De zonnepanelen zitten in het verdomhoekje. Ja, de mensen die het voor het milieu doen en deden hebben ze al op dak liggen, mensen die op energiekosten wilde besparen en het konden betalen inmiddels ook en nu wordt het moeilijk om de rest te overtuigen of de mogelijkheden te creëren voor de moeilijkere plaatsen. En dan die verhalen over terugverdienen. Ik heb nog nooit iemand horen vertellen wanneer ze de dure vakanties terug hebben verdiend. Ajax kan gelukkig weer winnen, al zag de doelman van Heerenveen Andries Noppert er niet altijd betrouwbaar uit. Maar wie de meeste doelpunten maakt, wint de pot, was ooit een lied van Louis Davids en dat is nog steeds zo. En ‘Loesje’ is 40 jaar, prachtige posters met even zo mooie spreuken. Voor spelers en trainers (misschien ook bestuurders) deze ‘was iedereen altijd maar zo optimistisch’, maar we gaan even naar onze ‘Dit was de week’.

 

Rozenburg

OVV – Rozenburg 2 – 1

Over optimistisch gesproken, verlies tegen OVV en nu in het bezit van de rode lantaarn. Op West was het duidelijk, het wordt een moeilijk seizoen en ze gaan het doen met eigen jeugd. Geweldig, ooit kwam Rozenburg met een eigen ‘Gouden Generatie’ op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Dat zit er nu niet gelijk in, zoals wij ernaar kijken. Maar om na zes wedstrijden al te zeggen verloren seizoen? Geen idee wat Loesje daarvan zou zeggen, misschien deze ‘Het dal is vruchtbaarder dan de top’.

Hellevoetsluis

MZC’11 – Hellevoetsluis 1 – 1

De ploeg van Mark van Os had de koppositie voor het grijpen, maar zag in de laatste minuut van de reguliere speeltijd MZC’11 langszij komen. Bethslot Woldeamanuel kwam in de eerste helft alleen voor de keeper, maar zag zijn lobje net even te kort om de doellijn te passeren. Hellevoetsluis blijft op de loer voor nog een treetje hoger. Voorlopig blijft de ploeg van Mark van Os op plaats 4 op de ranglijst.

OHVV

Zwartewaal – OHVV 3 – 0

OHVV heeft nog de nodige moeite om zich te mengen in de periode- of titelstrijd. Sterker nog, de ploeg van Peter-Marcel Nauta staat onder de rode streep en moet zich misschien wel zorgen maken. Dit seizoen verloor de ploeg van Nauta al 4 keer en was er maar 1 overwinning. OHVV kreeg best wel kansen in Zwartewaal, maar verzuimde die kansen te benutten. Zwartewaal benutte die kansen wel en won met 3-0. Na de derde treffer van Zwartewaal kreeg Jim Baks het tweede gele kartonnetje voorgeschoteld en mocht alvast onder de douche. Met 10 man kwam OHVV verder niet in problemen. De stormvlag nog niet gehesen op de Eeweg, maar de ploeg van aanvoerder Bryan van der Laan en coach Peter-Marcel Nauta moet nu wel punten gaan pakken.

IJsselmonde

Oud-Beijerland – IJsselmonde 1 – 4

IJsselmonde is de nieuwe koploper in de derde klasse C, de ploeg waar Marnix Sonneveld zijn wedstrijdjes speelt. In Oud-Beijerland had IJsselmonde geen kind aan OSV. Met een ruime overwinning, 1-4 en met ook nog een halfuur spelend met 10 man nestelde de ploeg van trainer Wim Bouwmeester zich op kop op de ranglijst. IJsselmonde heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Handbal

De heren van Indus speelden gelijk tegen Heerle. Het eerste puntje dit seizoen. Het zaalseizoen is nog pril. De ploeg van Rodney Mattijs herstelde zich van de oorwassing tegen de huidige koploper DWS HS3 op 29 oktober. Toen verloor Indus ’67 (43-11), nu een prima gelijkspel tegen Heerle, 17-17.

Volleybal

Ook bij de dames van Vovero gaat het nog niet naar wens. In Spijkenisse was dames 3 van Spivo te sterk. Het werd 4-0 voor de thuisploeg. Setstanden 25-13/25-14/25-3/25-23.

Waterpolo

SCOMZeehondDuck won in. Sassenheim met 6-10. Voor de waterpoloërs van Hoogvliet-Rozenburg en Brielle scoorde Sasha Aknaev 3X, Daniel Aknaev en Thijs Schouten ieder 2 X en Alex Heskes, Ties Jacobs, en Erik Aknaev ieder 1 X.