Ja, even op de oude Ov-chipkaart kijken of er nog saldo opstaat wat niet meer wordt gebruikt. En we hebben meer van die kaartjes, denk eens aan de autowasserette. Ook zo’n voorbeeld waar je geld goed beheerd wordt door de bedrijven. Lucratieve business, in het Ad stond dat het bedrijf achter Ov-chip, 9 miljoen op de rekening kon bijschrijven van niet teruggevraagd saldo. Lionel Messi heeft zijn verzameling van ballen weer uitgebreid, winnaar van de Ballon d’Or. John van ’t Schip gaat Ajax redden. En Feyenoord kan ook verliezen. Arjen Lubach ergert zich aan die mensen die op straat in bus, metro of trein bellen op de luidspreker en veel harder praten dan nodig, ze houden namelijk de telefoon ook nog eens aan hun mond. Laatst in de Metro zat er ook zo’n vrouw de hele weg te lallen in een taal die we niet konden verstaan. Het enige wat we dan denken, moet die aan de andere kant van de lijn niet werken of ander nuttige dingen doen. Als je geluk hebt stappen ze eerder uit de metro, maar dan ben je er nog niet vanaf. De volgende ‘Waar ben je. Ik zit in de metro’. We begrijpen je Lubach. Maar wij gaan even naar onze ‘Dit was de week’.

 

Rozenburg

Rozenburg – Naaldwijk 1 – 3

Als je zo simpel verliest van een middelmatig Naaldwijk dat zich ook nog eens amper hoefde in te spannen, zijn de donkere wolken onderweg. “Nee zover is het nog niet”, vertelde Elroy van Seventer. “Natuurlijk moeten we punten gaan pakken, maar het is nog vroeg in het seizoen. We gaven niet veel weg, maar ze maken er wel drie. Als je moeilijk kan scoren en je komt op 0-2 dan wordt het lastig. Volgende week moeten we winnen tegen de nummer laatst, dat is duidelijk. Als je naar ons elftal kijkt zijn er een paar van boven de dertig en de rest is onder de twintig, daar zit niets tussen. We krijgen een paar lastige jaren, denk ik. Maar in de voetballerij is niets onmogelijk. Toen ik voor het eerst bij het eerste kwam, kwam ik als jonkie in een draaiend elftal. De jonkies nu hebben geen tijd om zich aan te passen, ze moeten er staan. Als we naar zaterdag kijken hebben we weinig kans gemaakt op de overwinning. We kregen een honderd procent kans op de 1-1 en daarna op de counter snel op 0-2. Dan weet je dat het lastig wordt. We missen toch nog wel wat spelers. Kijk we creëren toch nog wel wat kansen, moeten er wel in natuurlijk. En wat we tegen krijgen, gewoon drie foutjes. We krijgen ze te makkelijk tegen en scoren moeilijk, daar moeten we wat aan doen, dat is duidelijk”.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Arnemuiden 2 – 1

Hellevoetsluis blijft in de race voor de eerste periodetitel. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Mark van Os van Arnemuiden. Bij Arnemuiden gaan de klokken wel luiden op Rozenburg. Het begin van de ‘Gouden Generatie’. Zo erg is het bij Hellevoetsluis nog niet, alhoewel daar ook Rozenburgse inbreng was. Bethslot Woldeamanuel wist het netje weer te vinden afgelopen zaterdag. “Inderdaad weer het goal weten te vinden. Was een mooie aanval over rechts, voorzet op de spits Jeffrey Burger. Zijn schot werd nog goed gekeerd door de keeper, maar gelukkig stond ik op de juiste plek voor de rebound.” We kijken met Bethslot even naar komende zaterdag, een heel belangrijke wedstrijd voor Hellevoetsluis. “Verder zijn we inderdaad volop in de race voor de periodetitel. Aankomende zaterdag wel een lastige uitwedstrijd bij de koploper MZC’11. We zullen ons beste spel moeten laten zien om daar de punten mee te nemen, maar daar gaan we uiteraard volledig voor!”

Vierpolders

Rhoon – Vierpolders 6 – 2

Bij Vierpolders loopt het nog niet. Jan Lecker heeft de juiste speelwijze en de daarbij behorende punten kennelijk nog niet gevonden. Vierpolders verloor de uitwedstrijd bij Rhoon met 6-2. De eerste helft was voor Vierpolders, wat betreft de score 1-2. In de tweede helft kwam Rhoon op stoom en prikte er nog 5 in. Rhoon naar plaats vier en Vierpolders zakt af en staat met een puntje meer net boven Rozenburg.

IJsselmonde

IJsselmonde – SVS 1 – 0

De ploeg van Marnix Sonneveld speelde in verband met een feestavond pas om 5 uur in de middag. Marnix Sonneveld kon om die reden de eerste helft op West zien. “Was een verdiende overwinning”, vertelde Marnix. “We kwamen op voorsprong na een goede aanval vanaf links, daarna nog een discutabele penalty tegen gekregen, maar onze keeper pakte deze heel goed. Daarna nog een aantal mogelijkheden gehad de voorsprong uit te bouwen, maar dit mocht niet baten. Daardoor werd het op het einde nog wel even spannend.”

Futsal Rotterdam

FR – Be’79 5 - 6

Dennis Vermeer heeft zijn basisplaats in FR nog niet terug. “Nee, helaas nog niet mogen spelen met FR. Morgen (31-10-2023) een oefenwedstrijd die ik volledig mag spelen tegen Jugador.” Over Abbenbroek kan je wel tevreden zijn. “Met Abbenbroek gaat het voorlopig prima inderdaad, paar nieuwe jongens erbij die ons wel hebben versterkt! Deze week een bekerwedstrijd (Rotterdam Cup) tegen RVVH die een paar klasse hoger spelen zal een lastige avond worden!”

Volleybal

Voltena DS3 – Volley Zuid 1 – 3

Wilde Elroy van Seventer nog niets weten van donkere wolken boven West, zijn die wolken ook een beetje boven de Spinozaweg in Rotterdam waar tweeling zus Milon sinds jaar en dag haar wedstrijden speelt in het eerste team van Volley Zuid. Volley Zuid staat op een plaats waar het eigenlijk niet thuis hoort. De voorlaatste plaats op de ranglijst, net als broer Elroy bij Rozenburg overigens. Ze waren afgelopen zaterdag ook nog eens alle twee aanvoerder. En of het niet ophoudt. Ze verloren beide met 3-1. Toeval, dit zat vroeger gelukkig niet in mijn lespakketten. We houden het bij een constatering.

Handbal

Internos DS2 – Indus’67 32 – 28 /DWS HS3 – Indus HS1 43 – 11

Was de eerste wedstrijd in de zaal voor zowel de dames als ook de heren succesvol. Beide wonnen, was dat in de tweede wedstrijd, beide uit, minder. Verlies bij de dames 33-28 en verlies bij de heren 43-11.