"Weet jij het", was de eerste reactie van Madelon Spee op de vraag wat het verhaal was van de eerste twee set. De dames van Vovero kregen afgelopen zaterdag de nummer laats van de ranglijst, Volley2B, op bezoek. Natuurlijk was er van onderschatting geen sprake had de coach een weekje eerder verteld, maar na twee sets stond er wel 0-2 op het scorebord. Na drie wedstrijden met 3-1 te hebben verloren moest de ploeg er tegen Volley2B er weer staan. Uiteindelijk won Vovero met 3-2 en speelde vooral verdedigend sterk, maar de dames van Madelon Spee gaven te veel weg en dat niet voor het eerst dit seizoen.

Vovero begon niet scherp aan de wedstrijd. Verdedigend was het nog wel redelijk maar aanvallend was de ploeg zoekende en kon het verschil niet maken. Dat was eigenlijk ook het beeld van de 2e set. Afwachten op foutjes van de tegenstander en verzuimde Vovero zelf het initiatief naar zich toe te trekken. De gasten uit Bergschenhoek steeds aan de leiding in die eerste twee sets en als Vovero dichterbij kwam konden de meiden van Madelon Spee het vaak niet afmaken. Gelukkig wist Vovero het tij te keren en was vooral in de 4e en 5e set duidelijk de bovenliggende partij. Alhoewel daar ook momenten waren waar alleen Nienke Pranger nog een bres in de verdediging van Volley2B kon slaan en de punten moeilijk werden behaald.

Madelon Spee:"Wat een zware bevalling"

"De pass was gewoon niet goed genoeg de eerste twee sets. Kijk, zodra wij de pass niet meer brengen zijn al onze aanvalsters op NIeke (Pranger red.) na kansloos. Ze hangen er een blok tegenaan en gaan achterin zitten. Als je pass goed is heb je een snel spelletje en kan je ze verrassen. En als je zo niet kan spelen moet je wat anders verzinnen en dat ging niet goed. Het team waar we de 5e set mee domineerde stond er ook in de 2e set en toen werkte het niet. Natuurlijk heb je gelijk dat we zeker in de 3e-4e en 5e set verdedigend goed stonden. Maar alleen de bal van de grond halen ben je er nog niet. Die bal moet ook goed naar Marijke (Blasman spelverdeelster red.). Marijke moest zich de rambam lopen om bij die ballen te kunnen. Ziet er misschien van de tribune leuk en spectaculair uit maar het koste veel energie. Dan krijg je een set-up die maar één kant op kan en daar stelt de tegenstander zich op in. Het was gewoon heel moeizaam en zoeken naar de oplossingen. Van te voren had ik het met de meiden over 4-0 en dan krijg je zo'n wedstrijd. Niet helemaal tevreden dus. Was een wedstrijd die alle kanten op kon. Als we die 2e set wel naar ons toe weten te trekken was het een andere wedstrijd geworden. Aan de andere kant had Volley2B ook kansen inde 3e set en dan is het gewoon klaar."

Op zaterdag 13 februari de derby tegen Volley Voorne

Een directe concurrent voor Vovero en een heuse derby tussen Vovero en Volley Voorne staat voor 13 februari op het programma. In de heenwedstrijd won Vovero overtuigend met 1-3 maar dat is in het volleybal in de 1e klasse geen garantie voor weer een simpele pot.