Ook voor de waterpoloërs van de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie was er afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor de competitie 2021-2022. In Dordrecht was MNC Dordrecht H5 de tegenstander. Na een twijfelend begin pakte ScomZeehondDuck naar het einde van de wedstrijd toch de volle buit, 7-9.

We hebben een afspraak met Rozenburger Robert Goedendorp, routenier en in eerdere seizoenen topscoorder, in het team van coach Harry Kok. Natuurlijk ook nog even kijken hoe de laatste seizoenen voor de waterpoloërs zijn geweest.

Corona

“We hebben gedaan wat we konden, maar het was best lastig”, kijkt Robert Goedendorp terug naar twee seizoenen coronacrisis. “Er was soms wel wat mogelijk met vooraf aanmelden, een beperkt aantal deelnemers aan de trainingen, zwemmen en vooral afstandhouden. In de periode dat het heel streng was ben ik wel wat afgehaakt. Er was dan wat met in een bubbel, maar daar had ik geen goedgevoel bij en het leek erop dat het toch nog verder dicht zou gaan. We trainde een beetje zoals wedstrijdzwemmers en dan ver bij elkaar vandaan. Ja, als ik dat leuk had gevonden was ik dat wel gaan doen. Kortom er van gemaakt wat er van te maken was, met alle beperkingen.”

Team bij elkaar gebleven?

Ja, we zijn redelijk compleet gebleven. Afgelopen zaterdag wel spelers die nog niet beschikbaar waren door vakantie en andere redenen. Maar we gaan de competitie in met de vertrouwde namen.

Eerste team ScomZeehondDuck: Erik Aknaev, Daniel Aknaev, Robert Goedendorp, Alex Heskes, Jim Kok, Ties Jacobs, Maik Kok, Thijs Schouten, Jeffrey Bouman, Christiaan Dalmeijer, Aimane Hadouchi, Jeffrey Meesters, Sacha Aknaev, Kevin Bergwerff. Een aantal spelers zijn in lagere- of jeugdteams ingeschreven en zijn gastspelers, of coach Harry Kok deze spelers in de toekomst gaat gebruiken?

MNC Dordrecht de eerste tegenstander in de competitie

“De grote vraag natuurlijk hoe staan we er voor. Ongetwijfeld zullen andere teams dat ook hebben of hebben gehad. In het begin gaven we best wel wat ruimte weg. MNC begon ook wel wat scherper aan de wedstrijd”, is de verklaring van Robert Goedendorp voor de opgelopen achterstand in de eerste twee perioden. De thuisploeg opende de score in de 3e minuut door een treffer van Pim Stehouwers. Rozenburger Robert Goedendorp had precies 16 seconde nodig om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Maar de opleving was van korte duur door doelpunten van Wouter Pieterse en Freek Busch namen de gastheren weer afstand en met een doelpunt van Erik Aknaev voor ScomZeehondDuck en een doelpunt van Freek Busch kwam de eindstand eerste periode op het scorebord, 4-2. “We probeerde met wat wijzigingen in de tactiek wel dichter bij te komen, maar in de tweede periode lukte dat nog niet”, aldus Robert Goedendorp die in de tweede periode wel zijn tweede doelpunt maakte. Bij het wisselen van de speelhelft was er voor de ploeg van coach Harry Kok nog steeds een achterstand van twee punten, 7-5. In de derde periode kreeg ScomZeehondDuck wat meer grip op de wedstrijd en Thijs Schouten en jeugdspeler Christiaan Dalmeijer wisten het netje te vinden en brachten hun team naast MNC Dordrecht. Ook in de vierde periode liet, geholpen door een een prima verdediging, ScomZeehondDuck doelman Aimane Hadouchi geen doelpunten meer toe en omdat Thijs Schouten en aanvoerder Ties Jacobs en netje wel wisten te vinden won ScomZeehondDuck met 7-9 de eerste wedstrijd van de competitie 2021-2022.

“We hadden het in het begin best wel moeilijk, maar gaven ook wel veel ruimte weg. De trainer (Harry Kok, red.) had al ons al aangegeven op welke schutters we moesten opletten. Toch gaven we, ondanks de waarschuwingen, die in het begin veel te veel ruimte. Pim Stehouwer was denk ik zo’n man die we te veel ruimte gaven (scoorde 3 x, red.) en ook Freek Busch scoorde er 3 keer. In de 3e en 4e periode hadden we dat veel beter onder controle en dat pakte goed uit. Uiteindelijk toch een verdiende overwinning”, besluit Robert Goedendorp zijn verhaal.

Doelpunten: Robert Goedendorp 2 X, Erik Aknaev 2X, Christiaan Dalmeijer 2X en Alex Heskes, Thijs Schouten en Ties Jacobs ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 4-2, 2e Periode 7-4, 3e Periode 7-7 en 4e Periode 7-9.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .