De KNVB heeft de indeling van de standaard elftallen bekend gemaakt. Rozenburg is ingedeeld in de 3e klasse C. Veel ploegen waar Rozenburg lang niet of nog nooit voor de competitie tegen heeft gespeeld. Rozenburg ontloopt Feyenoord en Nieuwenhoorn, toppers die vanuit het zondagvoetbal door willen stromen naar de top van het zaterdagvoetbal.

Lees meer: Tegenstanders v.v. Rozenburg seizoen 2014-2015

Voetbal overheerst in Nederland, zeker na de eerste successen van Oranje in Brazilië. Maar voor de KNVB is er meer werk aan de winkel en was op 15 juni de overschrijvingsperiode voor de amateurs ten einde. We spraken met Rozenburg coach Rob Vuik over de blijvers, nieuwe spelers en de mannen die Rozenburg hebben verlaten. Rob Vuik heeft een selectie van weer een kleine 20 spelers en dat is voor een derdeklasser genoeg.

Lees meer: Coach Rob Vuik: "Nieuwe jongens moeten eerst zichzelf in de groep plaatsen"

De criticasters kregen het gelijk aan hun zijde. Rozenburg kon handhaving in de tweede klasse niet realiseren en wat er eigenlijk al het hele seizoen zat aan te komen, speelt Rozenburg het aankomende seizoen weer in de derde klasse. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het dit seizoen niet wilde lukken. Maar eigenlijk is er maar één die alle redenen samenvat, te kort aan kwaliteit.

Lees meer: Teleurstellend seizoen voor v.v. Rozenburg

Strijen - Rozenburg 3 - 1

Er waren toch nog Rozenburg supporters meegereisd en weer en wind getrotseerd voor de voorlopig laatste wedstrijd in de tweede klasse. Misschien met de hoop dat de ploeg van Rob Vuik nog één keer zou opleven. De opleving was er heel even nadat Rozenburg op achterstand kwam en Nick de Bil bijna vanaf de aftrap de gelijkmaker binnen schoot. Maar voor de rest ging de wedstrijd en daarmee het seizoen als een nachtkaars uit.

Lees meer: Nachtkaars flakkert even op.......

Het is nog spannend voor sommige ploegen in de tweede klasse D. Hellevoetsluis, Pernis en NSVV gaan waarschijnlijk onder elkaar uitmaken wie er samen met Rozenburg degradeert en wie in aanmerking komt voor de PD (promotie/degradatie)wedstrijden. Alhoewel Wieldrecht, Leonidas, CWO en zelfs de tegenstander van Rozenburg zaterdag Strijen nog niet achterover kunnen leunen. Voor de competitie goed dat het tot de laatste wedstrijd spannend blijft en vooral dat er vanaf plaats 7 nog van alles mogelijk is. Voor de 3e periode zijn Lombardijen en Bolnes nog in de race en dat geld eigenlijk ook voor de vervangende periodetitel van kampioen Brielle. Kortom een prachtige laatste competitie dag in de tweede klasse D.

Lees meer: Een wedstrijd om des keizers baard...........

Rozenburg - Pernis 1 - 4

Aanvoerder Jordie de Groot had afgelopen vrijdag nog hoop en vertelde ons 'it is not over until it's over' en over is het nu voor zijn ploeg v.v. Rozenburg. Met duidelijke cijfers werd er van Pernis verloren, 1-4. Een zwarte bladzijde in de historie van het ooit zo roemruchte Rozenburg. Na drie jaar in de top van de 2e klasse te hebben gespeeld werd het vierde jaar een deceptie voor de plaatselijke voetbal vereniging met degradatie tot gevolg. Er rest nog één wedstrijd als tweedeklasser tegen Strijen, een wedstrijd om des keizers baard en dan is Rozenburg weer derdeklasser.

Lees meer: Het doek valt voor Rozenburg......

Als er nog strohalmen over zijn, zijn het wel zo langzamerhand de laatste waar Rozenburg zich aan vast kan houden. En als we goed naar die strohalmen kijken zijn ze toch al een beetje geknakt. Oftewel Rozenburg is verder afhankelijk wat de andere mede degradatie kandidaten doen. Alleen in de wedstrijd tegen Pernis, aanstaande zaterdag, kan Rozenburg nog zelfs iets doen en dat is de rode lantaarn overdragen aan de ploeg van trainer Hans de Rover, Pernis. Naast winnen moet de ploeg van Rob Vuik nu ook hopen en daarvoor moet Rozenburg hand in eigen boezem steken. Om eens een uitspraak van de kenners te gebruiken 'Aan het einde van het seizoen sta je op de ranglijst waar je hoort te staan'.

Lees meer: Die punten zitten niet zomaar in het bakkie.......

De beslissende weken breken aan in de tweede klasse D van de competitie waar het vlaggenschip van Rozenburg in uit komt. Of om er maar weer eens één uit de kast te halen 'De prijzen worden aan de finish uitgedeeld' en die finish is in zicht. Voor v.v. Rozenburg een moeilijke opgave of moeten we dat woord moeilijk al vervangen door onmogelijk. Coach Rob Vuik vertelde onlangs nog 'We geven nog niet op maar het wordt heel erg moeilijk', laten we die woorden dan maar gebruiken. Maar in theorie is nacompetitie het hoogst haalbare voor het vlaggenschip van sportpark West.

Lees meer: De prijzen worden aan de finish uitgedeeld.....

Bolnes - Rozenburg 2 - 0

Het lijkt een kwestie van tijd voor het doek definitief zal vallen voor het Rozenburg van coach Rob Vuik. Met nog twee wedstrijden te gaan en het verlies van afgelopen zaterdag in en tegen Bolnes staat het ooit zo roemruchte vlaggenschip van de Rood Gelen troosteloos op de laatste plaats van de tweede klasse D.

Lees meer: Degradatie komt met de week dichterbij......

Zo langzamerhand moeten er wonderen gebeuren om Rozenburg nog boven de rode streep te houden in de tweede klasse D. Natuurlijk is het in theorie nog wel mogelijk met nog 3 wedstrijden te spelen. Maar als rode lantaarndrager kan de ploeg van Rob Vuik eigenlijk maar één ding doen en dat is winnen, drie wedstrijden op rij. En dan is de ploeg sterk afhankelijk wat de andere ploegen in de degradatiezone doen.

Lees meer: Wonderen bestaan niet of toch.................