Vovero heren 1 moest van ver komen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen VCN. De ploeg van coach Marianne Sannes kwam op een 0-2 achterstand maar won uiteindelijk met 3-2. "Die eerste set wonnen ze wel maar door fouten van ons. We hebben verdiend gewonnen en dat zat er van begin af aan al in", vertelde Marianne Sannes. In de derde set begon het te lopen en kwam VCN er niet echt meer aan te pas.

De setstanden spreken voor zich, na de eerste twee gewonnen set kwam de tegenstander van Vovero niet verder dan 17, 16 en 11 punten in de drie resterende sets. Ondanks dat de coach van Vovero het al wel in de eerste set voelde aankomen was het een prestatie van formaat van de Rozenburgse volleyballers om de 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 winst. Na afloop van de wedstrijd was er nog wat discussie over een opstellingsfout die VCN volgens de scheidsrechter had gemaakt maar of dat nu de uitslag nog had beïnvloed is twijfelachtig. "Ik vond dat we verdiend hebben gewonnen", vertelde Marianne Sannes direct na de wedstrijd. "In de 3e en 4e set was hun aanval bedenkelijk. De eerste set hebben ze gewonnen door fouten bij ons. Na de eerste set zag je al dat er veel meer voor ons inzat. We hebben hard getraind en dan is dit een mooie afsluiting van het jaar", wilde Marianne Sannes nog wel even kwijt. Voor Vovero heren 1 een knappe prestatie zeker met de smalle selectie die Vovero heeft. Marianne Sannes had dan ook maar één wissel op de bank. Voor Vovero was het even zoeken naar de manier om VCN op de knieën te krijgen. Nadat de kannonen Steven van Woerkom en Folkert van Staalduinen de gaatjes in de verdediging hadden gevonden waren de gasten uit Capelle aan den IJssel eigenlijk kansloos. Het waren zaterdag niet alleen de kanonnen die Vovero naar de overwinning sloegen, maar een collectieve prestatie. Er werd na de eerste twee sets gevochten voor elk punt en met succes.

Winterstop voor de Volleyballers

Even een paar weken geen volleybal voor de heren van Vovero. De competitie is op de helft en staat Vovero op een plaats waar coach Sannes zich op had gericht. Een plaats in de middenmoot, maar met uitzicht op meer zeker als je de wedstrijdmentaliteit van afgelopen week in ogenschouw neemt. Het verschil tussen de nummer 7, Vovero, en de nummer 2, Volley2B, is maar 6 puntjes. Nu zijn 6 punten in het volleybal best nog wel veel zeker voor een ploeg als Vovero die niet maar even op de 'NUL' kan spelen oftewel in een wedstrijd geen sets weggeven. Of de middenmoot het hoogst haalbare is voor Vovero of er toch nog meer in dit team zit zullen we na de tweede helft van de competitie weten.