Zo hier en daar wordt er weer gevoetbald. Zover wij het kunnen overzien mondjesmaat. Clubs die over een goedgekeurd kunstgrasveld beschikken moeten spelen. Anderen die dat niet hebben moeten het doen met de trainingen, vaak onder slechte (veld)omstandigheden. De KNVB doet er wel alles aan om scheefstand in de ranglijst te voorkomen door een aantal inhaaldagen in te plannen en de clubs ook op doordeweekse dagen in de avond te laten spelen. Of die avondwedstrijden nu voor amateurs een ideale oplossing zijn? Maar laten we het vooral afwachten.

Als we het dan toch over amateurs hebben. In de golfsport won een amateur in de Amerikaanse golftour, maar de prijs van 1.4 miljoen ging aan zijn neus voorbij. Hij stond niet ingeschreven als prof, als we allemaal goed hebben begrepen. Of de nummer twee, die de prijs nu kreeg, nog een donatie in de richting van de amateur heeft gedaan verteld het verhaal niet. En dan is er nog de nachtmerrie van de fotograaf ‘Mijn kind mag niet op de foto’, sommige scholen, daar is het zeker lastig, zijn al gestopt met klassenfoto’s. Er mag niet meer zoveel tegenwoordig. We lazen iets over straatnamen. De nootmuskaatstraat mag niet, heeft alles te maken met iets dat in 1621 is gebeurd. We moeten de geschiedenisboekjes nog maar eens opzoeken. Maar wij gaan eerst, maar snel naar onze ‘Dit is de week’.    

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Bij Vierpolders kon niet worden gespeeld en Rozenburg verloor op het eigensportpark op het kunstgrasmatje van HVC’10 uit Hoek van Holland. Het gaatje naar een veilige plek wordt als maar groter voor de Rood Gelen. Rozenburg had ook nog eens een griepvirus meegebracht uit het trainingskamp in Benidorm. Vooraf hadden de kenners het over een moeilijk seizoen en die kenners krijgen gelijk.

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

Ook bij Abbenbroek werd er niet gevoetbald. OHVV kwam uiteindelijk wel in de wei. De ploeg van aanvoeder Bryan van der Laan had een korte winterstop. De thuiswedstrijd tegen GHVV’13 werd omgezet in een uitwedstrijd. Maar ondanks die omzetting werd de wedstrijd toch nog twee keer afgelast. Maar afgelopen dinsdagavond kon er toch worden gespeeld. We hadden contact met Peter-Marcel Nauta. “Morgen, wij zijn uit onze winterslaap hoor, gisteren op het terrein van GHVV '13 de inhaalwedstrijd OHVV - GHVV '13 gespeeld, en in het hol van de leeuw een 5-2 overwinning geboekt. Voor beide elftallen een belangrijke wedstrijd gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst, iedereen staat dicht bij elkaar en de verschillen zijn minimaal. Voor OHVV zaak om een vervolg te geven aan de goede reeks van voor de winterstop, maar met de beperkte trainingsmogelijkheden van de afgelopen weken en de onmogelijkheid om te kunnen oefenen, was dat nog geen vanzelfsprekendheid. Beide teams startte nerveus, maar ook de harde wind was een bepalende factor gedurende de wedstrijd. GHVV profiteerde daar snel van en kwam op een 0-1 voorsprong, een voorzet werd verkeerd beoordeeld en de spits twijfelde geen moment. OHVV kon niet goed de controle krijgen maar probeerde toch via de gewenste patronen aan te vallen, de 1-1 viel kort na de 0-1, Jonathan Francisca werd door de as weggestoken en hij maakte geen fout. Hierna nam OHVV het heft in handen, de 2-1 kwam van Dylan van de Loosdrecht die op links werd vrijgespeeld op rand zestien, naar binnen kapte en de verre hoek zocht, enigszins geholpen door de keeper, maar ook die tellen. De mooiste van de eerste helft kwam op naam van Jonathan Francisca, na een uitstekende aanval was het Shih-fa Steehouder die hem op maat bediende en de loopactie naar de eerste paal was op het juiste moment, 3-1. Kort voor rust toch een makkelijke 3-2, bal werd voorgebracht, van richting veranderd en viel gelukkig voor de spits van GHVV, kleine teleurstelling maar met een voorsprong de rust in. In de tweede helft ging GHVV met de wind in de rug gelijk stormen, OHVV moest achteruit en leunde nadrukkelijk op haar defensie, er kwamen een paar kleine kansjes maar met vereende krachten werd GHVV van een doelpunt gehouden. Geleidelijk kwam OHVV weer meer van het eigen doel en uiteindelijk kon een bal worden onderschept in de opbouw van GHVV, waarna Jonathan Francisca zijn hattrick volmaakte met 4-2. GHVV viel uit elkaar en OHVV had nu de volledige controle over de wedstrijd, Dylan van de Loosdrecht zette een prima actie om in een assist en Stony van de Berg stond op de juiste plek, 5-2. Een verdiende overwinning, voetballend nog niet de juiste snaar, maar wel teamprestatie en door naar plek 4.”

