Rozenburg kreeg wel de kansen om er een wedstrijd van te maken op sportpark West tegen CWO. Maar dat moeten die kansen wel omgezet worden in doelpunten en daar bleef de ploeg van trainer Erik van de Ridder op steken. Als we zaterdag alvast het nieuwe Rozenburg hebben gezien is er nog heel wat werk aan de winkel op West, ook als de ploeg straks in de vierde klasse speelt. De uitslag, 0 – 4, misschien wat geflatteerd, maar ook daar moeten de Rood Gelen hand in eigen boezem steken. Twee keer geel voor Stefan van Es, dus rood, verwacht je niet bij een ervaren speler als van Es. Maar de middenvelder liet zich meeslepen in de opstootjes van de Vlaardingers. Scheidsrechter Marc Kuijpers had die opstootjes niet helemaal goed in de hand en CWO wist heel goed welke Rozenburg speler ze in die opstootjes moesten betrekken.

Al in de eerste minuut lag de bal in het netje achter Rozenburg doelman Benny van der Meer. Niet goed ingrijpen van de thuisploeg bij de eerste paal bracht CWO aan de leiding. Een beetje onoverzichtelijk voor het publiek en de meeste waren hun plekje nog aan het opzoeken. Als je zo aan de wedstrijd begint loop je achter de feiten aan. Een vuist maken was lastig voor Rozenburg.Wie gaat op het middenveld de lijnen uitzetten en vooral wie is er in staat om het netje te laten bollen. De eerste helft was niet altijd een plezier om naar te kijken. Maar ook in die fase kreeg Rozenburg mogelijkheden en vooral de schade bleef beperkt tot die ene treffer in de eerste minuut.

In de tweede helft moest Rozenburg 35 minuten met 10 man spelen door de twee keer geel van Stefan van Es. Na de thee bleef Jasper Hoogwerf in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lars Jongejan. De bijdrage van Lars Jongejan bleef beperkt tot een kwartiertje doordat de oudste van de twee broers, met een knieblessure, het veld moest verlaten en Ryan van der Schilt voor het laatste half uur zijn vervanger was. Rozenburg speelde in die fase al met 10 man. In de 55e minuut mocht Stefan van Es alvast onder de douche. Ook met 10 man waren er zelfs kansen voor de thuisploeg, Nick de Bil nog een keertje op de lat en Max Ruitenberg mocht alleen op de doelman van CWO afgaan. En er waren meer kansen voor de thuisploeg. Maar doelpunten kwamen er aan de kant van Rozenburg niet. Met de komst van de donkere wolken boven sportpark West, dit keer door regen en onweer, vertrokken de meeste toeschouwers langzaam richting uitgang. CWO maakte het karwei af door doelpunten in de 74, 78 en 83e minuut. Misschien een beetje geflatteerd, maar om te winnen moet je scoren en daar ontbrak het bij Rozenburg aan.