Een weekje eerder dan gepland, de eerste wedstrijd van de competitie, een nieuwe zaal en een bijna heel nieuw team. De kop is eraf en de dames van Vovero hebben er één puntje aan overgehouden. Tegenstander MVC is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de promotieklasse en lijkt een team wat hoge ogen gaat gooien deze competitie. Het team uit Maassluis won met 1-3 in de nieuwe sporthal De Rozenbucht.

“Het viel me zeker niet tegen”, was de eerste reactie van Madelon Spee coach van Dames 1 van Vovero. “Ze hebben de dingen gedaan waar we op getraind hebben. Kijk wat er in het veld staat bij ons, dat is toch heel iets anders dan vorig seizoen. We hebben service druk gehad ze zijn blijven aanvallen. Dat hadden we ook afgesproken. In elke aanval moest agressie zitten. Je hoeft niet met elke bal te scoren maar je moet er wel voor zorgen dat je een bal goed weglegt zo dat de tegenstander er wel voor moet werken. De pass was over de gehele wedstrijd gezien gewoon goed. Alhoewel we het in het begin van de 2e set even kwijt waren, maar dat is inherent aan het feit dat we met hele jonge speelsters staan. Als ik kijk naar Alana Wagemeester heeft zich goed geweerd. Natuurlijk staat er spanning op maar je moet ze ook vertrouwen geven. Jolanda van der Hout komt er nog bij en met die 8 gaan we het doen. Niet te veel speelsters want ze moeten zo veel mogelijk spelen. Later kunnen we weer kijken of er nog meer jeugd kan in stromen. Bij Vovero komen er gewoon geen ervaren speelster aanlopen. We pakken nog een punt. MVC komt terug uit de promotie klasse en die gaan bovenin meespelen. In de 4e set zat het er misschien nog even in om er een vijfsetter van te maken. Maar zolang je een paar puntjes achter blijft heb je kans maar als het gat te groot wordt ben je geslagen. Petra moest er echt uit aan het einde van de 4e set, dat was Lianne ook lastig invallen. Als ze dit laten zien bij de eerste wedstrijd kan je alleen maar tevreden zijn. We gaan tot de kerst zoveel mogelijk punten pakken en kijken waar we staan. Voorlopig gaat het om handhaving, daarna zien we wel verder.”

Vovero begon verrassend goed aan de wedstrijd. De eerste fase was het zeker niet de mindere van het team uit Maassluis. Na de eerste 12 punten begon het opeens slordiger te worden bij het jonge team van Madelon Spee. Veel voorspelbare ballen en zo hier en daar wat persoonlijke fouten weerhielden de Rozenburgse meiden van een goed resultaat in die eerste set, 17-25. Ook in de 2e set kreeg Vovero geen grip op de MVC uit Maassluis, 15-25. Hoe anders was dat in de 3e set. Gelijk op tot 13-13 en daarna weglopen van de tegenstander naar 19-16 met vooral Alana Wagemeester die haar schroom van zich af had gegooid en veel punten scoorde. Uiteindelijk werd het nog spanend in de slotfase. Na een stand van 23-23 waren de twee laatste punten verdiend voor Vovero. In de 4e set zat het er echt nog wel in, en was Vovero nog dicht bij een 5e set. Uiteindelijk pakte MVC de winst met 22-25 en won de wedstrijd met 1-3.