Na de verloren wedstrijd tegen NSVV vertelde Rozenburg trainer Rob Vuik tegenover SportenRozenburg 'nog negen finales'. Van die negen finales zijn er inmiddels twee gepeeld met een scoren van 50%. Verlies op Rabbit Hill tegen Lombardijen en winst met veel invallers tegen CWO. Stuiptrekkingen of de weg omhoog gevonden. Als de ploeg van Vuik met veel invallers kan winnen lijkt het er op dat de weg omhoog is ingezet.

Welke wedstrijden staan er nog op het programma voor de Rood Gelen van sportpark West. Uit moet Rozenburg nog naar Wieldrecht, aanstaande zaterdag, en moeten de mannen van Vuik ook nog naar Spirit, Bolnes en Strijen. Aan de Vinkseweg in Rozenburg komen nog Nettunus/Schiebroek, Leonidas en Pernis nog op bezoek. 'Never change a winning team' liggen daar de problemen van de coach van Rozenburg, immers het team met veel invallers won of zal Rob Vuik weer zijn vertrouwde team aan de 90 minuten laten beginnen in Wieldrecht (Dordrecht). Jordie de Groot is er in ieder geval niet bij tegen Wiedrecht. Hij had van de KNVB 2 wedstrijden gekregen na een conversatie met de scheidsrechter in de wedstrijd tegen Lombardijen. Nick de Bil en Stefan van Es hebben hun straf uitgezeten. Kenan Yilmaz is weer terug bij de wedstrijdselectie en lijk Gerzon Almeida geen last meer te hebben van zijn blessure. Van Vince Lissenberg en Barry Morais zal Vuik voorlopig nog geen gebruik kunnen maken (langdurige blessures).

De nummers 13 en 14 degraderen direct naar de 3e klasse. De nummers 11 en 12 komen in de promotie/degradatie nacompetitie terecht met de periode kampioenen van de 3e klasse. Pernis staat boven die streep op plaats 10 en heeft 24 punten, een achterstand van inmiddels 7 punten voor Rozenburg. Op die plaats zal Rozenburg zich voorlopig moeten richten of heeft de ploeg van sportpark West zich al neergelegd bij spelen in de nacompetitie.    

Geeft de overwinning voldoende vertrouwen en is de weg omhoog ingezet....... Wieldrecht lastig thuis met 1-4 verloren.

Nick de Bil

Na de goede overwinning van vorige week moeten we er deze week een vervolg aan gaan geven. De groep is weer wat groter door het aansluiten van Stefan en mijzelf. Ik denk dat als wij zoals de laatste 5 wedstrijden spelen, met dezelfde beleving inzet en passie dan kunnen wij het elke tegenstander lastig maken. Wieldrecht is een fysiek sterke ploeg waar we thuis kansloos van verloren dus we moeten van goede huizen komen om ze te verslaan. Het is natuurlijk nog steeds 1 voor 12 en dat veranderd helaas 1 overwinning niet. We moeten er morgen weer staan en vechten voor wat we waard zijn en dan hopelijk wederom met 3 punten van het veld stappen, want dat voelt wel erg lekker!!

Elroy van Seventer

Natuurlijk heeft de overwinning van vorige week ons vertrouwen gegeven. Op de het eerste kwartier na hebben we denk ik redelijk gespeeld, en weinig kansen weggegeven. De concurrentie heeft vorige week verloren dus we zijn weer een aantal punten ingelopen. Nu is het zaak om dit morgen door te zetten bij Wieldrecht, zodat we in het gunstigste geval de laatste plaats overdragen. Maar zoals je zegt, Wieldrecht is een lastige ploeg, waarvan we thuis met duidelijke cijfers verloren hebben. Aan ons morgen de taak om die wedstrijd recht te zetten en de ingezette weg van vorige week voort te zetten.

Jordie de Groot

Ja dat denk ik wel! Ploeg heeft er wederom hard voor gewerkt (net als tegen NSVV en Brielle) maar nu viel het gelukkig wel onze kant op. Ik bekeek vanwege een schorsing de wedstrijd tegen CWO vanaf de kant, en vond dat we 1e kwartier niet scherp waren en terecht 0-1 achter kwamen. Daarna pakte we het goed op en hadden we de wedstrijd onder controle, we gaven weinig meer weg en we de kansen die we kregen werden gelijk benut. Begin van de 2e helft verzuimde we het om gelijk op slot te gooien waardoor het in de slotfase nog even billenknijpen werd. Maar al met al meer dan verdiende zege... Als de ploeg dezelfde concentratie, strijd en beleving morgen tegen Wieldrecht op de mat kan leggen, ben ik er van overtuigd dat we 3 punten kunnen pakken. Wieldrecht is zeker een lastige ploeg, maar dat zijn de meeste dit jaar voor ons... Maar er is onderhand wel gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen in deze competitie!