Nick de Bil niet meer op de velden is toch even wennen voor ons. De tijd dat hij nog met sprintoefeningen bezig was, langs het Calandkanaal met zijn vader Rien in de periode dat hij bij FC Dordrecht speelde, ligt nog vers in het geheugen. Het Bolwerk op sportpark West vertoond scheurtjes. Het lijkt zeker niet te blijven bij het vertrek van routenier Nick de Bil en trainer Ronard Venekamp. Een geweldig complex met uitstraling waar de club trots op kan zijn en bij dat complex blijven de sportieve resultaten ver achter. Maar verder met ‘Dit is de week’.

Voetbal – Abbenbroek (vierde klasse F) – Futsal Rotterdam (1e divisie B)

Doelman Dennis Vermeer geblesseerd uitgevallen in de warming-up

“Zit even niet mee”, begint Dennis Vermeer, als we samen met hem terugkijken naar het afgelopen weekend, zijn verhaal. “In de warming-up klapte mijn been onder mijn lichaam en dat was funest voor mijn knie. Ik heb er daar gelijk naar laten kijken door de fysiotherapeut en die vond het toch beter om even langs de spoedeisende hulp te gaan. Daar heb ik wat medicatie meegekregen en die knie is dik en zit vol vocht. Voor de rest op de bank gelegen afgelopen weekend, met mijn been omhoog.”

Futsal Rotterdam

“De wedstrijd, vrijdag tegen OACN-Boys, heb ik niet gezien, maar wel met de trainer gesproken. De keeper, Rowan Orie, die er in stond kreeg ook nog eens rood, doordat hij een speler onderuit schoffelde en moesten ze verder met een speler in het doel. We stonden toen met 1-2 achter en waren 27 minuten gespeeld in de tweede helft. Daarna scoorde OACN-Boys nog 3 keer. Ik had graag gespeeld, tenslotte is OACN mijn oude club. Maar hopen dat het snel weer beter gaat. Zal wel een paar weken gaan duren.” Futsal Rotterdam staat op de op de laatste plaats in de 1e divisie, maar degraderen kan Futsal Rotterdam niet. Deze competitie zijn er al twee ploegen uit de competitie gehaald in de 1e divisie, zodat de degradatie plaatsen zijn ingevuld.

 

Abbenbroek

“Lag op de bank, maar wel begrepen van de trainer, dat Abbenbroek in de eerste helft best wel veel kansen heeft gehad. Maar ze moeten er natuurlijk wel in. GHVV wist wel te scoren en kwamen op 0-1. In de tweede helft wist Abbenbroek wel te scoren. Doelpunten gemaakt door Gavin Lo Kioeng Shioe (2 keer) en Euson van Hek.” Heb je een idee hoe lang je niet kan spelen? “Aan het begin van dit seizoen had ik het aan mijn rechter knie. Een week of 8 er uitgelegen. Overigens vond de dokter, na 8 weken rust, dat wel wat snel. Maar nu moet het vocht eerst weg. Heb wel het idee dat het minder erg is dan de vorige keer. Ik heb nu drie keer een knieblessure gehad, waarvan twee keer op het veld en een keer in de zaal. We moeten even afwachten hoe het gaat verlopen.” Naar de toekomst toe al plannen? “Nee, niet concreet. Afwachten hoe het allemaal verloopt. En de zaal en het veld is wel veel als je overal de trainingen moet volgen. Maar dit seizoen zijn de zaaltrainingen teruggebracht naar 1 keer en bij Abbenbroek weten ze dat twee keer trainen niet altijd lukt. Dus nee, kan je geen nieuws brengen. Ik ga eerst eens kijken bij de clubs waar ik nu speel. In het verleden was er wel wat belangstelling, maar liep het vaak stuk op twee keer trainen bij de veldclubs. Ik begrijp dat ook wel. Als de ene keeper er altijd is en de andere, zoals ik, niet dan kom je op de bank.”

Abbenbroek staat op plaats 9 van de ranglijst en heeft het uitspelen van de wedstrijd tegen OHVV nog tegoed. Een wedstrijd waar Abbenbroek, na 40 minuten, met 0-1 achter staat. De wedstrijd werd op 20-11-2023 gestaakt door een ernstige blessure. Die wedstrijd wordt uitgespeeld op dinsdag 20 februari 2024.  

Foto met dank aan Ruud Vermeer