en als er één niet is moeten andere dat overnemen. Lianne Kliftman en Esmee Buddenberg hebben dat overgenomen. Ik wilde zeker het systeem niet wijzigen. Dit is wat we moeten brengen. Als er iemand wegvalt het systeem laten staan en een andere invulling door andere speelsters. We spelen zo als ik wil dat er gespeeld wordt en niet als er iemand even niet is gelijk het systeem aanpassen. Het team speelt zo en is niet afhankelijk van een individuele speelster.”

De eerste stap naar promotie is gezet. Madelon Spee heeft met haar team er voor gezorgd dat er na de kerstvakantie gespeeld kan gaan worden in derde klasse hoog. En begint het team met 3 bonuspunten als Vovero de eerste plaats weet vast te houden. 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .