Rozenburg - Bolnes 2 - 1

In het eerste half uur was er eigenlijk niets aan de hand voor de Rood Gelen. De ploeg van trainer Rob Vuik was soeverein, al vroeg in de wedstrijd, op voorsprong gekomen door een doelpunt van Nick de Bil. In het laatste half uur van de wedstrijd moesten 'all hands on deck' voor de Rood Gelen om de punten op het eigen sportpark West te houden. Zeker nadat Yoeri Bak er met twee keer geel in de 70e minuut vanaf mocht.

"Erg blij met de overwinning", waren de eerste woorden van coach Rob Vuik na afloop van de wedstrijd tegen Bolnes. "Het eerste half uur was er niet veel aan de hand", bevestigde ook Vuik. "Dan krijgen we die goal tegen en raken we de weg een beetje kwijt. En op de counter moeten we het in de laatste vijf minuten natuurlijk afmaken. Twee of drie keer alleen op de keeper dan moet je scoren", maar de blijdschap overheerste bij de coach en terecht. Ook aanvoerder Jordie de Groot was tevreden en vooral blij met de punten. "Toch wel verdiend we hebben er vandaag als ploeg gestaan".

Rozenburg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Er stonden pas 2 minuten op de klokken toen Nick de Bil het net achter Bolnes doelman Stefan van der Meulen had gevonden. Ook al probeerde Bolnes gelijk wat aan de vroeg opgelopen achterstand te doen, bleef Rozenburg het eerste half uur probleemloos op de been. Er waren wel kansen voor Bolnes, maar de gasten gingen daar slordig mee om. Ook topscorer Yoeri Bak, van Rozenburg, had mogelijkheden om de score te verdubbelen toen hij in de 23e minuut de vrije ruimte werd ingestuurd en het leer maar net aan de verkeerde kant van de paal schoot. Bolnes zag het onheil naderen en zette nog duidelijker aan tot een offensief, weliswaar eerst geholpen door scheidsrechter Kranendonk in de 25e minuut die een vermeend buitenspel negeerde waardoor Remco Buist vrij voor Rozenburg doelman Van Asperen kon opduiken. En in de 32e minuut was het op het middenveld, waar Jordie de Groot en Nick de Bil elkaar in de weg liepen en Bolnes met een splijtende steekpass, van Wesley Strootman, weer Buist vrij voor de Rozenburg doelman zette en dit keer met gevolgen, 1-1. Rozenburg raakte na die gelijkmaker de grip op de wedstrijd meer en meer kwijt. In de slotfase van de eerste helft was het een bal op de lat een balletje van de doellijn en moesten toevallige benen en nog een keer de lat redding brengen. En was ook Rutger van Dijk dichtbij een voorsprong voor de gasten uit Bolnes. Rozenburg hield stand en konden de ploegen met een 1-1 stand naar de thee.

Na de rust bleef Bolnes aandringen op de voorsprong en moest Rozenburg vaker de counter hanteren om onder de druk van de nummer twee op de ranglijst vandaan te komen. Nick de Bil en Yoeri Bak kregen kansen maar het was Jeroen van Balen die in de 67e minuut de thuisploeg opnieuw op voorsprong zette. Yoeri Bak mocht over de rechterkant de vrije ruimte in. Op zijn voorzet, of was het een schot, kon de goed meegekomen Jeroen van Balen de bal in het net achter de kansloze sluitpost van Bolnes schieten. Die voorsprong gaf Rozenburg niet meer weg, maar de mouwen moesten worden opgestroopt en was het 'all hands on deck' voor de thuisploeg. Yoeri Bak kon daar zijn aandeel niet meer geven. Hij werd in de 70e minuut, met twee keer geel, door scheidsrechter Kranendonk naar de kleedkamer gestuurd. Was de eerste gele kaart dan misschien discutabel de tweede was een minder slimme overtreding op de helft van de tegenstander. Rozenburg bleef overeind in een hectische slotfase en kreeg zelf, op de counter, een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Vince Lissenberg en Ronaldo van Emmerik mochten alleen op de Bolnes doelman af gaan maar beide faalde in het zicht van de haven. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kranendonk, was het vooral de blijdschap die overheerste bij de thuisploeg en werden de punten gekoesterd.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Gerzon Almeida, Vince Lissenberg, Elroy van Seventer, Rudy Fortes, Yoeri Bak, Stefan van Es, Jordie de Groot, Jeroen van Balen, Atif Boujddayn (80e min. Ronaldo van Emmerik) en Nick de Bil (76e min. Erik Don).