Vooral in de vierde periode liet de thuisploeg zich meesleuren in het spelletje van tegenstander Aquadraat. Eigenlijk helemaal onnodig en waren drie P-jes voor sleutelposities het resultaat. Een wedstrijd die gelijk opging en was SCOMZeehondDuck zeker niet de mindere. Al had het team van Harry Kok wel moeite met het hoog druk zetten of vroeg pressen als dat een betere waterpolo term is.

Aanvoerder Ties Jacobs had niet echt een verklaring voor het verlies. “Frustratie, kan geen andere reden bedenken. We krijgen niet veel mee, had ik persoonlijk ook veel last van. Vooral in de vierde periode. Zij hielden het hoofd koel en wij wat minder. In het begin was ik nog wel trefzeker. Balletjes gingen er lekker in. We gingen eigenlijk best wel gelijk op, alleen de laatste set niet. Best wel jammer. Thijs (Schouten red.) had drie p-tjes, zelf had ik er ook drie en kwamen we met nog maar een wissel op de bank. Ze gingen wat fysieke spelen al op onze helft druk zetten dat kost energie. Als je dan ziet hoe ze Alex (Heskes, red.) in de mangel namen en daar werd dan niet voor gefloten. Die p-tjes deden ook zeer en als de laatste is voor praten bij mezelf, is dat niet heel erg slim. Na een jaartje of dertig waterpolo moet je dat wel door hebben. Maar dit is wat het is. Het kwartje viel dit keer hun kant op en dat gaan we rechttrekken in de uitwedstrijd.”

De eerste periode ging gelijk op. SashaAknaev opende het bal na 46 seconden met een mooie treffer. SCOMZeehondDuck aanvoerder Ties Jacobs wist in die periode ook twee keer het netje te vinden. Maar liep ook tegen zijn eerste P-tje op. Een leuke pot waterpolo waar ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de slotseconde van de tweede periode misschien wel de mooiste van de avond. SCOMZeehondDuck keeper AimaneHadouchi had nog 2 seconden tijd en verraste de Aquadraat doelman met een worp over de hele lengte van het bad en zorgde na twee keer 6 minuten voor een voorsprong. Keepers proberen het wel vaker om in de laatste seconde op die manier een doelpunt te maken, maar weinige lukt het ook nog. Hadouchi op de topscorerslijst, en Quinten van Buul, de doelman van Aquadraat, verbouwereerd achterlatend. Na drie perioden een stand van 7-7 en leekt het een boeiende laatste periode te worden. De mannen van Harry Kok verloren de grip op de wedstrijd en spelen zonder een echte spits, Robert Goedendorp in nog geblesseerd, en Jacobs en Schouten met drie p-tjes op de kant werd het te zwaar voor SCOMZeehondDuck. Aquadraat kreeg wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechters in hun voordeel en de krachten liepen langzaam weg en de frustratie nam toe bij de thuisploeg.

Coach Harry Kok

In de vierde periode waren we het zat. Scheidsrechters gaven uitsluitingen aan de zijkant en overtredingen voor het doel zagen ze niet. Bij ons ook al twee sleutelposities met drie p-tjes op de bank. Vreemde beslissingen en dan raakt de ploeg gefrustreerd. Het instarten bij ons lukte ook helemaal niet. Er werd fysiek gespeeld. Ook vinden wij het op onze helft al pressen zeker lastig. Lagen daar op onze nekken en dan moet je nog instarten. Dat fysieke spel werd wat meer toegelaten en dan krijgen wij het lastig. Voor ons team waren dit niet de ideale scheidsrechters. We gingen gelijk op en dat het verschil dan toch nog zo groot wordt heeft ook te maken met de spelers die niet meer inzetbaar waren, niet de minste bij ons. Kijk als je naar Ties Jacobs kijkt, niet een vervelende speler die het derde p-tje krijgt omdat hij tegen de scheidsrechter vertelde wat er gebeurde. Op je vraag konden we deze winnen is lastig. We hebben niet gewonnen dus ja daar moeten we het meedoen. Als de beslissingen allemaal in je nadeel uitpakken wordt het lastig. Het spelletje ontglipte ons vooral door frustratie. Nog geen probleem denk ik. Er zijn ook nog teams die met spelers spelen uit hogere teams, dat wordt straks wel anders. Vanavond was dat niet het geval. Ook bij Aquadraat was dit het eerste team.”

Doelpunten: Erik Aknaev 2X, Ties Jacobs 2X, Alex Heskes, SashaAknaev, AimaneHadouchi en Jeffrey Meesters ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 3-2, 2e Periode 6-5, 3e Periode 7-7, 4e Periode 8-12.