Zaterdag won NSVV van Rozenburg in een degradatieduel. De thuisploeg kon één keer het net vinden en dat was genoeg voor drie punten. Voor Wim van der Steene, trainer van NSVV, een opsteker en zag zijn ploeg, ondanks de lage positie op de ranglijst, op een gedeelde eerste plaats in de tweede periode komen. Trainer Rob Vuik zag zijn ploeg steviger op plaats 14 gedrukt en moeten de zorgen toenemen. We spraken met de beide trainers twee dagen na de wedstrijd en stelde de zelfde vragen.

Lees meer: In gesprek met de trainers van NSVV en Rozenburg

De tweede competitie helft is begonnen voor de plaatselijke voetbalvereniging. Voor trainer/coach Rob Vuik waarschijnlijk toch wel anders als hij zich had voorgesteld. Zijn ploeg pakte weliswaar een puntje in de thuiswedstrijd tegen Botlek (3-3) maar het vertoonde spel was matig en zeker niet hoopgevend, althans het eerste uur niet. De laatste wedstrijden voor de winterstop hadden de Rood Gelen van sportpark West de opgaande lijn te pakken, maar daar was afgelopen zaterdag niet veel van terug te zien.

Lees meer: Coach Rob Vuik: "We hadden wel zes punten meer moeten hebben"

Het was ook voor Sport en Rozenburg een klein beetje winterstop. Maar langzaam ontwaken we weer uit onze winterslaap. Voor de voetballers van v.v. Rozenburg was het ook winterstop maar niet zo erg lang en zijn alweer begonnen met de trainingen. Tussendoor hebben sommige nog wat in de zaal gespeeld en afgelopen zaterdag, 4 januari, de Nieuwjaarswedstrijd tegen de ouwetjes en de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld. Tijd om weer eens te gaan chatten met de aanvoerder van Rozenburg.

Lees meer: Jordie de Groot:"We hebben laten zien dat we het kunnen"

 

Ons gesprek met de aanvoerder van v.v. Rozenburg is in meerdere delen. We spraken met Jordie na de wedstrijd met Leonidas, kwamen deze week nog in gesprek over Movember de reden dat het boegbeeld van de plaatselijk v.v. zijn bovenlip ter beschikking heeft gesteld voor een goed doel en voor- en na de wedstrijd tegen Barendrecht. Het is zeker ook een aanslag op ons geheugen.

Lees meer: Jordie de Groot over Leonidas, Movember en Barendrecht......

Er is bijna een derde van de competitie gespeeld en de eerste periode staat alweer in de boeken. Voor v.v. Rozenburg niet erg succesvol verlopen als we naar de cijfers kijken. In de 8 wedstrijden die werden gespeeld kon Rozenburg alleen thuis van Hellevoetsluis en NSVV winnen en bij die laatste, die door staken voor een blessure van de scheidsrechter over twee dagen werd gespeeld, ontbrak het ook niet aan het nodige geluk. Maar het zit vaker tegen dan mee als we alle wedstrijden nog eens de revue laten passeren.

Lees meer: Het is allemaal nog wat magertjes op sportpark West......

De nieuwe doelman van Rozenburg is een man met een verhaal. Begonnen bij Hellevoetsluis, via Nieuwenhoorn, Doto en PFC bij Rozenburg terecht gekomen. Vader van twee kinderen en uitgezonden als militair naar Afghanistan.

Lees meer: Stefan van Asperen: "Voorlopig zullen we het van week tot week moeten bekijken"

 

René van Antwerpen speelde eigenlijk afgelopen zaterdag een beetje een thuiswedstrijd. Niet helemaal in zijn achtertuin maar wel een potje in het dorp waar René woont. René van Antwerpen, trainer/coach van Lombardijen, komt uit de Feyenoord school en heeft jaren bij ADO Den Haag onder de lat gestaan.

Lees meer: René van Antwerpen: "Rabbit Hill is van ons"

 Als je naar de ranglijst kijkt en de wedstrijd van zaterdag tegen Lombardijen hebt gezien was er niet heel veel te lachen voor alles en iedereen met een Rood Geel Hart. Maar door te winnen van CWO en de voorsprong tegen NSVV vast te houden in de resterende 34 minuten op 19 oktober ziet de wereld er weer heel anders uit.

Lees meer: Aanvoerder Jordie de Groot: "Beetje weg van de onderste plaatsen zou wel fijn zijn"

Het leek zo vertrouwd of er niets veranderd was. Op maandagavond na de koffie een gesprekje met Wim van der Steene. De afgelopen 4 jaar hebben we dat denk ik 95 keer gedaan. Wim als trainer/coach van Rozenburg en ik zelf altijd bezig om het nieuws rondom Rozenburg en vooral de selectieteams te verzorgen.

Lees meer: Wim van der Steene: "Ik had me voorgenomen nooit meer iets over scheidsrechters te zeggen"

Rozenburg speelt voor de VoetbalRijnmond Cup tegen vierdeklasser OSV Oud-Beijerland. Dat was voor de trainer van Rozenburg geen nieuws. Hij werd op de hoogte gehouden, per Whatsapp, vanuit Woudensteijn waar de loting werd verricht. Rozenburg speelt, op 15 oktober 2013, een uitwedstrijd. Maar daar voor spraken we niet met de trainer van Rozenburg.

Lees meer: Coach Rob Vuik over Rozenburg....

 

Afgelopen donderdagavond, 15 augustus, speelde Rozenburg de derde (hele) wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2013 - 2014. Het was zeker niet de beste uit de reeks en na aanstaande zaterdag begint toch het serieuze werk, de bekercompetitie. Het was een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis die met 2-3 verloren werd.

Lees meer: We moeten wel voor een periode gaan