Als je het wilt zien gebeurt er echt wel wat in zo’n weekje. We hoorden van wandelaar die even een praatje maakte, ‘Er gebeurt te veel tegelijk’ in deze wereld op dit moment. We gaan praten over de grondwet, dat duurt jaren voor je zoiets kan veranderen. Wat doen we dan in die tussentijd? We gaan voor een plan dat 30 km in de bebouwde kom hard genoeg is. Van mij mag het, maar dan wel overal anders vrees ik, dat er door onduidelijkheden, weer van die enveloppen in de bus vallen met de vriendelijke groeten en of ik wil overmaken voor het goede doel. Helpen die bekertjes op het veld gooien en dan staken nu werkelijk? Als Feyenoord supporter ben ik inmiddels wel gewend aan de netjes, die helpen wel echt. Hoe zit dat met de KNVB bij de toewijzing van Saudi-Arabie? Oranje vrouwen willen naar de KUIP. De Oranje handbal vrouwen beuken er gewoon doorheen en nemen geen gas terug, althans dat willen ze graag. En ondertussen hebben ook hooligans in Griekenland ook het volleybal ontdekt. Ondertussen oorlog in Oekraïne en in de Gazastrook, en dat is zeker niet het enige in de wereld waar oplossingen voor moeten komen. Maar wij gaan, maar snel naar onze ‘Dit is de week’.

 

Derde klasse D

Rozenburg/Vierpolders

Coach Harry Akkermans aan het einde van dit seizoen weg bij Naaldwijk. En afgelopen zaterdag de grootste nederlaag voor Naaldwijk in het zaterdag voetbal. Tegen Vierpolders werd het 8-1. Naaldwijk kwam nog wel op voorsprong, maar daarna kwam de Akkermansbrigade er niet meer aan te pas. Akkermans de wacht aangezegd door de TD en zijn team de weg kwijt, toeval? Bij Rozenburg dromen ze waarschijnlijk van zo’n overwinning als die van Vierpolders. Afgelopen zaterdag kwamen de Rood Gelen nog wel aan de leiding door een doelpunt van Tim Bekker, maar uiteindelijk was Kethel Spaland te sterk en vertrok met de punten in de tas naar SchIedam,1-3. Als Vierpolders zaterdag de inhaalwedstrijd van DVO’32 wint, en dat zou zomaar kunnen, ontstaat er een gaatje naar veilige plaatsen. Als DVO’32 wint krijgen de Rood Gelen de Rode Lantaarn in bezit voor onder de kerstboom.

Vierde klasse F

OHVV/Abbenbroek

OHVV met, tegenwoordig laatste man Bryan van der Laan, heeft de weg naar de top van de ranglijst ingezet. Peter-Marcel Nauta was zeer te spreken over zijn team, zeker de eerste helft. “Herhaling van vorige week, denk echt een geweldige eerste helft waarin we Botlek kapot speelden, maken 4 doelpunten, Jonathan Francisca, Dylan van de Loosdrecht, Xander le Pair en Shih-fa Steehouder, en missen nog diverse kansen. Direct na rust verkeerde terugspeelbal en penalty tegen en 3 minuten later lange bal en 4-2, verder kwam het niet en wij verzuimden om 5-2 te maken. Goede overwinning 3de op een rij, maar nog beter goed voetbal gespeeld zeker in de eerste helft.” OHVV speelt zaterdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis tegen ’s Gravendeel. Een lastige opgaaf ’s Gravendeel is de nummer twee op de ranglijst en heeft nog niet verloren dit seizoen.

Met Abbenbroek gaat het minder op dit moment. Ook doelman Dennis Vermeer is verre van tevreden. Het moet nog meer een team worden, als we goed naar de doelman luisteren. “Het ziet er inderdaad niet goed uit, afgelopen zaterdag wel na tijden weer een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld als team zijnde, zij maken de kansen af, wij helaas niet. Ik denk dat wij met Abbenbroek genoeg kwaliteit hebben om erin te blijven, maar we moeten wel nog meer een team worden en willen werken voor elkaar. Zaterdag heb ik dat gelukkig wel weer gezien dat mensen voor elkaar wilde werken. Nu nog zonder resultaat, maar hopelijk aankomende zaterdag tegen Rockanje kunnen we wel weer een keer winnen, dat zou ook goed zijn voor het zelfvertrouwen.”