Derde klasse C - IJsselmonde

Ook bij IJsselmonde kon er niet worden gespeeld. De kraker tegen buurman Overmaas is verplaatst naar dinsdagavond 6 februari 2024.

Tweede klasse C – Hellevoetsluis

Hellevoetsluis kwam ook nog niet in actie. Trainer/coach Mark van Os, ook volgend seizoen aan het roer en ook Bethslot Woldeamanuel blijft bij Hellevoetsluis vertelde Mark ons een paar weken geleden.

Futsal – Futsal Rotterdam

De zaalvoetballers hebben geen last van de weersomstandigheden. De ploeg waar Rozenburger Dennis Vermeer speelt won niet van Watergras. Futsal Rotterdam kwam wel op voorsprong met 0-2, maar na een 3-3 stand bij de rust verloor Futsal Rotterdam met 6-4.

Handbal - Indus ’67

De dames van Indus’67 wonnen op 14 januari de uitwedstrijd met 21-19 van Savosa DS2. Afgelopen zondag was er verlies tegen Internos DS2 in sporthal De Rozenburcht met 22-24.

De heren speelden ook twee wedstrijd na de kerstvakantie, dat wil zeggen niet helemaal twee. Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen DWS HS3 bij een stand van 7-14 wegens wanordelijkheden gestaakt. Een week eerder verloren de Rozenburgers van Feyenoord Handbal HS3 met 28-12.

Waterpolo - SCOMZeehondDuck

De waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle doen waar ze in december al mee bezig waren, winnen. Na de nipte nederlaag van 7 oktober tegen De Kempvis uit Spijkenisse met 12-13 werd er negen keer achtereen gewonnen en staat de ploeg, van het tegenwoordig trainersduo Tess en Harry Kok, op kop in de eerste klasse A. Spelen in de Bond lonkt aan de horizon. Afgelopen week won SCOMZeehondDuck in De Rozenburcht met 13-7 WKZ zwemmen uit Wassenaar. Zaterdag gaat SCOMZeehondDuck naar Hekkensluiter Katwijk. Het kan zeker de ‘TIENDE’ overwinning oprij worden.

Volleybal – Vovero / Volley Zuid

De volleybalsters van Vovero zijn het nieuwe jaar niet succesvol begonnen. Beide uitwedstrijden in het kalenderjaar 2024 werden met 1-3 verloren. Op 12 januari was Apollo in Numansdorp de tegenstander en afgelopen zaterdag was Volley Voorne DS2 te sterk voor Vovero.

Milon van Seventer en Nieke Pranger hebben dit kalenderjaar ook nog niet gewonnen. In de drie wedstrijden kwam Volley Zuid, waar de beide dames spelen, niet tot winst. Thuis tegen Next Volley Dordrecht DS 2 werd het op 20 januari, 2-3. Die uitslag stond ook op het scorebord op 18 januari eveneens in de eigen sporthal Mercatus tegen Donki Sjot DS2. Op 13 januari was er tegen RVC/Libanon, in een uitwedstrijd 3-1. De Rozenburgse dames zijn met Volley Zuid afgedaald naar een 10 plaats op de ranglijst.