Wat een groot voetbalfeest had moeten worden eindigt in een nachtmerrie voor de Rozenburgse voetballer Nick de Bil, die voor BCVB uit Bergschenhoek uitkomt. Zijn ploeg doet het geweldig in de competitie en staat samen met Feyenoord, in de 2e klasse D, ongeslagen op kop. En zaterdag is de ontknoping van de eerste periode en staat de kraker BVCB - Feyenoord op het programma. Maar Nick de Bil zal er niet bij zijn. Hij liep een blessure op in een wedstrijd tegen Blijdorp voor de Regio Rijnmond Cup.

 

Nick moest er in de wedstrijd tegen Blijdorp al na 3 minuten af. Direct naar het ziekenhuis en daar werd duidelijk dat hij een scheurtje in zijn schuine buikspier had opgelopen. Een tegenvaller, zeker met de kraker tegen Feyenoord voor de deur. Het lijkt er op dat Nick toch wel een week of drie is uitgeschakeld. Zijn ploeg BVCB won wel met 0-7, een kleine pleister op de wonden voor Nick de Bil. De competitie is inmiddels 7 wedstrijden onderweg tijd om eens met de Rozenburger te praten over zijn tweede seizoen bij BVCB.

Hoe verliep het seizoen tot nu toe. Alles gespeeld?

" We zijn de competitie echt super begonnen, 7 gespeeld 7 gewonnen. En om eerlijk te zijn is dit niet onverdiend. We trainen doordeweeks keihard met z’n alle en dat betaald zich uit in de wedstrijden. We spelen goed en dominant voetbal en leggen de tegenstander vrijwel elke wedstrijd onze wil op. Gevolg is dat we na 7 wedstrijden nog zonder puntverlies zijn en we hebben inmiddels zelfs een clubrecord neergezet want nog niet eerder won BVCB de eerste 7 wedstrijden, extra leuk dus! Overigens alle wedstrijden begonnen in de basis."

 

Als Feyenoord in je poule zit extra moeilijk!

" Toen we de competitie indeling kregen wisten we van te voren al dat Feyenoord de favoriet zou zijn voor de titel. Een sterke selectie met veel individuele kwaliteiten. Maar aan de andere kant moeten zij het wel elke week waarmaken, wat ook niet altijd even makkelijk zal zijn. Wij moeten gewoon zorgen dat we onze wedstrijden winnen en zo dicht mogelijk in het spoor van Feyenoord blijven, en dat gaat best aardig tot nu toe. Beiden 7 gewonnen en exact hetzelfde doelsaldo. Dat had ook niemand gedacht van te voren!"

Jullie hebben een geweldige start volle punten en pas 3 doelpunten tegen, waar gaat dit eindigen?

"Zoals ik al zei, een super start maar daar werken we ook keihard voor. Het niveau van onze trainingen zijn heel hoog en zolang we dit vast kunnen houden, dan ben ik er van overtuigd dat we heel ver kunnen komen. Ik zeg niet perse de titel, maar met onze kwaliteiten moeten we tot het eind mee kunnen strijden. Vorig jaar misten we op 1 punt het kampioenschap, verschrikkelijk zuur, maar de keerzijde is dat niemand zo’n einde nog een keer wilt meemaken. We zijn gebrand op het behalen van succes en als we die honger kunnen behouden, dan kan het weleens een mooi seizoen worden."

Zaterdag de kraker tegen Feyenoord, wat zijn de kansen van BVCB?

" Feyenoord heeft individueel gezien meer kwaliteit dan wij, maar wij hebben een sterk geheel die voor elkaar strijd. Kansen liggen er altijd, dus ook tegen dit Feyenoord. We zullen wel 90 minuten alles moeten geven en 100% geconcentreerd zijn. Elk foutje zal hard worden afgestraft. Feyenoord is de favoriet maar ik heb het volste vertrouwen erin dat wij kunnen stunten en de eerste periode zullen pakken!"

Het is nog vroeg in het seizoen maar is promotie het doel deze competitie?

" Het doel is het winnen van een prijs en aanstaande. zaterdag kunnen we dus al ons doel verzilveren door de eerste periode te pakken. Wij willen zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap want uiteindelijk is dat toch waarvoor je het allemaal doet, maar een tastbare prijs pakken na 8 wedstrijden zou ook een grootse prestatie zijn in deze afdeling!"

 

Foto: Met dank aan Joyce Remy

                                                         

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 27th. .