 

Derde klasse C

IJsselmonde

Dave Koring stopt als hoofdtrainer bij FC IJsselmonde. Koring blijft wel als een functie bij de club bekleden. Afgelopen zaterdag heeft hij dat na de wedstrijd bekend gemaakt. Marnix Zonneveld ziet zijn ploeg richting middenmoot zakken. “Het gat is inderdaad opgelopen. Afgelopen periode veel te maken gehad met blessures en zieken zaterdag miste we er ook weer vier. Eerste helft waren we eerlijk gezegd de betere van de twee ploegen, kregen grote mogelijkheden op de 2-1, maar het werd 1-1 rusten. Direct na rust kregen we twee grote mogelijkheden, maar het mocht niet baten. Na een discutabele genomen corner (over de achterlijn geweest) werd de 1-2 binnengekopt, vrij snel daarna de 1-3 en toen ging eigenlijk alle koppies hangen en was er geen redden meer aan. Uiteindelijk terecht verloren op basis van de tweede helft, maar wel enigszins geflatteerd, als je het mij vraagt. Ach,ja het is nu lekker winterstop en 20 januari spelen we de echte kraker thuis tegen Overmaas.”

 

Tweede klasse C

Hellevoetsluis

Bethslot Woldeamanuel moest nog toekijken, gevolg van zijn rode kaart, de eerste in zijn carrière. Maar Hellevoetsluis had geen kind aan WHS, een ploeg in de degradatiezone van de tweede klasse C. Hellevoetsluis blijft een beetje rond die vierde plek op de ranglijst. “Ja, dat 4e plekje blijft maar een beetje voor wat het is”, vertelde toeschouwer Bethslot Woldeamanuel na de wedstrijd. “Zaterdag hebben ze (inderdaad nog zonder mij) een mooie overwinning geboekt, 4 goals en de ‘NUL’, dus dat is altijd goed.” In de BetCity Cup/RotterdamCup zijn de amateurs van Feyenoord de volgende tegenstander. “Dinsdag tegen SC Feyenoord voor de BetCity Cup. Wij zullen daar zeker niet de favoriet zijn, maar ik denk dat het wel een leuk potje is om te spelen. Ik mag na twee weken ook weer mee doen, dus daar kijk ik vooral naar uit. Wat we nog kunnen bewerkstelligen tegen SC Feyenoord zien we dinsdag wel, vooral blij dat ik weer mag spelen!”

 

Indus ’67 handbal

De Indus dames verloren afgelopen zondag in de Rozenburcht van Ventura DS2. Ventura is de koploper en heeft deze competitie nog niet verloren. Dat eerste verlies kwam er zondag ook in de Rozenburcht niet. Ventura won met 19-26. De heren handballers van Indus wonnen wel in de thuiswedstrijd tegen Rijnstreek, 28-26. De mannen staan op plaats 4 op de ranglijst en hebben opvallend veel doelpunten tegen 194. Gescoord werd er 153 keer zodat er een doelsaldo van -41 in de boeken staat.

 

SCOMZeehondDuck waterpolo

SCOMZeehondDuck ligt op promotietour. De waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle wonnen afgelopen zaterdag in een thuiswedstrijd van BZC met 14-7. Sasha Aknaev was met 5 treffers belangrijk voor SCOMZeehondDuck. De tegenstander BZC is ook een heren 1 team en komt als zodanig ook in aanmerking voor promotie. Een stapje hoger in de competities is spelen in de bond en daar mogen alleen eerste teams in uitkomen. In de huidige 1e klasse A zijn dat: SCOMZeehondDuck. WZK, BZC en Poseidon. SCOMZeehondDuck heeft 24 punten, WKZ 12 punten, BZC 9 punten en Poseidon ook 9 punten. De voorsprong van SCOMZeehondDuck is dus 12 punten. Periodestanden van afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen BZC: 4-1/6-3/11-4/14-7. Doelpuntenmakers: Sasha Aknaev 5X, Jasco Molenkamp 3X, Ties Jacobs en Erik Aknaev ieder 2X en Thijs Schouten, Alex Heskes wisten beide 1X het netje te laten bollen.