De tijd van praten is aangebroken. Niet alleen de politiek, maar ook is het trainerscarrousel weer in beweging. Soms als je leest wat voor een lofzang TC over hun trainer uitstrooien en toch niet verder gaan, denk je wel eens wie bedenkt die oneliners. Pas lazen we er een van een club uit het Westland, tegenstander van Rozenburg, die hadden de beste die er bestaat in het amateurvoetbal en toch niet verder. En we weten hoe dat gaat, trainers beginnen altijd weer opnieuw en doen het anders dan de vorige. En dan de spelers, als je niet op het bankje wil komen te zitten kan je moeilijk zeggen dat de vorige beter was. Maar we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

 

 

Derde klasse D

Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg verloor met 2-0 uit bij CWO. Na tien wedstrijden op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Vijf punten en alleen DVO’32 er nog onder. Hoe je het ook wendt of keert, het zal anders moeten of anders komt de vierde klasse inzicht. Bij Vierpolders in diezelfde derde klasse D gaat het zeker ook niet goed. Coach Jan Lecker heeft de ploeg nog niet naar zijn hand kunnen zetten. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Excelsior’20. Weer een doelpunt, die Vierpolders moest incasseren in de slotfase en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Op een slecht bespeelbaar veld werd het in de 88e minuut 0-1 voor Excelsior’20.

Vierde klasse F

Abbenbroek/OHVV

Abbenbroek – ’s Gravendeel 2-8. Dennis Vermeer had een lastige middag. De Rozenburger, onder de lat bij Abbenbroek, moest acht keer de trieste gang naar het net maken. In de slotfase bij een stand van 0-8 mocht de thuisploeg nog wat terug doen, voor de statistieken. OHVV deed het in de Hoeksewaard beter. Tegen hekkensluiter ZBVH werd met 1-3 gewonnen. Bij rust stond het 0-2 en als we de supporters ter plekke mogen geloven was dat nog erg schamel en had 0-5 ook niet misstaan.

IJsselmonde

LMO – IJsselmonde 1-0

Voor IJsselmonde, in het duel met buurman LMO, was er geen winst. IJsselmonde zakt op de ranglijst naar plaats vijf, maar de achterstand op koploper Binnenmaas is nog maar drie punten. In 3C ligt alles nog open.

Futsal Rotterdam zaalvoetbal

Afgelopen vrijdag verloor FR, waar Dennis Vermeer onder de lat staat, met 5-1 van HBSS. FR zakt op de ranglijst naar plaats acht. Degradatie in deze poule is niet mogelijk, omdat er al twee ploegen uit de competitie zijn genomen. Dennis Vermeer vertelde in een eerde gesprek dat een plaatsje in de middenmoot al een prima prestatie zou zijn. FC Westland is in de eerste divisie de koploper.

Indus ’67 handbal

Een wat mindere dag voor het Rozenburgse Indus’67. Zowel bij de heren als ook bij de dames was er een nederlaag in een uitwedstrijd. Bij de dames was Twist te sterk, 24-22. Bij de heren ging WHC er met de punten vandoor, 28-21.

Waterpolo SCOMZeehondDuck

Ondanks dat de KNZB had aangeraden, wegens het slechte weer niet de weg op te gaan en de competitie werd stilgelegd waren er al diverse ploegen en scheidsrechters op de locatie en werd er dan toch maar gespeeld. SCOMZeehondDuck won in Ridderkerk bij Poseidon met 7-13.