Dit seizoen is team van Harry Kok goed voor een plaats in de middenmoot van de eerste klasse A van de waterpolocompetitie. Opvallend het goede doelsaldo van plus 24 zeker ten opzichte van de teams rondom SCOMZeehondDuck. Natuurlijk is de 14-0 overwinning op De Kempvis H2 onder andere oorzaak van het grote verschil.

Een stapje hoger is dan misschien wel mogelijk voor SCOMZeehondDuck, maar dan speelt de ploeg van Kok niet meer regionaal-/districtklasse in de derde klasse bond en komt het alleen maar eerste teams tegen. SCOMZeehondDuck heeft al een paar seizoenen in de derde klasse bond gespeeld, maar hier lijkt het toch op het spreekwoordelijk gezegde, te klein voor een tafellaken en te groot voor een servet. Het is het verschil tussen onderin meespelen en nogal eens tegen een nederlaag aanlopen of spelen in een competitie waar regelmatig kan worden gewonnen. Spelen in de eerste klasse is ook wat makkelijker om de jeugd in te bouwen. Iets waar coach Harry Kok wel oog voor heeft. Zijn er dan mogelijkheden om verder omhoog te kijken, dat zeker. De achterstand op koploper Westland H1 is slechts 6 punten en in de uitwedstrijd werd er verdienstelijk gelijk gespeeld, 7-7. Tegen de nummer 2 op de ranglijst werd afgelopen 10 december verloren, 11-9, in de uitwedstrijd.

De laatste wedstrijden

Op 19 november werd er verloren van Wiekslag. Het werd in Alblasserdam 7-5. Doelpunten voor SCOMZeehondDuck Jeffrey Meesters 2X, Alex Heskes, Erik Aknaeven Sasha Aknaev ieder 1 X.

Stand na: 1e Periode 1-0, 2e Periode 4-1, 3e Periode, 5-3, 4e Periode, 7-5.

In Dordrecht tegen MNC H5, op 26 november werd het 5-11 in het voordeel van SCOMZeehondDuck. Doelpunten voor SCOMZeehondDuck Jeffrey Meesters 3X, Sasha Aknaev en Erik Aknaev ieder 2X en Tristan Neve, Jim Kok, Dylano Overgaauw en Ties Jacobs ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 0-2, 2e Periode 1-4, 3e Periode, 2-8, 4e Periode 5-11.

Op 3 december in de eigen Rozenburcht werd Katwijk H3 aan de zegekar gebonden, 12-4. Doelpunten SCOMZeehondDuck Sasha Aknaev 4X, Thijs Schouten 3X, Daniel Aknaev 2X, Jeffrey Meesters, Jeffrey Bouman en doelman Aimane Hadouchi ieder 1X.

Afgelopen zaterdag ging het mis in Alphen aan den Rijn tegen AZC H5, 11-9. In de derde periode werd het nog spannend toen er 9-8 op het scorebord stond. Maar zover liet de thuisploeg het niet komen liep uit naar 11-8 waarna Thijs Schouten er voor de statistieken het laatste doelpunt van de avond mocht maken, 11-9. Doelpunten SCOMZeehondDuckErik Aknaev 3X, Daniel Aknaev 2X, Thijs Schouten, Jim Kok, Ties Jacobs en Jeffrey Meesters1X.

Stand na: 1e Periode 2-2, 2e Periode-, 3e Periode, 9-8, 4e Periode,11-9.

Er zijn elf wedstrijden gespeeld. Opvallend bij het ontbreken van Rozenburger Robert Goedendorp, langdurig geblesseerd, Jeffrey Meester het doel regelmatig weet te vinden. Of Kok Meesters zo af en toen in de spitspositie laat spelen? Hij staat inmiddels op plaats 5 op de topscorerslijst. Sasha Aknaev maakte de meeste doelpunten na elf wedstrijden 19, Alex Heskes 15, Erik Aknaev 13, Ties Jacobs 11 en Jeffrey Meesters 9.

Foto’s: Coach Harry Kok en Jeffrey Meesters