Een puntje was wel verdiend geweest afgelopen zaterdag in de in de Rozenburcht waar SCOMZeehondDuck het op moest nemen tegen Rotterdam. Met nog een paar seconde te spelen moest een time-out nog een puntje voor de thuisploeg opleveren. Sasha Akneav moest in stelling worden gebracht. Rotterdam gooide zand in de radertjes van coach Harry Kok en nam Rotterdam de punten mee naar het Zuidplein.

Een wedstrijd met spaarzame doelpunten, zeker in de eerste twee periodes, en dat komt op dit niveau niet zoveel voor. Ploegen aan elkaar gewaagd vond ook SCOMZeehondDuck Coach Harry Kok. “Ging heel gelijk op. Individueel waren ze misschien wel sterker, maar als ploeg hebben we het goed gedaan. We waren echt aan elkaar gewaagd. We hebben heel goed verdedigd denk ik. Aanvallen is het lastig zonder echte spits te spelen, dat vergt een andere manier van spelen. De laatste seconde waren we heel dicht bij een gelijkspel. Plannetje kwam er net niet helemaal uit. Einde van de wedstrijd, vermoeidheid gaat meespreken. Hij (Sasha Aknaev, red.) gaat voor een bal in de bovenhoek. Een beetje opzij en tateren had misschien een betere oplossing geweest. Als je vermoeid bent lig je vaker achterover en dan gaat zo’n bal makkelijk over het doel. Ze waren slim en voorzag het probleem door snel een overtreding te maken. Kostte wel een P-tje maar ook winst in seconde. Dat deden ze slim. Verdienstelijke wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst. Netjes gespeeld, een gelijk spel had gekund, maar dat zat er net niet in. Dat laatste doelpunt van Rotterdam had eigenlijk niet mogen gebeuren. Nu kwam het op de laatste seconde aan en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Time-out moest ons dat puntje geven. Je ligt dan gelijk goed en hoef je niet meer in te zwemmen. Dat doen de meeste coaches wel om een paar seconde te stelen. Het had de gelijkmaker moeten worden, maar zat er niet in vandaag.”

De eerste periode doelpuntloos en dat was vooral door het goed verdedigen van de thuisploeg SCOMZeehondDuck. In de tweede periode de eerste treffers van Rotterdam. MicheleMiscia en Paris Treffers tekende voor de 0-2 voorsprong na twee maal zes minuten. In de 3e periode kwam de ploeg Harry Kok weer langszij door doelpunten van Jim Kok en Alex Heskes. MicheleMiscia wist het netje achter SCOMZeehondDuck doelman AimaneHadouchi ook nog te vinden zodat Rotterdam met een kleine voorsprong van 2-3 aan de laatste periode te kunnen beginnen. In de laatste set haalde SCOMZeehondDuck alles uit de kast om nog een puntje of punten over te houden aan de wedstrijd tegen Rotterdam. MicheleMiscia zorgde voor de 2-4, Daniel Aknaev verkleinde weer tot 3-4. Rotterdam was voor de punten gekomen en Matthias van der Plas wist de marge weer op twee te brengen voor Rotterdam. Een grote kans voor SCOMZeehondDuck, maar de ploeg wist de 5 meter na een fout van Robin van Wiggen niet te verzilveren. Thijs Schouten gaf de thuisploeg nog hoop door een mooie treffer die voor 4-5 zorgde. En dan die aller laatste seconden van de wedstrijd. SashaAknaev moest in stelling worden gebracht en Rotterdam speler MicheleMiscia was zo slim om een overtreding te maken en won seconden. Tijd te kort en wat spelers in de baan van het schot en uiteindelijk bleef SCOMZeehondDuck met lege handen achter in de Rozenburcht.

Erik Aknaev

“Goede pot. We hebben wel een paar foutjes gemaakt, maar er had meer ingezeten. Weinig doelpunten de eerste twee periode. We verdedigde best goed en aanvallend had het allemaal wat strakker gekund. En dan die laatste seconde. Sasha moest de bal hebben. Maar die speler viel hem slim aan, die tijdstraf was niet meer van belang voor Rotterdam. Toen viel het plannetje een beetje in duigen. Uiteindelijk was een gelijkspel terecht geweest, denk ik en zelfs nog wel meer. Winnen had zomaar ook gekund. We moeten zonder echte midvoor ook een beetje anders spelen. Het is nu meer instarten en de vrije man proberen te vinden. Er had misschien toch meer ingezeten.”