Een wedstrijd die bol stond van de spanning, maar ook een wedstrijd waar ploegen aan elkaar gewaagd waren. Won SCOMZeehondDuck in Rotterdam de uitwedstrijd in deze competitie, op 9 oktober 2021 met 5-6, was de ploeg van coach Harry Kok ook in de Rozenburcht de ploeg die de punten thuis hield en de Rotterdammers met lege handen terug naar Rotterdam stuurde.

Leek het de eerste periode nog of Rotterdam simpel naar een ruime overwinning opzoek was, pakte SCOMZeehondDuck de handdoek op en wilde zich niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden. Ook coach Harry Kok had genoten van de wedstrijd. “Leuke pot, ik denk één van de betere wedstrijden van dit seizoen. Rotterdam had een paar slimme spelers waar we wel wat moeite mee hadden. Ondanks dat we weinig voor hebben gestaan een perfecte pot. Geen harde wedstrijd maar wel op het scherpst van de snede. De wil om te winnen was er duidelijk bij beide teams. Die vijfmeters aan het einde van de wedstrijd waren toch wel terecht. Zeker één van hun betere spelers en die pakte het slim aan. We trapte er steeds weer in door iemand voor je langs te laten draaien. Technische gezien was dat niet sterk van ons. Net begonnen en nu alweer een maandje rust. De voorjaarsvakantie. We komen verder niet in actie ook niet vriendschappelijk. Merendeel van de ploeg gaat ook op vakantie dus we gaan wel trainen maar niet spelen.”

In de eerste periode liepen de gasten uit Rotterdam uit naar een 1-3 voorsprong. Alleen Rozenburger Robert Goedendorp wist het netje achter de sluitpost van Rotterdam te vinden. SCOMZeehondDuck probeerde wel het tij te keren en door doelpunten van Jeffrey Meesters, zou later in de wedstrijd uitvallen met kramp in bede bovenbenen, Erik Aknaev en Alex Heskes de score in het voordeel van de thuisploeg om te zetten, maar de Rotterdammers bleven bij en na twee keer 6 minuten zuivere speeltijd stond er 4-5 voor de gasten op het bord. Pas in de laatste twee perioden wisten de mannen van Harry Kok de score in hun voordeel te draaien. Na het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk 14-12 op het scorebord en bleven de punten in de Rozenburcht. Scheidsrechters Van den Brink en Van Opzeeland zagen in de slotfase nog wat overtredingen, goed voor een vijfmeter, maar de winst kon SCOMZeehondDuck niet meer ontgaan.

“Lekkere pot”, vond ook aanvoerder Ties Jacobs. Hoe zijn jullie de de coronatijd doorgekomen. “Ja, we konden lang niet spelen en trainen. Er zijn er wel die met fietsen en lopen wat aan de conditie hebben gedaan. Zwemmen is toch een aparte discipline. De laatste twee weken best hard getraind. De eerste wedstrijd was wel een beetje wennen en met die regels voor dit seizoen, niet promoveren of degraderen en spelers inpassen van hogere of lagere teams leek het een beetje vrijblijvend. Maar vandaag merkte je daar helemaal niets van. Rotterdam is een leuke tegenstander, we zijn ook erg aan elkaar gewaagd. Ja, die vijfmeters aan het einde was wel terecht. Die speler had een trucje en wij trapte er keer op keer in. Deze scheidsrechter floten wat fanatieker. Soms heb je hem vast en kom je niet snel los. Ik vind wel dat we terecht hebben gewonnen. Nu vier weken niet spelen, dat is wel jammer. Hopelijk kunnen we in die periode weer op wat wedstrijdsituaties trainen.”

Doelpunten: Jeffrey Meesters 3X, Alex Heskes 3X, Robert Goedendorp 3X, Daniel Aknaev 2X, Maik Kok 1X, Thijs Schouten 1X en Jeffrey Meesters 1X.

Stand na: 1e Periode 1-3, 2e Periode 4-5, 3e Periode 9-8, 4e Periode 14-12.

Ties Jacobs langer bij SCOMZeehondduck

Rozenburger en aanvoerder van SCOMZeehondDuck Ties Jabobs ook volgend seizoen in het eerste team van de waterpoloërs uit Hoogvliet, Rozenburg en Brielle. Bij de herstart van de competitie heeft Jacobs coach Harry Kok de toezegging gedaan voor het volgende seizoen. Jacobs is al jaren actief in de selectie van Harry Kok en komt uit het oude waterpoloteam van de Zeehond uit Rozenburg. “Het is een mooi team, waar ik nu in speel, en ik voel me nog te fit om er mee te stoppen”, vertelde Ties Jacobs na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Ik plak er nog graag een jaartje aanvast. Het is een heel mooi spelletje, ik geniet er nog altijd van.” Ties speelt al ruim 30 jaar waterpolo. Begonnen bij de jeugd in Rozenburg en speelde met de oude Zeehond lang op 3e klasse niveau bond.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .