Rozenburger Robert Goedendorp als coach op de bank en zeker vier invallers was te veel voor thuisploeg SCOMZeehondDuck om aanspraak te kunnen maken op de winst tegen De Gouwe. Het was vooral het aan elkaar gewend raken waardoor de wedstrijd wat stroef verliep voor de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle formatie.

 

In de eerste wedstrijd, na een korte winterstop, van SCOMZeehondDuck moest gelegenheid coach Robert Goedendorp een beroep doen op twee B –jeugdspelers, een speler uit de A jeugd en René Bak uit het tweede team van de thuisploeg. Voor de toekomst zeker jeugdspelers, Tristan Neve, Daniel Overgaauw en Christiaan Dalmeijer, die versterkingen kunnen worden voor het eerste team. Christiaan Dalmeijer is wel vaker bij het eerste team ingezet en zijn overstap vanuit de jeugd lijkt een kwestie van tijd. René Bak kent het klappen van de zweep wel en heeft er in het tweede team in tien wedstrijden al 21 in liggen. Ook zaterdagavond was de routinier succesvol met een prachtig backhandschot. Het was in de vierde periode en bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd, 5-6. Erik Aknaev moest er negen seconden na de treffer van Bak met een derde persoonlijke fout vanaf en dat was een tegenvaller voor gelegenheid coach Robert Goedendorp. Als aanvoerder Ties Jacobs ook een 20 seconde tijdstraf kreeg konden de gasten uit Waddinxveen de voorsprong weer op twee treffers zetten. Mark van der Windt was de maker voor De Gouwe, een ploeg waar SCOMZeehondDuck de laatste jaren niet van verloren had. Een gelijkspel vorig seizoen in maart was voor de Gouwe het beste resultaat. En dat gelijke spel had de thuisploeg ook wel verdiend. Alhoewel als de doelman van de tegenpartij een tijdstraf krijgt en je gaat de bal rondspelen in plaats van het de bal in het verlaten doel schiet, laat je wel kansen liggen.

Aanvoerder Ties Jacobs over waar het mis ging.

“Waar gaat het mis, ik denk dat het vooral wennen was. Heeft niet zoveel te maken met inzet en kwaliteit, maar gewoon wennen aan elkaar. Wat zijn de zwemrichtingen wat doet een speler als hij in kansrijke positie komt, vooral wennen dus. Eigenlijk toch wel een tegenstander die we moeten kunnen hebben ook met de invallers die we vanavond hadden. Tweede- en derde periode lieten we het misschien iets te los. Op het einde ook door twee vijfmeters terug kunnen komen, maar ze waren zeker alle twee terecht. Ik ga niet wijzen naar de arbitrage, maar we kregen niet veel mee. Goed om te zien dat de jeugd dit aankan. Ze hebben wel eens vaker meegedaan, zeker Christiaan Dahlmeijer. Dit zijn wel jongens die er straks moeten staan. Zelf moest ik vooral kijken waar er gaten ontstonden en daar inspringen. Als er niemand echt midvoor gaat liggen moet je daar wel naar toe. Op die manier zorg je er voor dat de tegenstander ook ander keuzes moet maken.”

Coach Robert Goedendorp

“Het zat er niet in vanavond. Je mist toch wel twee tot drie basisspelers. Spelers die veel zwemmen en kansen creëren dat miste we vanavond. Ook in de spits, kijk René (Bak, red.) kan dat prima, maar ver terugkomen is soms lastig. Als Jim Kok achterin ligt met lange armen is dat wat meer een zekerheidje. De jeugd heeft het prima gedaan, maar vandaag miste we er te veel. Je basisspelers worden ook moe en dan moet je toch wisselen. Door die twee vijfmeters komen we terug in de wedstrijd en had ik het geloof dat een gelijkspelletje tot de mogelijkheden behoorde. We hebben René Bak te weinig gebruikt. Die maakt oorlog voor het doel lokt wat uit en kan scoren. We hebben te veel kansen laten liggen”

 

 

Doelpunten: Erik Aknaev 2X, Sasha Aknaev Daniel Aknaev, René Bak en Jeffrey Meesters ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 1-1, 2e Periode 2-2, 3e Periode, 2-4, 4e Periode 6-7.