Misschien was de coach niet helemaal tevreden maar voor het publiek een wedstrijd om te smullen. Daar kom je voor naar de Rozet op zaterdagavond. Twee ploegen die niet altijd even mooi en zeker niet goed speelden maar vochten voor elke millimeter van het speelveld en een publiek wat er achter ging staan. En uiteindelijk de winst voor de thuisploeg Vovero. Natuurlijk waren er uitblinkers maar dan doen we andere te kort. De winst was een collectieve prestatie, jammer dat je er maar één punt extra voor krijgt. Vovero heren 1 tegen Hou stand heren 1, 3-2.

"Ik was niet helemaal tevreden", was de eerste reactie van coach Marianne Sannes van Vovero. "Dit was wel een wedstrijd waar we meer uit konden halen. Je ziet dat het de 1e set wel lekker loopt en dan komen er in die 2e set weer van die momenten dat het helemaal niet gaat. Vraag me niet hoe het komt, je draait het niet zomaar om. We miste natuurlijk vandaag ook Folkert (van Staalduinen red. ) die op wintersport is en moest Nick Vos aan de bak. Nick heeft het geweldig gedaan. Ook een speler die ik aan de buitenkanten kan inzetten. Voor het publiek waarschijnlijk een mooie pot volop spanning en ploegen die ondanks de fouten er voor wilde gaan en dat is natuurlijk ook fijn. Zeker als je met 1-2 achterkomt en je weet het potje toch nog uit te halen."

De eerste set was duidelijk in het voordeel van Vovero. De ploeg liep bij een stand van 14-11 verder uit naar 17-11 en vervolgens naar 23-13. Toch kwamen in de slotfase van de eerste set de eerste haarscheurtjes in de verdediging van de thuisploeg en slopen er wat persoonlijke fouten in het spel van Vovero. De laatste twee punten waren lastig en kwam Houvast nog terug naar 25-17. De 2e set ging gelijk op, maar vergat Vovero regelmatig om afstand te nemen van de tegenstander en dat waren ongetwijfeld de momenten waar coach Marianne Sannes op doelde in ons gesprek direct na de wedstrijd. In de 3e set ging het helemaal mis voor de Rozenburgers. Het werd 17-25 en niet eens onverdiend, en waren het vooral de gasten uit Rotterdam die volleybal speelden. Maar dan wordt het alleen nog maar spannend en laaien de emoties soms hoog op. Geweldig om te zien dat er voor elke millimeter werd gestreden. Een wedstrijd niet meer mooi maar bloedstollend spannend, met soms lange rally's en onmogelijke ballen die van de grond werden gehaald. Uiteindelijk was de thuisploeg de gelukkigste en won de 5e set met 15-13. Na de kansloze nederlaag de week ervoor in Sliedrecht waar Vovero met 4-0 verloor heeft de ploeg van Marianne Sannes in ieder geval laten zien ook te kunnen knokken voor elk punt.

Hoe gaat het verder in de competitie

Op 31 januari komt Ibis naar de Rozet een ploeg die één plaats onder Vovero staat op de ranglijst. Een kans voor de Rozenburgers om afstand te nemen. In de heenwedstrijd in Hellevoetsluis werd er met 1-3 gewonnen en liggen er dus in de Rozet zeker kansen voor Vovero om het gaatje te vergroten. Ook op 10 februari wanneer de uitwedstrijd tegen Bernisse op het programma staat een ploeg die onder Vovero op de ranglijst staat. En 4 dagen later de wedstrijd tegen Volley Voorne de huidige rode lantaarndrager. Kansen genoeg dus voor Marianne Sannes en haar ploeg om steviger in die middenmoot te komen met misschien nog wel uitzicht op meer. Met de strijd van afgelopen zaterdag komt de ploeg zeker nog ver. Nu nog voorkomen dat er onnodig punten worden gemorst, alhoewel zo'n lekker spannend potje als afgelopen zaterdag toch ook heel mooi is voor het publiek.