Was er in de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie, nog verlies tegen Twist wist Indus in de derby tegen HVOS in Spijkenisse de volle winst te pakken. De eerste punten in een voor de Rozenburgse dames altijd lastige wedstrijd.

Het is nog vroeg in het zaalseizoen, maar het team van Cindy Doorduin is gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. Veel te vroeg voor conclusies. Mede doordat het aantal gespeelde wedstrijden nu al erg verschillend is. Coach Cindy Doorduin over de wedstrijd van afgelopen zondag.

“Afgelopen zondag stond de 2e wedstrijd in de zaal op het programma. De derby tegen HVOS uit Spijkenisse. Altijd een moeilijke wedstrijd, waarbij we regelmatig het onderspit delfde”, kijkt Cindy Doorduin terug op de derby in Spijkenisse.
“Toch een beetje zenuwachtig stonden de meiden klaar voor de strijd. Iris Quak was opende vrijwel direct de score met een mooi doelpunt vanuit een sprongschot. De toon was gezet en de zenuwen waren weg, want met schitterend handbal en mooie doelpunten bleven we scoren. Mooie 1-tweetjes, cirkel- en hoekdoelpunten, break-outs vlogen om de oren van de altijd goed keepende HVOS keepster. Met de rust stonden we dan ook met 3-10 voor en waren geenszins van plan deze voorsprong weg te geven in de tweede helft. Ondanks dat de tweede helft minder mooi was, bleven de meiden nadenken en slim aanvallen. Ook Jeanette de Leeuw stond weer een hele goede wedstrijd te keepen en weerde menig schot op doel van HVOS.
De hele wedstrijd hebben wij geregeerd en dat voelt goed voor de komende wedstrijden. Leuke bijkomstigheid was dat iedereen zijn doelpunt heeft meegepakt.
Eindstand 12-17.”

Doelpuntenmakers: Iris Quak en Joanne de Leeuw 4x, Linda van Seters, Ashley Poel en Debbie Lievaart 2x en Britt Doorduin,, Anouk Roest en Mariska Witte 1x

Aanstaande zondag thuis in de Rozenburcht tegen DWS DS2, Door Wilskracht Sterk, uit Schiedam. Er zijn vanaf zaterdag overigens wel wat nieuwe maatregelen van kracht bij de binnen(zaal)sporten. Een coronatoegangsbewijs (lees QR-code)is nodig voor zowel spelers en speelster, vanaf 18 jaar, als wel het publiek. In hoeverre dat consequenties heeft voor de diverse clubs is nu nog niet duidelijk. Vooral als er speelsters wegvallen in de wat kleinere vereniging kan dat zorgen voor de nodige problemen als er geen vervangsters ter beschikking zijn. Zondag DWS in de Rozenburcht. DWS speelde tot nu toe één keer deze competitie. In de uitwedstrijd tegen Savosa werd met 15-25 gewonnen. De wedstrijd in de Rozenburcht begint op 7 november om 11:55 uur.