Het moet wel stil in de stadions worden nu de hooligans playbacken. Spreekkoren zijn dus verleden tijd, of? En de stadionverboden zijn volgens de rechter te hoog. Kost wat om een procedure aan te spannen, maar als je geld hebt (of je ouders) kan 10 jaar zomaar anderhalf jaar worden. Doet de KNVB iets worden ze teruggefloten door de gerechtelijke macht. De boeren in Frankrijk en België hebben naar de Nederlandse tv gekeken en leggen het halve land plat. Maar er is meer. Na de winterstop eens kijken hoe het met de clubs gaat. Er gebeurt genoeg, sommige spelers weten nu al of ze stoppen of nog een jaartje doorgaan. En als oud-trainer van Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, een gele en een rode kaart krijgt moet er meer aan de hand zijn. Voor ons te veel voor één artikel. We gaan er aan beginnen. ‘Dit is de week’.

Voetbal – Rozenburg  Derde klasse D

“Begonnen op de bank zaterdag. Twee weken niet getraind en die minuten die ik moest spelen tegen Meeuwenplaat waren lastig genoeg”, kijk aanvoerder Nick de Bil terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we in de slotfase nog een puntje pakken. Alhoewel er eigenlijk wel meer in zat. Iets betere keuzes had er meer ingezeten. Ik denk dat we drie honderd procent kansen missen. Dan ook nog een foute terugspeelbal waardoor zij op 2-1 komen, dan mag blij zijn dat je in de negentigste minuut de bal nog in het netje krijgt. Zelf heb ik een halfuurtje gespeeld. Kwam veel lucht tekort schade opgelopen door ziekte en niet trainen.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft? “We hebben nu iedereen gehad. Zaterdag beginnen we aan de returns. Maar het wordt een hele zware opgaaf om in de derde klasse te blijven, zo realistisch moet je wel zijn. Onze eerste focus is nu de nacompetitie. De achterstand daar is nu 6 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Meeuwenplaat is de eerste die we in het vizier moeten houden. Vierpolders heeft zaterdag ook gewonnen en lopen daardoor weer iets verder weg. Het gaatje dichten wordt lastig genoeg om directe degradatie te voorkomen.”

Waar speel je volgend seizoen? “Nergens, ik ga ermee stoppen. De kans dat ik nog ergens anders ga spelen, is heel erg klein. Het heilige vuur is wel een beetje weg. Ik heb inmiddels 27 jaar gevoetbald, waarvan 7 jaar echt elke dag en meerdere trainingen op een dag. Het is wel mooi geweest zo. Wellicht iets eerder dan dat ik een aantal seizoenen geleden had kunnen bedenken. Misschien ook wel een beetje met de situatie van dit moment te maken. Je moet ook niet gelijk denken aan een andere club. Voor negenennegentig procent gaan de schoenen aan De Wilgen.” Nog even terug naar zaterdag “Na een minuut of 10 kwamen we op achterstand. We kwamen terug langszij door een foutje van de keeper van Meeuwenplaat. Liep onder de bal door en Tim (Bekker red.) kon hem overnemen en Sam Jongejan aanspelen en die schoot de bal lekker binnen. We kwamen weer achter door een verkeerde terugspeelbal van Maik den Ouden, die bal was te kort. Was dacht ik na een minuut of 65 denk ik. Dat doelpunt was eigenlijk wel tegen de verhouding in. We hadden veel meer aandrang om te scoren dan Meeuwenplaat. Uit een afgeslagen corner dan toch nog een punt. Liam KLeijwegt was de maker.”

Centraleverdediger Elroy van Seventer

“Na de 2-2 hadden we nog kansen op de winst als we het iets beter hadden uitgespeeld. Maar realistisch een terecht gelijkspel”, kijkt de routinier van Rozenburg terug op de wedstrijd tegen Meeuwenplaat. We hebben nu de helft van de competitie gespeeld. Hoe kijk je terug? “Het valt me meer tegen dan gedacht. Ik heb dat onder Rob Vuik ook wel meegemaakt. Nadat Wim van der Steene vertrok. Maar ik kan me dat niet meer goed herinneren. Was wel tweede klasse en dat voelde wel anders dan nu in de derde klasse. Dat we staan waar we staan is wel een combinatie van een aantal dingen waar kwaliteit er zeker een van is. Kijk als we naar de oudere speler kijken over de dertig en dan Sander Kraaijeveld is de meeste ervaren van de jongeren en is pas 22 jaar. Daar tussenin zit helemaal niets. Het verschil is natuurlijk, toen ik bij het eerste elftal kwam waren er twee of hooguit drie die doorkwamen. En ik kwam in een heel goed elftal. Nu zijn het er geen 2 of 3 maar 7 of 8, en in een elftal dat minder draait. Als ik terugkijk naar de eerste helft van dit seizoen waren de meeste uitslagen toch wel terecht. Een wedstrijd tegen Excelsior’20 met 3-4 verliezen moet je net een beetje geluk hebben, dat ontbreekt ook wel.” Wat zijn de kansen voor de tweede helft? “Als we puur naar de ranglijst kijken worden de kansen wel steeds kleiner. Maar goed, we zitten pas op de helft, geven zeker niet op. We moeten een keer of twee achterelkaar winnen, dat tikt dan weer lekker aan. Maar voorlopig hebben we dat nog niet laten zien. Goed, als ik naar de ranglijst kijk, natuurlijk is er voor ons een gat naar een plaats voor de nacompetitie. Maar daar boven staat het redelijk dicht bij elkaar. Echt helemaal weggespeeld zijn we niet vaak. Natuurlijk spelen we best wel verdedigend, heeft ook te maken met de plek waar we staan, dan is het voor de tegenstander een stuk moeilijker. Als ik naar de doelpunten kijk valt het nog wel mee. Zelf heb ik dit seizoen wat meer last van blessures, dat ben ik ook niet zo gewend. Als ik moet samenvatten een meer dan lastige eerste helft van het seizoen en een lastige tweede helft, maar niets is onmogelijk.”

Foto's archief