Veel verenigingen hebben toch nog veel last van de pandemie die de wereld bezig houdt, soms met ook gevolgen. In de eerste klasse waar het Rozenburgse damesteam van Indus actief is hebben inmiddels twee teams zich teruggetrokken. Feyenoord en Oliveo zullen deze competitie niet in actie komen in de zaal.

De veld competitie gaat in het voorjaar van 2022 weer verder. De handbalsters gaan de zaal in. Eigenlijk is het handbal meer en meer een zaalsport geworden, maar als voorbereiding van het zaalseizoen spelen veel verenigingen nog in de buitenlucht. Alhoewel er ook nog wel teams zijn die voor het kampioenschap in veldcompetitie gaan, lijkt de zaal het toch te gaan winnen. We praten met coach Cindy Doorduin van dames 1 vooral over de eerste wedstrijd in de zaal.

Dames Indus gaan de zaal weer in..

“Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd in de zaal op het programma. De 5 wedstrijden op het veld waren een opstapje naar het lange zaalseizoen. Hoewel lang? Er hebben zich al 2 teams teruggetrokken. Corona heeft toch schade aangericht helaas bij sommige verenigingen met een flinke leegloop als gevolg”: begint Cindy Doorduin met haar verhaal.

“Twist uit Vlaardingen kwam afgelopen zondag naar Rozenburg om de nederlaag van een paar weken geleden op het veld te revancheren. Al in de eerste minuten was dan ook duidelijk dat ze zich niet voor een tweede keer zouden laten verrassen en stond Twist al na niet te lange tijd met 1-4 voor. Met mooie doelpunten van Britt Doorduin en Ashley Poel en een pingel van Mariska, kwamen we langszij. Toch bleef Twist aandringen en maakten het verschil weer naar 3 doelpunten. Daar waar Joanne de Leeuw normaliter goed is voor een mooi aantal doelpunten, was het nu moeizaam scoren vanuit de hoek. Met de rust stond Twist voor met 6-10.

In de tweede helft wisselde de coach van Twist de keeper en stond er een wat minder ervaren keepster in het doel. Dat resulteerde in mooie doelpunten van onze kant, waardoor we zelfs voorkwamen. Met 2 doelpunten voor en nog een 10-tal minuten te spelen kwam de eerste keepster weer in het doel. Helaas ging het goede keepen van deze dame in de kopjes van de meiden zitten en werd er niet meer gescoord. Daar waar Twist er nog 5 wist te scoren. Helaas werd de eerste wedstrijd verloren met 15-18.

We stellen ons dit zaalseizoen niet tot doel om eerste te worden, maar om lekker te spelen, goede vibes te hebben. Uiteraard gaan we iedere wedstrijd voor de winst en gaan we ook zeker wedstrijden winnen, maar belangrijker is one team.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 5x, Joanne de Leeuw 3x, Iris Quak en Britt Doorduin 2x, Mariska Witte, Linda van Seters en Anouk Roest 1x.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen HVOS (Olympia Spijkenisse) op het programma. Ook HVOS heeft één wedstrijd gespeeld, net als Indus tegen Twist. Die wedstrijd werd al op 17 oktober gespeeld. De Spijkenisse dames wisten thuis in sporthal Olympia in Spijkenisse gelijk te spelen, 17-17. Op voorhand dus geen makkelijke klus, maar wel een wedstrijd waar punten niet ondenkbaar zijn voor Cindy Doorduin en haar team.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .