Weer een documenten-lek tijdens de formatie, een attachékoffertje is kennelijk niet meer van deze tijd. Of doen ze dit bewust? PSV is de terechte kampioen van Nederland. En als Arne Slot wordt toegezongen in de kuip en een staande ovatie krijgt, dacht Santiago Gimènez schop ik de bal, tijdens die staande ovatie, nog even in het netje om de feestvreugde nog groter te maken. Postzegelprijs gaat weer omhoog, alvast de kerstkaarten versturen voor 1 juli. Fouilleren en een beperkt aantal mensen die worden toegelaten om naar de dodenherdenking op de Dam te gaan. Te triest om er over te schrijven. We gaan snel naar onze ‘Dit is de week’…

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg verloor van CWO met 0-4. Lees ook dit artikel klik hier.

Vierpolders won de lastige uitwedstrijd in Schiedam van Excelsior’20. Heeft inmiddels de vijfde plaats op de ranglijst behaald en is eerste in de derde periode. Rowan Barendregt en Glenn Stoffers zorgde voor de doelpunten bij Vierpolders. Excelsior’20 had een penalty nodig om te scoren. Als Kevin van Heemst een overtreding maakt, al dan niet terecht, gaat de bal op de stip. Rick Otte keerde in eerste instantie de pingel, maar moest zich in de rebound gewonnen geven, 1-2.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

OHVV is aan een prima reeks bezig om alsnog degradatie en/of de nacompetitie te ontlopen. Afgelopen weekend was aan de Eeweg in Oudenhoorn ZBVH de tegenstander en won OHVV met 3-2. “De eerste helft speelde we prima”, vertelde aanvoerder Bryan van der Laan. “Met een 3-1 voorsprong de rust in. Na de thee kregen we al vrij snel de 3-2 om de oren en verzaken we zelf te blijven voetballen. Het laatste kwartier was het vooral tegenhouden en overleven. Maar al met al blij met de drie punten. Nu nog twee finales om rechtstreeks handhaven.” De doelpunten van OHVV Stony van den Berg twee keer en Jonathan Francisca scoorde de derde treffer voor OHVV. Trainer Peter-Marcel Nauta over de eindfase van de competitie. “Nog twee belangrijke wedstrijden, goed dat we ons lot weer in eigen hand hebben gekregen. Afgelopen weken eindelijk de groep bij elkaar waar je het seizoen mee wilde werken en dat werpt haar vruchten af. Programma voor onze concurrenten is nog zwaar en de titelstrijd ook nog niet beslist, dus dat maakt het einde interessant. Nederlaag van Botlek heeft ze wel teruggeworpen, in de strijd om de tweede periode. De wedstrijd tegen ons zaterdag wordt bepalend qua kansen. Wij moeten gewoon voor de winst spelen en onze goede reeks voortzetten. We moeten er alles aan doen om de laatste wedstrijd niet op onze nagels te moeten bijten, maar rustig achterover kunnen zitten.”  

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde verloor de laatste vijf wedstrijden en is middenmoter, zonder kansen op een prijs. Afgelopen ging IJsselmonde onderuit tegen LMO. Al snel in de wedstrijd kwam IJsselmonde op voorsprong en leidde IJsselmonde ook nog met 3-2 in de thuiswedstrijd. Maar in de slotfase ging IJsselmonde toch nog onderuit en verloor met 3-5. Rozenburger Marnix Sonneveld, die het shirt van de Rotterdammers draagt, was niet voor commentaar bereikbaar.